Galéria
Forrás: A 2004-ben bemutatott történelmi drámában az 1975-ben született színésznő játszotta Olümpiasz királynét, azaz a Colin által életre keltett Nagy Sándor édesanyját. Az ír sármőr viszont 1976-ban született, így és alig egy évvel fiatalabb csak a színésznőnél.
Forrás: Az 1946-ban született Sally mindössze 10 évvel idősebb az 1956-ban született Tomnál, mégis ő alakította a filmben az édesanyját. A smink és ruhák miatt pedig mi is könnyen elhittük azt, hogy bizony a valóságban is jóval több köztük a korkülönbség.

Az pedig külön vicces, hogy hat évvel a Forrest Gump megjelenése előtt, Tom és Sally egy szerelmespárt játszottak az Életem a kabaré című filmben.
Forrás: Nicole 1967-ben, Jason pedig 1979-ben látta meg a napvilágot, ez mégsem gátolta meg a készítőket abban, hogy az ausztrál színésznőnek adják Atlanna, azaz Aquaman anyjának szerepét.
Forrás: Jennifer játssza Nicolas Cage karakterének mostohaanyját ebben a 2010-es fekete vígjátékban, amely egy korrupt rendőrről szól. Ohh, és mielőtt elfelejtenénk, a színésznő 1961-ben, a színész pedig 1964-ben született. Tény és való, hogy a mostohaszülők esetében már nem kell olyan szigorúan nézni a kort mint a biológiai szülőknél, ettől függetlenül azt gondoljuk, hogy a páros nagyon jól beleillik a listába.
Forrás: Annak ellenére, hogy csak hat évvel volt idősebb a színésznél, Winona mégis szerepet kapott a 2009-es Star Trek filmben, mint Spock anyja, Amanda Grayson. A színésznő pedig később elárulta, hogy imádta ezt a szerepet és imádja a ráncait is, neki ugyanis nem okoz gondot, ha egy-egy ilyen szereppel találják meg.
Forrás: A 2001-es alkotásban Rachel és Johnny anya-fia párosa között 5 év volt a korkülönbség, és bizony bármilyen meglepő, a színész javára.
Forrás: A Hamlet egyik legjobban értékelt filmes adaptációjában az 1947-ben született Glenn alakította a címszereplő dán királyfit életre keltő az 1956-ban született Mel édesanyját.
Forrás: Dennis játszotta Elizabeth Taylor fiát ebben az 1956-os westernfilmben. A mozi premierjekor a színész 20, míg a díva 24 éves volt.
Forrás: A 2019-es szuperhős-thrillerben bármilyen meglepő is, de a színész karakterének anyját játszó Charlayne a való életben 5 évvel fiatalabb, mint Samuel. Durva, nem?
Forrás: Az 1962-es neo-noir pszichológiai politikai thriller kapcsán a színésznő életrajzi könyvében meg is jegyezte azt, hogy úgy érezte, hogy Hollywood már idejekorán megöregítette őt. Ugyanis kevesen tudják, de a filmbeli fia és közte mindössze 3 év volt a korkülönbség!

10 filmes anya-gyerek páros, ahol a valóságban zavarba ejtően kicsi volt a korkülönbség

A filmek világáról köztudott, hogy a valóságtól elrugaszkodott szabályok mentén mozog, és ez a fajta szabadság a végső castingdöntéseken is megmutatkozik.