Galéria
Forrás: A kultikus cézár saláta receptjének egyik kicsit újraértelmezett változata, amiért a tészták kedvelői rajongani fognak.

Hozzávalók 2-3 fő részére:
400 g penne
250 g csirkemellfilé
2-3 kis fej római saláta
150 g koktélparadicsom
150 g reszelt parmezán
80 g kruton

Az öntethez:
6 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál mustár
3 evőkanál citromlé
80 g majonéz
5 evőkanál fehérborecet
1 gerezd fokhagyma (préselve)
Illetve opcionálisan: 4 szardella filé (olajas)

Elkészítés:
Főzzük meg a pennét a csomagoláson található utasítások szerint, majd csepegtessük le és tegyük egy nagy tálba. A csirkemellet vágjuk kis darabokra, sózzuk, borsozzuk majd és egy serpenyőben süssük készre. A római salátát mossuk meg alaposan és szeljük csíkokra, a koktélparadicsomot szintúgy egy alapos mosás után vágjuk félbe. Majd adjuk hozzá a csirkét, a salátát, és a paradicsomot a tésztához, és keverjük össze az elkészült öntettel. Végül parmezánnal és krutonnal díszítsük az elkészült fogást.
Forrás:

A TikTok egyik felkapott receptjét könnyen lehet, hogy te imádni fogod.

Hozzávalók:
4 darab sárga és narancssárga kaliforniai paprika
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Frissen őrölt fekete bors
2 tonhalkonzerv, lecsepegtetve
1 nagy szár zeller, apróra vágva
1/2 apróra vágott vöröshagyma
1/3 csésze majonéz
2 evőkanál apróra vágott kapor, plusz még egy kevés a díszítéshez
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál friss citromlé
8 szelet sajt
Plusz a tálaláshoz, frissen vágott metélőhagyma

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. A kaliforniai paprikát hosszában félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk. A paprikát beletesszük a tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. Majd a vágott oldalukkal felfelé süssük meg őket egészen addig, amíg a paprika megpuhul, de a közepén még egy kicsit ropogós lesz, ez körülbelül 20 percet vesz igénybe. Közben egy nagy tálban keverjük össze a tonhalat, a zellert, a lilahagymát, a majonézt, a kaprot, a mustárt és a citromlevet. Ízesítsük sóval és borssal. Töltsük meg a sült paprikát ezzel a tonhalas keverékkel, és szórjuk meg sajttal. Süssük addig, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Szórjuk meg metélőhagymával és melegen tálaljuk.


Forrás:

A guacamole után szabadon mutatunk egy másik szuper receptet.

Hozzávalók:
150 g fagyasztott borsó
50 g feta
1 gerezd fokhagyma
1 tk citromlé
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál chili pehely
Só bors

Elkészítés:
A fagyasztott borsót kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kiolvadni. Közben meghámozzuk a fokhagymát, és turmixgépbe tesszük a többi hozzávalóval együtt, és krémes mártogatós állagúra turmixoljuk. Ezután pedig a guacamole-hoz hasonlóan nachossal, pirítóssal és zöldségekkel is tálalható.


Forrás:

Spárgaszezonban tényleg kihagyhatatlan a spárga és egy salátával kiegészítve ideális ebéd vagy vendégváró menü lehet ez a fogás.

Hozzávalók:
½ csésze liszt
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
¾ teáskanál fehér cukor
¾ teáskanál só, osztva
Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
1 ¼ csésze sovány tej
3 nagy tojás
1 evőkanál citromhéj
2 evőkanál kenhető vaj (helyettesíthető olívaolajjal)
Körülbelül fél kiló spárga felvágva, körülbelül 5 centiméteres darabokra 
1 csésze kockára vágott hagyma
½ csésze kockára vágott pirospaprika

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kakukkfüvet, a cukrot és ½ teáskanál sót és borsot. Verjük fel a tejjel, majd végül a tojással és a citromhéjjal keverjük simára. Serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat, és adjuk hozzá a spárgát, a maradék sót, a hagymát és a paprikát. Főzzük így, időnként megkeverve, egészen addig, míg a zöldségeket be nem vonja teljesen a vaj. Ezután tegyük az elkészült zöldségeket az előkészített kiolajozott tepsibe/piteformába, és egyenletesen öntsük a tésztát a tetejére. Körülbelül 40-45 perc készre sütjük, akkor lesz tökéletes, mikor a teteje már megpirul és a széle is pirult. Ízlés és igény szerint tehető bele egy füstölt sonka és paradicsom is.


Forrás: És akkor mutatunk még egy szuper spárgás receptet, amiből az eper se maradhat ki.

Hozzávalók:
2 csésze friss spárga körülbelül 2-3 centis darabokra vágva
2 púpozott csésze friss spenót
2 csésze friss eper, félbe vágva
1 nagy újhagyma apróra vágva 1/2 csésze borsócsíra (igény esetén lehet más csíra is)
2 evőkanál szeletelt mandula
Körülbelül 30 g kecskesajt morzsolva 1/2 citrom leve
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
Só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés:
Forraljunk fel egy nagy fazék vizet egy teáskanál sóval elkeverve és adjuk hozzá a forrásban lévő vízhez a spárgát, majd főzzük 2-3 percig. Ezután a spárgát lecsepegtetjük, és azonnal hozzáadjuk egy tál jeges vízhez, amíg ki nem hűl teljesen. Egy kis tányárban keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, a sót és a borsot. Majd egy nagy tálban keverjük össze az elkészült spárgát, a spenótot, az epret, a hagymát, a csírákat, a mandulát és a kecskesajtot, és adjuk hozzá az öntetet, és forgassuk könnyedén össze.
Forrás: A pestoban az a jó, hogy sokféleképpen felhasználható, és a piacon kapható alternatív tésztavariációkkal is megtalálja a közös hangot, így csak bátran kísérletezz.

Hozzávalók:

3 közepes db articsóka (üveges és konzerves kiadásban is kapható)
60 g aszalt olajos paradicsom
20 g parmezán sajt
40 g feta sajt
3 ek fenyőmag
1 dl olívaolaj
Egy nagy marék bazsalikom
1 kávéskanál só
A tálaláshoz pedig körülbelül 500 g tészta ízlés szerinti formában és 50 g parmezán sajt.

Elkészítés:
A bazsalikomleveleket és a szárított paradicsomot az aprítóba tesszük majd összedolgozzuk. Ezután az összes többi hozzávalót is hozzá rakjuk és körülbelül 2 perc alatt összedolgozzuk a géppel. Majd a tészta fővővizéből hozzárakunk egy negyed merőkanállal, az így kapott krémes pestót pedig összeforgatjuk a tésztával. Parmezánnal megszórva tálaljuk!
Forrás: Tévhit, hogy a krumpli egészségtelen, csupán érdemes figyelni a mértékre. Ez a recept pedig tényleg gyorsan megvan és magában, de köretnek is tökéletes, és nem kell éhezned sem ahhoz, hogy elérd a várt alakot. A diétádhoz igazodva a parmezánt kiválthatod mozzarellával vagy egyéb vegán sajtokkal is. A végeredmény így is tökéletes lesz!

Hozzávalók:
1 nagy burgonya, meghámozva és lereszelve
3 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál frissen reszelt parmezán Só, bors
Aprított petrezselyem
Apróra vágott kapor

Elkészítés:
Hámozzuk meg a krumplit, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Tegyünk egy nagy serpenyőbe olajat, amikor felmelegedett akkor mehet is bele a reszelt krumpli fele szépen eloszlatva. Megszórjuk parmezánnal, majd mehet rá a reszelt burgonya másik fele, illetve só és bors. 5-6 percig hagyjuk így sülni, majd fordítsuk meg és süssük tovább a másik oldalát is, szükség szerint locsoljunk alá még egy kis olajat. Borssal, petrezselyemmel, kaporral és parmezánnal tálaljuk. Nem mellesleg nyugodt szívvel ehetsz mellé salátát is.

7 könnyed májusi recept, ha nincs időd órákig a konyhában lenni

Olyan recepteket találtunk májusra, hogy vétek lenne nem kipróbálni őket.