Galéria
Forrás: BARLANGI BÚVÁRODÁS
Ennél a sportnál nem nincs adrenalinrobbanás, ez egy hosszabb, elhúzódó és jól megtervezett kaland. Sokszor több száz méter mélyen az óceánban úsznak a barlangban, és rengeteg a hibalehetőség: rosszul mért oxigén, távolság, idő vagy rossz barlangtérképolvasás, összegabalyodó biztonsági kötél, rossz eszközök, órák, ruhák. A barlangi búvárok halálesetinek 95%-a azért következik be, mert nem elég felkészültek vagy ki akarják tolni a korlátaikat.
A rekorder: Nuno Gomez, aki a legmélyebbre, 282 m mélyre merült Dél-Afrikában 1996-ban.
Forrás: STREET LUGING (aszfaltszánkázás)
Ezt a sportot úgy fedezték fel a gördeszkások, hogy ráfeküdtek a deszkájukra, azóta önálló sportággá vált. Mivel a légellenállás nagyon kicsi a fekvőpóz miatt, hirtelen és extrém gyors lesz a gyorsulás. A sérülések, törések, ficamok a megszokott velejárói a sportnak,  rosszabb esetben egy nem várt bucka, kődarab, kerékabroncs vagy akár egy jármű is feltűnhet az úton, ugyanis csak versenyeken zárnak le útszakaszokat.
Rekorder: A legygorsab bsebességet, 164 km/h-t in Quebecben Mike McIntyre érte el. 
Forrás: SZIKLAMÁSZÁS BIZTOSÍTÓKÖTÉL NÉLKÜL
A sziklamászás az egyik legnépszerűbb extrémsport és csak nagyon kevesen vállakoznak arra, hogy ezt kötél nélkül teszik. Nagyon gyakori az esés, nenek következtében a nagyon súlyos sérülések és a halál. A legtapasztaltabb mászókkal is előfordulhat, hogy egy nem várt szélfúvás, egy mozgó szikladarab vagy egy izomgörcs veszélybe sodorja őket. A legtöbb esetben semmiféle védőferszelést nem viselnek. Azt szokták mondani egymás között a mászók: nem az a kérdés, hogy leesel-e, hanem az, hogy mikor?
Rekorder: a leghosszabb mászásrekordja 915 méter az El Capitanon (Yosemite), amely Alex Honnold teljesítménye volt 2017-ben.
Forrás: HULLÁMSZÖRF
A szörfözés talán az egyik legkedveltebb vízisport, ám a hullámszörfözéshez sok türelem, kitartás szükséges és olyan part, ahol rendszeresen lehet gyakorolni, és ami természetesen nem sziklás. Kevés ilyen hely van és rengeteg szörfös- Egy-egy jól meglovagolható hullám 6-15 méter közötti, ez rengeteg erőt, nyomást jelent, amely könynedén kilöki, vagy víz alá taszítja a sportolót. Egy ilyen nagy hullám alatt az ember másodpercekig nem tudja merre van a lent és a fent, így nem tud kiúszni belőle. És akkor ott vannak még a sérülést okozó kövek, sziklák, korallok vagy csak tenger feneke.
Rekorder: 23,7 méter magas hullámot lovagolt meg Portugáliában Garrett McNamara 2011-ben.

Top 5 legveszélyesebb sport

Egy független, egyedülálló nő is érezheti jól magát a bőrében. Vagy mégsem?