Galéria
Forrás: A csodaszép Rita Hayworth egy rövid ismeretség után, 1943-ban ment hozzá Orson Welles-hez. A sztárpár kapcsolata sajnos nem alakult a legjobban, ugyanis a világhírű színész-rendező nem bizonyult túlontúl odaadó férjnek, és szívesen húzta ki magát az otthoni feladatok alól. Szerelmükből 1944-ben egy lányuk született, de még ez sem tudta megmenteni őket attól, hogy elváljanak útjaik. 1947-ben szétköltöztek és 1948-ban hivatalosan is külön utakon folytatták.

Rita ezután még háromszor ment férjhez, miközben mentális problémák gyötörték és egyre komolyabb gondjai akadtak az alkohollal is. Végül 1981-ben Alzheimer-kórt diagnosztizáltak nála. Ekkortájt történt meg az az esett, hogy egy partin Orson összefutott vele és a színésznőnek hosszú percekig tartott mire felismerte volt férjét, akit egyébként élete "nagy szerelmének" nevezett, amikor realizálta, hogy ki is áll az asztalánál, sírva fakadt.
Forrás: 1932-ban a No Man of Her Own forgatásán találkoztak először, ám ekkor még elkerülték egymást, majd 1936-ban egy partin ismét összefutottak, és itt történt meg az a bizonyos szikra. A színész ekkor még házas volt, és közel három évébe telt, mire 1939-ben végre sikerült megegyeznie a válásról nejével, így néhány héttel később ő és Lombard összeházasodhattak. 1942 januárjában az Egyesült Államok belépett a második világháborúba, és ekkor hollywoodi hírességeket kértek fel arra, hogy háborús kötvények eladásával vegyék ki a részüket a háborús erőfeszítésekből. A színésznő is így tett! A kötelezettségei után pedig szeretett volna minél hamarabb hazaérni Hollywoodba, és mindent követ megmozgatott azért, hogy ne mulasszon el egy repülőgépjáratot sem, mindeközben pedig azzal a pletykával is szembe kellett néznie, hogy szerelme összeszűrte a levet Lana Turnerrel.

Soha nem ért haza! Gépe lezuhant Nevadában és a Potosi-hegynek csapódott 15 perccel a felszállás után. Gable a feleségéért ment éppen a repülőtérre, amikor a rádióban bemondták a szörnyű tragédia hírét. Elkeseredettségében a mentőcsapatokkal együtt ő is fel akart mászni a hegyre, hogy megkeresse a színésznő holtestét. A mérhetetlen fájdalom elől végül a háborúba menekült a sztárt, és 1942 augusztusában csatlakozott az amerikai hadsereghez és a légierőnél teljesített szolgálatot egészen 1944 júniusáig. Ezután kétszer is megnősült, de sose találta meg azt a boldogságot, amit egykoron Carole mellett élt át.
Forrás: Meryl feltörekvő New York-i színésznő volt, amikor randevúzni kezdett a színésszel, akinek nevét akkor már A Keresztapa révén nagyon is ismerte, és elismerte a szakma. Hamarosan összeköltöztek és a házasságot tervezgették, de egy évvel később Cazale-nél tüdőrákot diagnosztizáltak. Streep minden lehetséges pillanatot vele töltött, és még a kórházba is szinte beköltözött vele, hogy a férfival legyen utolsó napjaiban, és végül John a karjai között halt meg.

Al Pacino, aki mindkettőjük barátja volt, később azt mondta: „Soha nem láttam még ennyire odaadó ember. Látni őt a szerelem ezen szintjén, amit egy férfiú iránt érezni lehet, elsöprő volt". Szerelme halála után Meryl egy időre Kanadába utazott, majd amikor visszatért az Egyesült Államokba, ki kellett költöznie egykori szerelme lakásából. Bátyja és egy ismerőse segített neki ebben, ez az ismerős pedig nem más volt, mint Don Gummer svéd szobrász, akinek fél év múlva a színésznő kimondta a boldogító igent és azóta is példaértékű, boldog házasságban élnek.

Az élet bár segített a színésznőnek viszonylag gyorsan enyhíteni a gyászon, ám ettől függetlenül első nagy szerelme a mai napig fontos helyet foglal el a szívében.
Forrás: 1941-ben az Az év asszonya című film forgatásán találkoztak először és szerelem volt első látásra. A színész ekkor már 18 éve házas volt, és bár egy időre elköltözött a családjától, hithű katolikusként végül sosem volt hajlandó elválni nejétől. A kettős életet választotta, és 26 éven át, azaz egészen az 1967-ben bekövetkezett haláláig Tracy a hétköznapokat Hepburnnel, a hétvégéket pedig a családjával töltötte. A színésznő megbékélt a helyzettel, nem vágyott arra, hogy az első legyen és gyerekeket sem tervezett a színésszel, akinek természetét sokszor az alkohol erősen befolyásolta, de Katharine mindent elviselt, mert feltétel nélkül szerette közel három évtizeden át.
Forrás: Mind a ketten neves brit színpadi színészként kezdték, akik idővel Hollywoodban még nagyobb sikereket könyvelhettek el. A színésznő egy színdarab után érezte úgy, hogy szeretne közelről is megismerkedni a férfival, ez a találkozás pedig 1936-ban valósággá is vált. Akkoriban mind a ketten házasok voltak, ennek ellenére Vivien biztos volt abban, hogy egy szép napon egymás oldalán kötnek ki majd, mint férj és feleség. Végül mind a ketten elváltak és egy mindössze három perces szertartás keretein belül, 1940 szeptemberében hivatalosan is összekötötték az életüket.

A nászuk azonban már nem volt olyan könnyű, mint ahogy azt eltervezték. A színésznő ritkán láthatta első házasságából született lányát, és családot akart alapítani Olivierrel, de kétszer is elvetélt. Hangulatingadozásai egyre inkább megszaporodtak. 1952-ben A vágy villamosáért megkapta a Legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, és ugyanabban az évben egy időre elmegyógyintézetbe zárták, miután hallucinációk gyötörték, és egy Srí Lankáról Los Angelesbe tartó járaton megpróbált kiugrani a gépből. Olivier azon kapta magát, hogy képtelen megbirkózni felesége mentális egészségügyi problémáival. Az évek óta a szétesés szélén álló házasság végül 1960-ban válással végződött, miután Olivier elhagyta Leigh-t a sokkal fiatalabb színésznő, Joan Plowright-ért.
Forrás: Bizony az ő szerelmi történetükben is vannak olyan fejezetek, amikről eddig viszonylag kevés szó esett.

A színésznő Eddie Fisher felesége volt, amikor 1962-ben megkapta a Kleopátra címszerepét. Partnerét, az egyiptomi királynő legendás szeretőjét, Marcus Antoniust pedig Richard Burton játszotta - aki ekkor szintúgy házas volt. A színésznő később egy interjúban elárulta, hogy találkozásuk szerelem volt első látásra, és ezt a stábtagok is érezték. A rendező pont emiatt sem állította le őket akkor, amikor még rég véget ért a csókjelentük felvétele. Szimplán csak hagyta őket elmerülni az érzelmeikben.
Forrás: 1952-ben ismerkedett meg egymással, amikor a baseballsztár megkérte egyik ismerősét arra, hogy szervezzen egy közös vacsorát a színésznővel, 1954. január 14-én pedig összeházasodtak a San Franciscó-i Városházán. Sajnos hamar kiderült, hogy férfinak gondjai vannak felesége szexi imidzsével, és a féltékenységén sehogyan sem tudott túllépni. Mindössze 9 hónappal később elváltak egymástól.

A színésznő 1956-ban férjhez ment Arthur Miller drámaíróhoz, de ez a kapcsolat is válással végződött. 1961-ben Marilynt számos egészségügyi probléma gyötörte, és ekkortájt Joe ismét visszatért az életébe, hogy segítse őt. Akkoriban azt pletykálták, hogy a szőke szépség és egykori férje ismét közös jövőt tervezget, ám ezek sosem váltak valóra. Monroe 1962 augusztusában túladagolásban meghalt és DiMaggio volt az, aki megszervezte a hollywoodi sztár temetését. Az egykori baseballcsillag állítólag évtizedeken keresztül hetente több alkalommal is rózsákat küldött a a néhai színésznő sírjára, egészen 1999-ben bekövetkezett haláláig.

7 ikonikus hollywoodi sztárszerelem meglepő titka

Shakira és Michael Caine idén ünnepli az 50. házassági évfordulóját!