Galéria
Forrás: 1.) Károlyról kevesen tudják, hogy a kertészkedés és a lovaspóló is ott van a hobbijai között, az pedig még inkább meglepő, hogy nagyon szívesen bűvészkedik is. 1975-ben csatlakozott a The Magic Circle-hez, ahhoz az 1905-ben alapított csoporthoz, amely úgy tartja magáról, hogy „ott van a bűvészközösség élvonalában nemcsak az Egyesült Királyságban, de világszinten is”.
Forrás: 2.) És arról is viszonylag ritkán hallunk, hogy egykoron kiváló csellós volt, még az egyetemi zenekarban is játszott, emellett pedig a zongora és a trombita sem tudja őt zavarba hozni.
Forrás: 3.) III. Károly király számos könyvet írt és jó párban közreműködött, ám ezek közül az egyik legfigyelemreméltóbb könyv az The Old Man of Lochnagar című gyerekkönyv. Az 1980-ban megjelent alkotást Hugh Maxwell Casson illusztrálta, és egy öregemberről szól, aki a Skóciában található Lochnagar-tóba esik. A mesét Károly saját tapasztalatai insprálták, ugyans pont ezt a történetet mesélte el testvéreinek, amikor még azok kicsik voltak.
Forrás: 4.) Egészen pontosan 6 doboz mézet visz magával a reggeliződobozában, amikor valahova elutazik.
Forrás: 5.) És ha már az utazásnál tartunk, a különféle hosszabb-, rövidebb utakra magával szokta vinni saját WC-ülőkéjét, sőt van, hogy a matracát is és néhány bútort is.
Forrás: 6.) Négy férfi azért áll a szolgálatában egész nap, hogy segítsen neki ruhát cserélni ha úgy hozza az alkalom vagy a szükség.
Forrás: 7.) Kivasaltatja a cipőfűzőjét.
Forrás: 8.) Az Joseph Petro korábbi titkosszolgálati ügynök elárulta, hogy az amerikai látogatásai során Károly herceget az Unicorn nevet viseli. II. Erzsébet királynőt egyébként Kittyhawk-nak hívták ezen útjain.
Forrás: 9.) 2012-ben egy újonnan felfedezett, veszélyeztetett békafajt neveztek el róla, ezzel is tisztelegve és elismerve azon munkásságát, amit az esőerdők fennmaradásáért tesz. Egyébként a Károly herceg-pataki leveli béka élőhelye Ecuador.
Forrás: 10.) Két szilvát kér reggelire, de csak egyet eszik meg. Ki érti ezt?!

10 érdekesség, amit lehet nem tudtál III. Károly királyról

Hát ez a nap is eljött, ma királlyá koronázták III. Károlyt. Az elmúlt órákban az egész világ Londonra figyelt, így aztán pláne nem volt mindegy, hogy mit viselnek a vendégek, akik között szép számmal akadtak sztárok is!