Galéria
Forrás: Egy finom hölgy arcán soha nem fogsz sötét szemhéjfestéket és tűzpiros rúzst látni, mert a kettő együtt túl sok, könnyen közönséges hatást kelthet. Mindig vagy a szemed vagy a szád hangsúlyozd, így lesz a megjelenésed tökéletes.
Forrás: Ha úgy toppannak be hozzád a vendégek, hogy nem beszélték meg veled előre, nem kell nekik megfelelve azonnal szép ruhába bújnod és sminkelned. Maradj köntösben és összefogott hajjal, érezzék csak, milyen rossz az időzítés!
Forrás: Egy kifinomult, elegáns, jól nevelt modern nő sosem fogja „kicsapni” a telefonját az asztalra egy kávézóban vagy étteremben. Hagyd te is a táskádban!
Forrás: A mai modern időkben sokan nem fektetnek energiát arra, hogy írásban, üzik formájában is szépen, tisztelettudón beszéljenek a másikkal. Ha például meghívnak egy randira, ne azt reagált, hogy „oké, ez jól hangzik”, inkább írd azt, „szívesen mennék, köszönöm a meghívást”.
Forrás: Akadnak olyan pillanatok, amikor egyhelyben kell állni, ilyenkor sokszor az ember nem tudja, mit kezdjen a kezeivel. Zavarodban mégsem szabad a csípődre tenni, ez erőszakosnak hathat, tedd a tested elé, fog meg az egyik kezeddel a másikat finoman.
Forrás: Egy jól nevelt, kifinomult nő soha nem fordul hátra az utcán azért, mert a környezetében valaki hangosan azt mondta, hogy „szia”. Ha így szólít meg az idegen, az helytelen, illetlen. Egy ilyen beszélgetésnek azzal a szóval kéne indulnia, hogy „elnézést”.

6 etikett szabály, amit egy igazán kifinomult nő betart 2024-ben

A stílus bár egyénenként változó, a szakértők szerint vannak olyan darabok, amiktől egy elegáns nőnek mindenképpen búcsút kell vennie.