Galéria
Forrás: A forgatókönyvírók gyakran küldenek egy-egy megtört szívű szereplőt más országokba. Miután megérkeznek az új helyre, azonnal új barátokra lelnek, és találkoznak életük szerelmével. Kiderült, hogy egy szakítás vagy más traumatizáló esemény utáni környezetváltás valóban jó ötlet. Pszichológusok és kutatások is bizonyítják: pihenés közben megfeledkezünk rutinunkról és új emberekkel ismerkedünk meg, ami boldogabbá tesz minket.
Forrás: Az írók és újságírók gyakran szerepelnek a filmek főszereplőiként. Szakmájuk összekapcsolható magánéletükkel – és sokszor cikkeket írnak kapcsolataikról.

Hasznos az érzelmeket papírra önteni, még azok számára is, akik más területen dolgoznak. A személyes napló vezetése segít kifejezni félelmeinket és aggodalmainkat, megtanít felismerni a negatív gondolatokat, és nyomon követni érzelmeink változásait.
Forrás: A Hamupipőke történetének különféle interpretációit láthattuk filmekben. Unalmasnak tűnhetnek egyesek számára azok a történetek, ahol egy új stílus és egy másik frizura teljesen megváltoztatja a főszereplő életét, de ebben is van bölcsesség.

Kutatások megerősítették, hogy a ruhák hatással vannak az emberre. Egy kísérlet résztvevőinek felajánlották, hogy fotók nézegetésével értékeljék idegenek öltözködését. A jobban öltözöttek magasabb pontszámot kaptak.
Forrás: A filmekben a nyitottság gyakran szerelmet ébreszt, miután az egyik szereplő megosztja féltett álmát a másikkal, vagy elviszi őt a titkos helyére. Ennek is van értelme, hiszen amikor megnyílunk, és elmondjuk az embereknek az érdeklődési körünket, akkor kezdenek jobban megérteni minket.
Forrás: Néha nehéz elhinni, hogy akire a főszereplő az elején nem figyel, a végén élete nagy szerelme lesz. A szerelem gondolata első látásra jól hangzik, de ideje beismerni, hogy ezeknek a filmeknek az üzenete a valóság bemutatása – jobban meg kell ismerni valakit, mielőtt teljesen visszautasítjuk.
Forrás: Az utazás segít a szereplőknek begyógyítani a sebeiket. De néha úgy döntenek, hogy más helyre költöznek, csak azért, hogy megváltoztassák a életüket. Azt hiszik, hogy egy másik helyre költözés boldogabbá teszi az embert. De végül mégis visszatérnek szülővárosukba.
Forrás: Ma, a társkereső alkalmazások korszakában a filmek szereplői közötti hirtelen találkozások irreálisnak tűnnek mások szemében. Nehéz elhinni, hogy egy idegenből lelki társ lesz. Mégis megtörténhet...
Forrás: A filmek női főszereplői sokszor szakítottak a számukra ideálisnak tűnő pasikkal, olyanok javára, akik nem nagyon passzoltak hozzájuk. A közös érdeklődési kör, a megjelenés és a gazdagság elhalványul, amikor az érzésekről van szó. Lisa Firestone doktor úgy gondolja, hogy azok, akik megfelelnek az eszményeinknek, nem mindig illenek hozzánk. Szerinte nem az ideális partner megtalálása a fontos, hanem az, hogy megtanuljunk dolgozni a kapcsolatainkon.
Forrás: Sok romantikus film elején erős és sikeres karaktereket mutatnak be, akik fokozatosan értik meg, hogy a munkájuk nem okoz számukra boldogságot. Ám, a szerelem hirtelen felbukkanása segít nekik változtatni a helyzeten.

8+1 klisé a romantikus filmekből, amelynek több értelme van, mint azt gondolnád

Arra már egészen fiatalon ráébredünk, hogy a filmekben tényleg bármi megtörténhet, és erre az elméletre a készítők is minden esetben ráerősítenek!