Galéria
Forrás: Emlékszel arra a jelenetre, amikor Voldemort megöleli Draco-t, majd odasúgja neki, hogy "Üdv itthon"? Ez az egész Ralph Fienner ötlete volt, mert túl unalmasnak találta a forgatókönyvet, ami szerint szimplán csak el kellett volna sétálnia mellette. Végül a rendező is egyetértett abban, hogy ez a jelenet hozzátett a sztorihoz.
Forrás: Leonidas király híres felkiáltása, az "Ez itt Spárta" világhírűvé vált, és mindenki azonnal tudja, melyik filmből származik. A színész, Gerard Butler viszont nemrég árulta el, hogy valójában a forgatókönyv szerint ezt a mondatot halkan suttogva kellett volna kimondania, mielőtt belelöki a perzsa hírvivőt a mélybe. De a felvétel után a színész azt kérte, hadd próbáljon meg valami mást, és ez már az volt, amit a filmben is láttál. A kollégáit egyébként annyira meglepte a hangos kiáltásával, hogy mindenki nevetni kezdett a háttérben, de a rendező imádta!
Forrás: Az egyik legemlékezetesebb része a filmnek kétség kívül az volt, amikor a legutolsó jelenetben Timothée két másodpercig, könnyes tekintettel néz a kamerába, egyenesen a nézőre. Ez egyáltalán nem volt betervezve, hanem a fiatal srác gondolta úgy, hogy erőteljes hatást váltana ki a nézőkből. Ezek után nem is meglepő, hogy ő volt a legfiatalabb színész az elmúlt 80 évben, akit Oscarra jelöltek a legjobb férfi főszereplő kategóriában!
Forrás: A forgatókönyv szerint Indiana Jones-nak hosszú harci jelenete lett volna a rosszfiúval, kardok és egyéb harci eszközökkel. Már mindent beterveztek a felvételhez, amikor Harrison Ford ételmérgezést kapott, és nem bírta leforgatni a részt. Ezért a kardozás helyett szimplán csak előkapta a pisztolyát, és lelőtte a másik férfit. Így se rossz!
Forrás: Mindenki emlékszik arra a jelenetre, amikor Chris Evans először jelenik meg izmos felsőtesttel. Ebben a jelenetben is láthatunk egy improvizálást, ugyanis Hayley Atwell nem követte a forgatókönyvet, és úgy döntött, mindenképpen megérinti a színész testét. A rendező úgy döntött, ez benne is maradhat a filmben.
Forrás: Emlékszel, amikor a híres drámában Matt Damon és Tom Hanks beszélgetnek a múltjukról? Mint kiderült, Matt az egész monológját (mindent, amit a testvéreiről és a fiatal koráról mesélt) maga találta ki helyben. Olyan átéléssel mesélte el, hogy szinte nehéz elhinni azt, hogy az egészet ott improvizálta.

6 filmjelenet, amit a színészek csak improvizáltak

A modell-énekesnőt az utóbbi időben több férfival hozták hírbe!