Galéria
Forrás: Ezt az egyszerű nyári salátát eheted magában, de akár tortillával kiegészítve, vagy húsok mellé köretnek is.

Hozzávalók:
A salátához:
Egy kisebb fej káposzta
4 mini uborka
8 újhagyma
15 g metélőhagyma

Az öntethez:
180 gramm víz
1 avokádó (közepes méretű)
Lime lé
Tengeri só
Fokhagymapor vagy fokhagymagerezd(ek) ízlés szerint
15 gramm petrezselyem

Elkészítés:
A káposztát és az uborkát a lehető legkisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát és a metélőhagymát, majd az aprító dobjuk. Ezután rátérhetünk az öntetre. Tedd a turmixgépbe hozzávalókat, és addig turmixold, amíg egy szép, krémes öntetet nem kapsz. Most már csak annyi a dolgod, hogy keverd össze a salátával, és kész is vagy!
Forrás: Friss, nyárias ízek, gyors receptúra. Kell ennél több? Inkább mondjuk is a részleteket!

Hozzávalók 2 fő részére:
400 g spagetti
3 evőkanál jó minőségű olívaolaj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/2 csokor friss petrezselyem vagy bazsalikom
Egy nagy citrom leve és héja (a héját előtte jól mosd meg)
50 g frissen reszelt parmezán

Frissen őrölt bors

Elkészítés:
Főzzük meg a spagettit, először mentsünk meg egy merőkanálnyi a főzővízéből, majd szűrjük le róla teljesen a vizet és rakjuk kicsit félre. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és dobjuk rá az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát. Majd adjuk hozzá a tészta főzővizét, a citromlevet és annak reszelt héját, összekeverjük és rövid ideig pároljuk. Ezután mehet bele a már elkészült tészta, és egy újabb alapos keverés után az apróra vágott petrezselyem vagy bazsalikom, majd ízlés szerint só és bors. Végül tálaláskor szórjuk meg parmezánnal.
Forrás: Ezt a finomságot könnyebb elkészíteni, mint ahogy azt elsőre gondolnád.

Hozzávalók 4 fő részére:
Panna Cotta:
300 ml mandula ital
100 g mandula
3 evőkanál agave szirup
1 csepp vanília aroma
1 csapott teáskanál agaragar
Öntet:
200 gramm eper
1 tk porcukor
4 evőkanál narancslé

Elkészítés:
A panna cotta összes hozzávalóját egy turmixgépben finomra pürésítjük, ezután egy serpenyőben gyakran kevergetve lassan felforrósítjuk, és kis lángon 2-3 perc alatt puhára pároljuk. Amikor kész akkor öntsük 4 pohárba, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára. Következhet a szósz: mossuk meg és vágjuk fel az epret. Majd porcukorral és a narancslével pürésítsük ezt is finomra, majd egy serpenyőbe öntve forrósítsuk fel és rövid ideig pároljuk. Majd végül közvetlenül a tálalás előtt töltsük a poharakba. Ízlés esetén friss mentával vagy citromfűvel díszíthetjük.
Forrás: A quinoát érdemes beépítened az étrendedbe, ugyanis nemcsak nagyon egészséges, alacsony kalóriatartalommal bír, de még gluténmentes is. Az összetevők listája bár hosszúnak tűnik, de ne ijedj meg, kicsit sem olyan nehéz elkészíteni, mint amilyennek elsőre gondolnád!

Hozzávalók:
1 csésze quinoa
1 csésze narancslé
1 evőkanál hot szósz (ez igény esetén nyugodtan elhagyható)
1 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál limelé
1 evőkanál fehér miso
Körülbelül 700 g garnélarák, meghámozva, kivágva és eltávolítva a farkát
1/4 csésze vaj
1/4 teáskanál só
1/8 teáskanál bors
1 csésze gomba, szeletelve
1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
1 uborka félholdokra szeletelve
5 szál zöldhagyma, szeletelve
1 avokádó, szeletelve
1 teáskanál szezámmag
2 evőkanál koriander, apróra vágva

Elkészítés:
Főzzük meg a quinoát a csomagoláson leírt utasítások szerint, majd tegyük félre egy időre. Egy közepes tálban keverjük össze a narancslevet, a csípős szószt, a mézet, a szójaszószt, a növényi olajat, a lime levét és a misót, amíg egy krémes öntetet nem kapuk. Ezután a szósz körülbelül 1/4-ét öntsük át egy külön tálba, a maradékba pedig tegyük bele a garnélarákot, és pácoljuk 15 percig. Közepes lángon melegítsük fel egy nagy serpenyőt és adjuk hozzá a garnélarákot, sót és borsot. Mindkét oldalát 2 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Végül jöhet a serpenyőbe a gomba és pároljuk puhára azt is. Amikor mindezzel megvagyunk, keverjük össze a quinoát a zöldségekkel és a garnélával, utána mehet rá a félretett szósz is, majd végül szezámmaggal és korianderrel tálaljuk.
Forrás: Egy-egy bogyós gyümölcsöt persze nyugodtan kicserélhetsz a saját kedvencedre.

Hozzávalók:
1 görögdinnye
250 gramm áfonya
250 gramm szeder
2 evőkanál juharszirup
½ citrom leve
egy csipet őrölt vanília
4 szál menta

Elkészítés:
Vágjuk a dinnyét falatnyi darabokra, és helyezzük egy tálba a többi gyümölccsel együtt. Ezután keverjünk ki az öntetet a citromléből, juharszirupból és vaníliából, és öntsük a salátánkra. Végül aprítsuk fel a mentaleveket és adjuk hozzá a gyümölcstálhoz. Ha esetleg nem fogy el rögtön ez az adag, akkor mindenképpen tedd hűtőbe a maradékot, így tovább friss marad majd.
Forrás: Salátával, de krumplival is kiváló egy ilyen fogás!

Hozzávalók:
1 kiló csont és bőr nélküli
csirkemell
1/4 csésze balzsamecet
2 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma felaprítva
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál olasz fűszerkeverék
1/4 teáskanál só
Csipet bors
1 csésze koktélparadicsom
2 nagy paradicsom szeletelve
4 szelet mozerella sajt
Apróra vágott bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés: 
A sütőt előmelegítjük 400 fokra. Közben elrendezzük a csirkemelleket egy nagy sütőtálban/tepsiben. Aztán egy kis tálban habosra keverjük a balzsamecetet, a mézet, a fokhagymát, az olívaolajat, az olasz fűszerkeveréket, a sót és a borsot. Majd ráöntjük az elrendezett csirkemellekre, amik közé koktélparadicsomokat teszünk, a tetejére pedig a felkarikázott paradicsomszeleteket. Aztán körülbelül 165 fokon 20-25 percig sütjük. Végezetül tegyük rá a sajtot és még 5 percig süssük. Ízlés szerint díszítsük apróra vágott friss bazsalikommal.
Forrás: A recepthez szükséges dolgot számát tekintve ez is kicsit bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az, és minden konyhában töltött percet megér.

Hozzávalók:
⅓ csésze rizsborecet
3 evőkanál szójaszósz
1 lime levében
½ csésze mogyoróvaj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
½ fej kínai kel vékonyra szeletelve
½ fej vörös káposzta vékonyra szeletelve
1 piros kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
1 sárga kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
1 nagy sárgarépa felaprítva 6 zöldhagyma vékonyra vágva 1 avokádó vékonyra szeletelve
Friss bazsalikom apróra vágva
Friss koriander
Illetve 1-2 csészényi felaprított csirkemell, ha nem eszel húst akkor ezt bátran el is hagyhatod

Elkészítés:
A rizsborecetet, a szójaszószt, a lime levét, a mogyoróvajat és a fokhagymát egy csomómentes szósszá keverjük. A kínai kelt, a vörös káposztát és a szeletelt kaliforniai paprikát egy nagy tálban összekeverjük, és hozzáadjuk után a sárgarépát és zöldhagymát is. Ezután jöhet az avokádó, az apróra vágott bazsalikom és friss koriander a megpirított és felaprított csirkemellel együtt. Végezetül öntsük a szószt a salátára, és keverjük össze. Igény esetén ízesíthetjük még extra szójaszósszal.

7 könnyed júniusi recept, ha nincs időd órákig a konyhában lenni

Olyan recepteket találtunk júniusra, hogy vétek lenne nem kipróbálni őket!