Galéria
Forrás: 1.) Károlyról kevesen tudják, hogy a kertészkedés és a lovaspóló is ott van a hobbijai között, az pedig még inkább meglepő, hogy nagyon szívesen bűvészkedik is. 1975-ben csatlakozott a The Magic Circle-hez, ahhoz az 1905-ben alapított csoporthoz, amely úgy tartja magáról, hogy „ott van a bűvészközösség élvonalában nemcsak az Egyesült Királyságban, de világszinten is”.
Forrás: 2.) És arról is viszonylag ritkán hallunk, hogy egykoron kiváló csellós volt, még az egyetemi zenekarban is játszott, emellett pedig a zongora és a trombita sem tudja őt zavarba hozni.
Forrás: 3.) III. Károly király számos könyvet írt és jó párban közreműködött, ám ezek közül az egyik legfigyelemreméltóbb könyv az The Old Man of Lochnagar című gyerekkönyv. Az 1980-ban megjelent alkotást Hugh Maxwell Casson illusztrálta, és egy öregemberről szól, aki a Skóciában található Lochnagar-tóba esik. A mesét Károly saját tapasztalatai insprálták, ugyans pont ezt a történetet mesélte el testvéreinek, amikor még azok kicsik voltak.
Forrás: 4.) Egészen pontosan 6 doboz mézet visz magával a reggeliződobozában, amikor valahova elutazik.
Forrás: 5.) És ha már az utazásnál tartunk, a különféle hosszabb-, rövidebb utakra magával szokta vinni saját WC-ülőkéjét, sőt van, hogy a matracát is és néhány bútort is.
Forrás: 6.) Négy férfi azért áll a szolgálatában egész nap, hogy segítsen neki ruhát cserélni ha úgy hozza az alkalom vagy a szükség.
Forrás: 7.) Kivasaltatja a cipőfűzőjét.
Forrás: 8.) Az Joseph Petro korábbi titkosszolgálati ügynök elárulta, hogy az amerikai látogatásai során Károly herceget az Unicorn nevet viseli. II. Erzsébet királynőt egyébként Kittyhawk-nak hívták ezen útjain.
Forrás: 9.) 2012-ben egy újonnan felfedezett, veszélyeztetett békafajt neveztek el róla, ezzel is tisztelegve és elismerve azon munkásságát, amit az esőerdők fennmaradásáért tesz. Egyébként a Károly herceg-pataki leveli béka élőhelye Ecuador.
Forrás: 10.) Két szilvát kér reggelire, de csak egyet eszik meg. Ki érti ezt?!

10 érdekesség, amit lehet nem tudtál III. Károly királyról

Azt gondolnánk, hogy ilyen híráradat mellett szinte minden érdekességet hallottunk már III. Károly királyról, aztán könnyen kiderülhet, hogy tévedtünk!