Galéria
Forrás: Kit játszik? Lola Nyuszi

A kritikusok és a nézők szerint bár az alkotás maga messze nem haladta meg 1996-os elődjét, ettől függetlenül Zendaya munkáját nagyon is dicsérték. Állítólag az ő jelenetei az egész alkotásban a legérdekesebbek.
Forrás: Kit játszik? Meechee

Ebben az animációs filmben Zendaya mellett olyan sztárok működtek közre, mint Channing Tatum, Danny DeVito, James Corden és Gina Rodriguez. És hogy ennyi tehetséges színész között miért is emelkedett ki Zendaya játéka? A rajongók szerint a mesében felcsendülő dalok miatt.
Forrás: Kit játszik? Rocky Blue

Nemcsak karakterével és játékával, de tánc- és énektudásával is levett már akkor is mindenkit a lábáról.
Forrás: Kit játszik? Fola

A sci-fi sorozat második évadában tűnik fel, ám mindössze három epizód erejéig. A Netflix ugyanis végül törölte a szériát, így nem azt sem tudhattuk már meg, hogy az általa alakított karakternek miként is alakul a sorsa.
Forrás: Kit játszik? K.C. Cooper

Zendaya mindent megtett azért, hogy a titkos kém karakterét a lehető legszerethetőbben hozza, és kicsit se mossák össze ezt a szerepét az Indul a riszával! Csak 19 éves volt ekkor, de ő volt a széria egyik producere.
Forrás: Kit játszik? Marie

Miért is imádják annyira a követői ezt a drámai alkotást? Mert ez Zendaya egyik első komolyabb filmes szerepe, ahol végre megmutathatta azt, hogy sokkal több van benne annál, mint amit eddig láthattak tőle. Marie szerepében magával ragadó, még akkor is, ha magát a filmet nem minden kritikus szerette .
Forrás: Kit játszik? Michelle Jones

A rajongók kezdetben csalódottak voltak amiatt, hogy Zendayának milyen kevés képernyőideje volt az első egészestés, Tom Holland főszereplésével készült Pókember-filmben, aztán persze miután látták a két fiatal közötti kémiát, megbékéltek a dologgal.
Forrás: Kit játszik? Chani

Denis Villeneuve sci-fijében elég volt neki pár jelenet, hogy meggyőző a nézőket arról, hogy a film következő részében érdemes lesz miatta is jegyet váltani az alkotásra. Tény és való, hogy sokan sokáig nem tudtak megbékélni azon ténnyel, hogy a színésznő mindössze 4 napot forgatott a csapattal és ennyire kevés játékidő jutott neki, de várható volt, hogy a Dűne: Második rész kárpótolja őket.
Forrás: Kit játszik? Anne Wheeler

Ebben a musicalben Zendaya Anne Wheelert, trapézművészt alakítja, aki beleszeret Zac Efron karakterébe, Phillipbe. Nos, mondanunk sem kell, hogy a színésznőt egy pillanatra sem zökkentette ki azon tény, hogy pár akrobatikus feladat is vár rá, éneke pedig már csak hab a tortán.
Forrás: Kit játszik? Michelle Jones

Ebben a részben már nemcsak gyanakodni kezd Pókember valódi kilétére, de Peterrel való románca is tovább virágzik. Zendaya annyira jól hozza a karaktert, hogy többek szerint miatta szerethető annyira ez az epizód.
Forrás: Kit játszik? Michelle Jones

Ebben a fejezetben MJ és Peter hivatalosan is egy pár. Michelle-nek pedig nemcsak Pókember személyével kell megküzdenie, hanem ennek eredményeként a saját életében bekövetkező károkkal is. Zendaya itt is remekel, és többen úgy vélik, hogy a könnyek, melyeket a film felejthetetlen befejezésekor hullatunk, talán többet mondanak el a színésznő erejéről, mint bármi másról.
Forrás: Kit játszik? Rue

A gyógyuló drogfüggő, aki édesapja halála után küzd a saját "túléléséért", emellett hihetetlen mélységeket és magasságokat él meg szerelmével, Jules-szal. Kétség sem fér hozzá, hogy Zendaya ebben a szerepben sokkolja az embereket, mind a karizmájával, mind a váratlan színészi képességeivel. Nehéz lenne bárki mást elképzelni ebben a szerepben, és talán nem meglepő, hogy a színésznő két Emmy-díjat is kapott az Eufóriáért.

A rajongók szerint ez Zendaya 12 legjobb alakítása

Téged Zendaya alakításai közül melyik fogott meg a legjobban?