Galéria
Forrás: Tudósok egy csoportja úgy döntött, készít egy kutatást, amelyben megvizsgálja, hogyan választják szét a szülők a munkát és a gyereknevelést, illetve mit éreznek mindeközben. A felmérésből kiderült, amit egyébként is mindenki tud: a szülőség extrém nehéz feladat, nagyon nagy felelősség nehezedik mindkét félre, de az anyát súlyosabb terhek nyomják. Ez lehet az oka annak, hogy az apák arról számoltak be, sokkal több pozitív érzelmet tudnak társítani a szülőséghez, mint a nők, boldogabbak tőle, alacsonyabb a stressz-szintjük, sőt, kevésbé fáradtak is.
Forrás: A felmérés rávilágított arra a szomorú tényre, hogy az apák sokkal elégedettebbek a mindennapi életükkel, mint az anyák, úgy érzik, jól megy nekik, hogy másokhoz kapcsolódjanak és feltöltődjenek. Napi szinten több pozitív érzelmet élnek át és kevesebb nehézséget tapasztalnak, mint szülőtársuk. Azok a férfiak, akiknek van gyereke, kevésbé hajlamosak a depresszióra, ugyanakkor az anyukák nagyobb eséllyel lesznek depressziósak, mint a gyermektelen nők.
Forrás: A kapcsolat a gyermekgondozás és a boldogság között határozott különbséget mutatott a két nem között. Az apák valamiért sokkal jobban élvezték ezt, mint az anyák. Mindezt ugyanabban a szituációban.
Forrás: A kutatás azt is megmutatta, hogy az apák azért is élnek át több pozitív érzést a gyerekükkel töltött idő alatt, mert nekik jut a móka, szórakoztató dolgokat csinálnak együtt a csemetékkel. Az anyáknak ezzel szemben sokkal több stresszes szituációt kell átélniük a kicsivel kapcsolatban.
Forrás: Bár a legtöbb férfi az apasága előtt úgy gondolja, trónörökösre, vagyis kisfiúra vágyik, valójában amint megszületik a lánya, azonnal rengeteg figyelmet szentel neki. A kutatás során arra derült fény, hogy a lánygyerekek sokkal több „apás” időben részesülnek, mint a fiúk.

5 ok, amiért az apák boldogabb szülők, mint az anyák

Készült egy tudományos kutatás az apákról, anyákról és a gyereknevelésről, döbbenetes az eredménye.