Galéria
Forrás: Általában a habzó dolgokról úgy gondoljuk, hogy jobban tisztítanak, ezért adnak a gyártók szulfátokat a termékekhez, hogy minél habosabbak legyenek. Való igaz, hogy a hab megkönnyíti a szennyeződések eltávolítását, azonban fejbőrszárazságot is okozhatnak. A termék összetevőinek listáján így keressük ezeket a szulfátokat: nátrium-laurét-szulfát (SLES) és nátrium-lauril-szulfát (SLS).
Forrás: A szilikon egy tartósítószer, amelyet gyakran adnak hozzá a hajápoló termékekhez, hogy simábbá és fényesebbé tegyék a hajat. Tény, hogy átmenetileg látványos eredmény lehet velük elérni, azonban nincs tápláló hatása. A szilikonok valószínűleg rákkeltőek, hormonzavarokat és fejbőr-irritációt okozhatnak, ami akár hajhulláshoz is vezethet. A szilikonok leggyakoribb formája a dimetikon, feniltrimetikon és ciklometikon – ezeket ellenőrizzük a sampon és balzsam összetevői között.
Forrás: Az alkoholfogyasztás dehidratál – és az alkoholt tartalmazó hajápoló termékek is ugyanezt teszik. Különösen a hajlakkoknál, de a samponoknál, balzsamoknál és hajformázó krémeknél kell erre odafigyelnünk! Az alkohol fejbőr-irritációt is okozhat, és kiszárítja a hajat, ami töredezést, később pedig hajhullást eredményez.
Forrás: A szulfátokhoz hasonlóan a parabének is olyan tartósítószerek, amelyek leginkább a samponokban és a kondicionálókban (beleértve a keratinos maszkokat is) találhatóak. A kutatások ezekről is azt mondják, hogy rákkeltő hatásuk lehet, valamin irritációt okozhatnak. 

4 mérgező hajápoló-összetevő, amitől kihullik a hajad

Megmutatjuk azoknak a hajápolási összetevőknek a listáját, amik hajhullást okozhatnak!