Galéria
Forrás:

A Caladiumokat világszerte imádják a szobanövény-rajongók, ugyanis nagyon változatos színeket produkálnak, van belőlük zöld, fehér, pink, rózsaszín és piros levelű is. Gumós növény, ami kissé savanyú talajban tud a legjobban fejlődni. A szobád legvilágosabb pontja legyen az övé, a sok fényt pazar levelekkel fogja meghálálni neked!


Forrás:

A Philodendron „Pink Princess” egy olyan szobanövény, amely kimondottan gyorsan nő, fényes, fiatal levelei pedig tele vannak rózsaszín foltokkal és pöttyökkel. Az idősebb levelek elegáns sötétzöldbe mennek át. Nem beteges növényke, szereti a szórt fényt és a párát.


Forrás:

Az egész világon imádják Rákvirágokat, hiszen fantasztikusan sokszínűek, a leveleik pedig nagyon szép alakúak. A „Star Orange” típus levélkéi hosszúkásak, hegyesek, piros és narancssárga színekben pompáznak. Fényigénye közepes, locsolni pedig ritkábban is elég.


Forrás:

A Syngonium „Neon Robusta” szereti a fényt, levelei akkor lesznek igazán rózsaszínek, ha olyan helyre teszed, ahol sok napfény éri. Azt szereti, ha a földje mindig nedves egy kicsit, de ne locsold túl! Amellett, hogy elképesztően cuki növény, jótékony hatása is van, kiszűri a levegőből a formaldehidet.


Forrás:

Az elképesztően látványos, zöld és narancssárga színekben pompázó levelekkel bíró Narancsvulkán a dél-afrikai esőerdőkből származik. Jól tárolja a vizet, bírja a szárazságot, ezért ne locsold túl. A tűző napot nem bírja, félárnyékos helyet keress neki.


Forrás:

A zöldes-fehér Syngonium Podophyllum „Milk Confetti” a dél-amerikai esőerdők hatalmas fáinak védelme alatt él, ezekre kúszik fel. A részleges árnyékot kimondottan szereti, egy keleti vagy nyugati ablakban szuperül érzi magát. Viszonylag sok vizet iszik, ellenőrizd gyakran, nem szomjas-e.


6 meseszép szobanövény, ami NEM zöld!

Ha imádod a szobanövényeket, de a zöldre egy kicsit ráuntál, ezeket a színpompás, pazar növénycsodákat imádni fogod!