Galéria
Forrás: Ez a francia alkotás egy igazán forró, nyári történet, amiben minden szempontból felhevülnek a dolgok. Az éppen csak 16 éves Naimanak most kell élete talán legfontosabb döntéseit meghoznia, és nővé válása kezdetén igen elveszett. Ám a nyáron megérkezik Sofia, a 6 évvel idősebb unokatestvér, aki bizony már a női lét minden zugát pontosan ismeri. Sofia két kanállal habzsolja az életet, így Naima szöges ellentéte. Ám a lányok mégis egyre közelebb kerülnek egymáshoz, amit főszereplőnk legjobb barátja, Dodo nagy aggodalmak közepette néz végig. A filmből nem hiányzik a fülledt erotika, ami a francia életérzéssel tökéletesen összhangban nem megy a sztori rovására.
Forrás: Ez az igen fajsúlyos témát feszegető alkotás mindenki szívében nagy nyomot hagy. Három mexikói kislány, Ana, Maria és Paula kűzdelmes életébe láthatunk bele. Ennek a filmnek nem a nagy hanghatások, vagy a nagy látványvilág adja meg a varázsát. A cselekmény nem túl eget rengető, de minden jelenet nyomatékosítja a nézőben, hogy milyen komoly dologról is van szó. Ahogyan lassan feltűnik, hogy a drogkartellek és az embercsempészet folyamatos fenyegetése milyen hatással van a családokra, egyre inkább beszippant a film minden képkockája.
Forrás: Elrendezett házasság szinte sosem a felek örömére köttetik meg. Így van ez az ifjú Ada esetében is, akit egy gazdag férfihoz készülnek hozzáadni. Ezzel talán nem is lenne nagy baj, ha fiatal lány szíve nem dobogna másért. Ám valódi szerelme eltűnik a tengeren, ahogy emigrálni próbál Dakarból, hiszen hónapok óta keményen dolgozott egy futurisztikus torony építkezésén, fizetés nélkül. A film egy még ma is aktuális, valós társadalmi problémát mutat be, ami mély nyomot hagy a nézőben.
Forrás: Egy nagyon ritka műfaj gyöngyszeme, a Keresem a testemet, a Netflixen is ritkán előforduló felnőtt animációs filmek sorát gyarapítja. Egy fiatalember, Naoufel szerelmes lesz és az ezzel járó rejtélyek, kalandok, boldogság és szomorúság minden percét átéli, eközben pedig egy magányos kéz keresi a helyét Párizs utcáin, hogy hová is tartozik igazán. Nem csak a Cannes-i filmfesztiválon aratott nagy sikert a film, de bizony még Oscar-díjra is jelölték.
Forrás: A nácik által megszállt Franciaországban járunk, ahol a fiatal Shosanna szemtanúja lesz, ahogy a németek lemészároltatják a családját. Ezután Párizsban telepszik le, ahol egy mozit üzemeltet. Később ebben a moziban tervezik a németek az új propaganda filmjük premierjét, amit Shosanna ki is használ és merényletet tervez a Fhürer és más vezetők ellen, akik hivatalosak a premierre. Mindeközben a "Brigantyk" nevű osztag, Aldo Raine hadnagy vezetésével nácikra vadászik és bizony a propagandafilm bemutatása előtt a csapat és Shosanna szálai összefutnak.
Forrás: Talán senkinem nem nagy meglepetés, hogy ez a klasszikus film már Cannes-ban is learatta a babérokat, ám az egy nagy örömhír, hogy a Netflixen korlátlanul nézhetjük meg újra- és újra. A két gengszter, Vincent és Jules kaotikus életébe csöppenünk, ahol nincs hiány halálos küldetésekből, kísérteties véletlenekből és a maffiával járó kalamajkákból sem.

Netflix-bakancslista: a cannes-i filmfesztivál nyertes filmjei

Az elmúlt héten minden szem a cannes-i filmfesztiválra szegeződött!