Galéria
Forrás:

Jamie a Hajsza című sorozat kedvéért meglehetősen messzire ment. A sztár egy sorozatgyilkost alakított a szériában, és egy interjú során vallotta be, hogy egyszer leszállt a metróról, és követni kezdett egy nőt a forgatások megkezdése előtt. Elmondása szerint nagyon izgalmas volt a dolog, méghozzá valamilyen mocskos értelemben, de kihangsúlyozta, hogy kicsit sem büszke a tettére.


Forrás: Daniel Day-Lewis-t a method acting atyjának tartják, noha nem ő volt az első, aki annyira elmélyedt karakterében, hogy egy pillanatra sem volt hajlandó kiszállni abból a forgatások végéig.

Az viszont legendás, ahogy A bal lábam című filmben, a testi fogyatékos Christy Brown szerepét hozta. Daniel még a forgatási szünetekben sem volt hajlandó felállni a tolószékből, csak akkor evett, ha valaki megetette, és még az összefüggő beszédet sem volt hajlandó használta, hiszen az általa életre keltett figura sem volt képes rá.
Forrás:

Amikor Spike Lee rendező Halle Berry-t beválogatta a Dzsungellázba, eredetileg Flipper Purify feleségének szerepét szánta neki. De Halle több kihívást akart, így lett ő a drogfüggő prostituált, Vivian. A szerep kedvéért a színésznő két hétig nem fürdött, csak hogy jobban hozza az utcai züllöttséget.


Forrás: A sztárt valóban túladagolással kellett kórházba szállítani A Wall Street farkasa forgatása közben, ugyanis annyi kokainra hasonlító fehér port szívott fel az orrába, hogy rosszul lett.
Forrás: Robert De Niro a Taxisofőr forgatása előtt felcsapott taxisnak. Kiváltott az engedélyét New Yorkban, majd több héten keresztül napi 12 órában szállította az utasokat autójában.
Forrás: Nicolas Cage két fogát is érzéstelenítés nélkül húzták ki a Madárka forgatása alatt, hogy hitelesebben tudjon fájdalmas arcot vágni a kamerák előtt.
Forrás:

Natalie Portman és Mila Kunis rengeteget dolgoztak és táncoltak annak érdekében, hogy a Fekete hattyúban szerepeljenek. Bár Natalienak volt már némi múltja a tánc terén, egy évvel a forgatás előtt elkezdett készülni a szerepre, a végén pedig már napi nyolc órában balettozott. Állítása szerint a forgatás végére láthatóan megnyúltak a végtagjai, és 9 kilóval volt kevesebb az amúgy is vékony színésznő.


Forrás: Mindenki tudja, hogy Heath Ledger A sötét lovag bemutatása előtt, még a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című film forgatásának idején veszítette életét, de az már kevesebben, hogy a színész Joker szerepe miatt több mint egy hónapra bezárkózott a lakásába, hogy egyedül maradjon a gondolataival. Egy hátborzongató naplót hagyott maga után, amelyből pontosan kiderül, hogy Jokerré válásának bizony köze volt tragédiájához.
Forrás:

Amikor Adrien Brody megkapta A zongorista című film főszerepét, mindenképpen meg akarta tapasztalni, milyen érzés mindent elveszíteni. A teljes átlényegülés kedvéért eladta a lakását és a kocsiját, szakított a barátnőjével, kikapcsolta a telefonját és Európába költözött, ahova csak egy zongorát és két táskát vitt magával. 


Forrás:

A színész a Harag című film forgatásán teljesen elszeparálódott a stábtagoktól, és egy saját maga által választott, lepukkant motelban lakott. Egy stábtag elmondása szerint még egy hete sem tartott a forgatás, amikor önkezűleg kihúzta az egyik fogát, valamint tisztálkodni sem volt hajlandó, hogy jobban megértse, mit élhettek át azok az emberek, akik a II. világháborúban harcoltak.


Színészek, akik túl messzire mentek egy szerepért

Ahogy mi is beszámoltunk róla tegnap, Anne Hathaway élete egyik legcsodásabb ruhájában lépett a Bulgari Mediterranea High Jewelry néven futó eseményen a fotósok elé, ám mindamellett, hogy a legtöbben tényleg el voltak ájulva a színésznő mesés összeállítása láttán, valami más is szemet szúrt sokaknak.