Galéria
Forrás: Triton király első nagy jelenetében a tömegben olyan ismert mesehősök tűnnek fel egy cameo erejéig, mint Goofy, Mickey egér és Donald kacsa.
Forrás: A tenger alatti barlangban látható festmény valójában Georges de la Tour: Magdolna a füstölgő lánggal című alkotása, ami 1640 körül készült és ami ma a párizsi Louvre-ben látható.
Forrás: Egy Mickey egér fejet rejtettek el Ursula, Arielnek adott szerződésében.
Forrás: Nővérei közt Ariel az egyetlen, aki kibontva hordja a haját, a készítők ezzel is szerették volna szemléltetni azt, hogy ő más, mint a többiek.
Forrás: Ariel az eredeti tervek szerint szőke volt, ám mivel az 1984-ben bemutatott Csobbanás című filmben is szőke hajú volt a Daryl Hannah által életre keltett sellő, így aztán, hogy a nézők ne kössék össze őket, a fejesek végül a vörös szín mellett döntöttek.
Forrás: Kevesen tudják de Ariel és A szépség és a szörnyeteg Belle-jét ugyanaz a színésznő formálta meg, azaz Sherri Stoner volt a modell a jelenetek megalkotásakor.
Forrás: A tengerek gonosz boszorkányának karakterét, Harris Glenn Milstead azaz ismertebb nevén Divine inspirálta. A drag queenként ismertté vált előadónak nemcsak sminkjét, de ékszereit és alakját is lemásolták a készítők.
Forrás: Ursula egy pillangót is felhasznál a főzetében, hogy fiatal lánnyá változtassa magát. A varázslat sikerül és Vanessa képében próbálja meg elcsábítani Eric herceget Arieltől. A Vanessa egyébként a pillangók egyik nemzettségének a neve.
Forrás: A szépség és a szörnyetegben felcsendülő, Légy a vendégünk című filmslágert ugyanaz a dallamvilág jellemzi, mint a...
Forrás: A kis hableányban a Les Poissonst. Egyébként mind a két dalt Alan Menken zeneszerző és Howard Ashman szövegíró írta.
Forrás: A szivárvány a mesefilm végén valójában fordítva van ábárzolva.

10 ritkán említett érdekesség, amivel eddig lehet te sem találkoztál A kis hableány című mese kapcsán

Az 1989-es A kis hableány című mese megannyi olyan érdekességet rejt, melyeket gyerekként észre sem vettünk!