Galéria
Forrás: Őszintén szólva az Ikrek nagyjából szétesik a Merkúr-retrográd idején. A csillagjegyek között ők a legjobb kommunikátorok, szeretnek üzeneteket küldeni, posztolni a közösségi felületeiken, és a munkahelyükön is kimondottan aktívak ötletelés terén. Most azonban ezen erősségeik nem éppen a legmegfelelőbben működnek, és úgy érezhetik, mintha gondolataik összezavarodnának, ami aztán akár félreértésekhez és frusztrációhoz is vezethet. Ezért érdemes most szembenézni ezen gyengeségekkel, és akár segítséget kérni, ha úgy hozza a helyzet, ezen lépések ugyanis csillapíthatják az Ikrekben uralkodó feszültséget.
Forrás: Mélyen intuitív vízjelként a Halak mindig extra érzékenyek a körülöttük lévő összes finom energiára, és azonnal észreveszik, ha valami van a levegőben. A Merkúr-retrográdot valahogy mindig megérzik! Ezen csillagjegy szülöttei ilyenkor a zavartság és a félreértés mezsgyéjére keveredhetnek, és ahelyett, hogy békében és egyben lennének a világgal, a Halak ebben az időszakban szokatlanul félénknek, bizonytalannak vagy idegesnek érezhetik magukat. Érzelmeiknek a megszokottnál több csúcspontja és mélypontja is lehet, ami tovább nehezíti számukra azt, hogy túléljenek egy-egy napot. Ezért fontos, hogy minden esetben támaszkodj a megszokott rituáléidra és szokásaidra, mivel ez segít visszatérni a természetes életritmusodhoz és intuícióidhoz.
Forrás: A Szűzek a részletekre való aprólékos odafigyelésükről, a szuperszervezettségükről és az élet gyakorlatias megközelítéséről ismertek, akik imádnak listát írni, útvonalat és naptárat tervezgetni. A Merkúr azonban megzavarhatja jól kidolgozott terveiket és szokatlanul sok rendetlenséget és káoszt okozhat így a mindennapjaikban. A Szűzeknek nem lesz könnyű a következő pár nap, ugyanis a rend hiánya erősen ütközik az alapvető természetükkel és ezen nehézséget nem könnyű orvosolniuk sem. Mi a megoldás ha esetleg a te csillagjegyed is Szűz? Ki kell találnod egy B-tervet minden eshetőségre, egészen addig, amíg a Merkúr retrográdban van, ez ugyanis segíthet abban, hogy ne hullj szét teljesen.

3 csillagjegy, akire a legrosszabb hatással van az áprilisi Merkúr retrográd

Ezeknek a csillagjegyeknek nem lesz szerencséje mostanság.