Galéria
Forrás: Első jelentős szerepét az UCC Drama Society amatőr előadásában, az Observe the Sons of Ulster Marching Towards the Somme-ban kapta. Majd ő játszotta a főszerepet a Little Rémségek kicsiny boltja című produkciójukban is, amelyet a Cork Operaházban adtak elő. A ma már világhírű színész egy interjúban bevallotta, hogy akkoriban még nem annyira a színjátszás érdekelte, hanem az, hogy bulikba járhasson és nőkkel találkozhasson. 1996-ban profi színészként debütált a színpadon a Diszkó disznók című darab egyik főszerepében, a mű pedig akkora siker lett, hogy eredetileg három hétig játszották volna, de végül egy két éven át tartó Európa-szerte, Kanadában és Ausztráliában is játszott előadás lett belőle. 1997-ben jött az első aprócska filmes lehetőség, amit aztán számos másik követett.
Forrás: A kritikusok mégis 2001-ben figyeltek fel rá igazán, amikor a fentebb említett sikerdarab, a Diszkó disznók filmes adaptációja mellett a Haragos Harry című alkotásban is feltűnt.
Forrás: 2002-ben a 28 nappal később című filmmel pedig világszerte ismertté vált, alakításáért több díjra is jelölték, és innentől kezdve a szakma tálcán kínálta neki a jobbnál jobb lehetőségeket. Láthattuk a Leány gyöngy fülbevalóval című drámában, a Hideghegyben.
Forrás: 2005-be Christopher Nolan Batman: Kezdődik! című filmjében, amit aztán Wes Craven Éjszakai járat című thrillerje követett. Ugyanebben az évben a Reggeli a Plútónban transzszexuális szerepben tűnt fel, és remekelt, ami nem meglepő, ugyanis egy transz nő segített neki felkészülni a szerepre, és a színész attól sem riadt meg, hogy női ruhákban járjon el tematikus bulikba!
Forrás: Aztán jött a Napfény és Sötét lovag, ahol eredetileg a Denevérember szerepére jelentkezett, ám azt Christian Bale kapta végül, viszont Christopher Nolan rendezőt annyira magával ragadta a játéka, hogy neki adta a főgonosz Madárijesztő szerepét, amit aztán még két további film követett a szuperhős univerzumban.

Majd ezután következett az Eredet, a Lopott idő és 2013-ban a tényleg mindent megváltoztató sorozat, a Birmingham bandája. Nos, sorolhatnánk még, hogy azóta is mennyi nagyszerű filmben bizonyította tehetségét, de azt gondoljuk felesleges lenne magyarázni a nyilvánvalót. Inkább mesélünk még pár érdekességet róla!
Forrás: Cillian Murphy sztármércével nézve is nagyon visszafogott életet él, és bár régebben még interjúkat se nagyon szeretett adni, azért ezen oldalán már kicsit csiszolt. Abban viszont még mindig nem változott, hogy kerüli a nyilvánosságot, a pletykaoldalakat, a hangos bulikat és nincs stylistja, se sajtóügynöke, sőt még testőröket se fogad fel ha utazásra adja a fejét. Pontosan ezért viszonylag keveset is tudni a magánéletéről. Annyi biztos, hogy 1996-ban rockbandája egyik fellépésén ismerkedett meg Yvonne McGuinness ír képzőművésszel, és 2004 év közepén házasodtak össze.
Forrás: Házasságukból két fiuk született, Malachy 2005 decemberében, Aran pedig 2007 júliusában.
Forrás: A kisebbik Aran, egyébként könnyen lehet, hogy a jövőben szintúgy a színpad világában találja meg a számításait.

Ez a fotó pár éve készült róla.
Forrás: A zene iránti szenvedélye még mindig nem csitult és a mai napig is szívesen ül össze a barátaival egy kis jammelésre. Saját bandája viszont már nincs, mint mondta egyszer „Még ha jó lennék is, akkor is azt gondolnák rólam, hogy egy színész vagyok egy rockbandával az oldalán, és ez egyet jelentene azzal, hogy soha nem vennének komolyan.”
Forrás:

Körülbelül 15 évig volt vegetáriánus, de elmondása szerint nem morális okokból, sokkal inkább azért, mert félt attól, hogy elkapja a kergemarhakórt. A Birmingham bandája aztán mindent megváltoztatott, ugyanis a szerep kedvéért muszáj volt felszednie pár kilót, így edzője javaslatára ismét visszatért a húsos ételekhez.


Érdekességek, amiket meglehet, hogy nem tudtál Cillian Murphy-ről

Cillian Murphy 27 éve van a filmszakmában és ennyi idő alatt mondhatni teljesen természetes az, hogy voltak olyan produkciók, amikre a rajongók szerint inkább nemet kellett volna mondania.