Galéria
Forrás: Itt már biztos volt abban, hogy színészként szeretne boldogulni.
Forrás: Micsoda bajusz!
Forrás: A számára hírnevet hozó Remington Steel című sorozat egyik jelenetében.

Pierce 11 éves volt, amikor először elhagyta Írországot, hogy meglátogassa édesanyját és annak új férjét. Mostohaapja ekkor moziba vitte őt, és milyen meglepő, pont a harmadik James Bond-filmet, a Goldfingert nézték meg.
Forrás: Első feleségével, Cassandra Harris ausztrál színésznővel 1977-ben ismerkedett meg. A találkozásból szerelem majd 1980-ban házasság lett. Egy közös fiuk született 1983-ban, Sean. Cassandra előző házasságából született gyermekeik is velük éltek, és miután vérszerinti édesapjuk 1986-ban elhunyt, Pierce örökbe fogadta őket.  Sajnos az idilli boldogság nem tartott sokáig, ugyanis a színész feleségénél a '80-as évek végén petefészekrákot diagnosztizálták és sajnos szervezete 1991-ben feladta a harcot a gyilkos kór ellen.
Forrás: A színész minden túlzás nélkül az alkalmi szettek nagymestere!
Forrás: Kevesen tudják, de a James Bond készítői kikötötték azt, hogy amíg a színész alakítja a brit ügynököt, addig más filmben nem viselhet szmokingot. Ezt 1996-ban meg is szegte a Tükröm, tükröm... című filmmel.
Forrás: Ekkor vehette át saját csillagát a Hollywoodi hírességek sétányán.
Forrás: A cannes-i filmfesztiválon a Halj meg máskor című Bond filmje kapcsán tette tiszteletét.
Forrás: Feleségével, a Matador című film premierjén.

1994-ben Mexikóban találkozott Keely Shaye Smith amerikai újságíróval, és 2001-ben házasodtak össze, majd nászukból két fiuk, Dylan és Paris született. Szerelmükön pedig semmit sem változtatott az elmúlt közel 30 év, őket tartják Hollywood egyik legszebb párjának.
Forrás: A Mamma Mia! első részének premierjén.

Egyébként nagyon sokat gyakorolt ének fronton erre a szerepre, miközben a tengerparton sétálgatott két jelenet között, még akkor is énekelt. A próbálkozás bár értékelendő, a kritikusok mégse fogadták annyira kitörő lelkesedéssel a hangját, ettől függetlenül a film hatalmas siker lett.
Forrás: A Csak a szerelem számít bemutatóján.
Forrás: Két kisebbik fia társaságában! A srácok minden túlzás nélkül le sem tagadhatnák azt, hogy örökölték édesapjuk csodagénjeit.
Forrás: A gének körüli érzéseinket pedig csak fokozta ezzel a családi képpel, amin három fiával szerepel.
Forrás: A Black Adam premierjén pedig bebizonyította azt, hogy a Barbiecore láz nem korhoz kötött.
Forrás: 2023. május 1-én New Yorkban, a MET-gála vörös szőnyegén újfent bizonyította azt, hogy az évek múlásával sem tud veszíteni imádott sármjából, sőt mi több...

Akkor és most: Pierce Brosnan

A ma 70 éves Pierce Brosnan még most is nők millióinak szívét dobogtatja meg, hát még fiatalon milyen jóképű volt!