Galéria
Forrás: Az óra mutatóján lógó Doki jelenete...
Forrás: Az 1923-as Felhőkarcoló szerelem című filmből van átemelve!
Forrás: A tisztelgés itt egyértelmű, ugyanis a Vissza a jövőben egyik jelentében a kamera végigcikázik a Doki laborjában, ahol egy fekete-fehér órán ott csimpaszkodik az 1923-as mű főszereplője, Harold Lloyd.
Forrás: Stanley Kubrick világhírű misztikus horrorfilmjének baltás jelenete...
Forrás: Korábban feltűnt az 1921-es A halál kocsisa című svéd némafilmben is.
Forrás: Amikor a Bruce Willis által játszott Butch észreveszi a zebrán átkelő Marcellust... Nos, nem fogod elhinni, hogy Quentin Tarantinót melyik korábbi alkotás inspirálta erre a jelenetre.
Forrás: Alfred Hitchcock 1960-as horror klasszikusa, a Psycho. A jelenetben a Janet Leigh - Jamie Lee Curtis édesanyja - által életre keltett Marion Crane éppen elhagyja a várost, azzal a 40 ezer dollárral, amit a főnökétől lopott. Ki áll meg előtte a zebrán? A főnöke, Lowery úr. Persze ebben az alkotásban ez a jelenet nem torkollik olyan kínzásokba, mint Tarantino esetében.
Forrás: Kevesen tudják de ezt nem George Lucas  találta ki.
Forrás: Eredetileg ugyanis az 1930-as, 1940-es években sikerrel vetített Flash Gordon sorozatban tűnt fel ez a koncepció. Nem titok, hogy egykoron Lucas megpróbálta megszerezni a széria jogait, hogy egy mozit készítsen belőle, és amikor ez nem sikerült, akkor megalkotta a Star Wars-t.
Forrás: Darren Aronofsky filmjében a Natalie Portman által játszott balett-táncosnő, Nina az őrület határára kerül, amikor megkapja a Hattyúk tava főszerepét. Képzetei lesznek, ezt pedig a rendező...
Forrás: Az 1997-es Perfect Blue című misztikus thrillerből vette.
Forrás:

Érdekes módon Aronofsky 2000-ben vásárolta meg a Perfect Blue jogait, így tisztelegve egy fürdőjelenet előtt, amit a Rekviem egy álomért című filmben megjelenített. 


Forrás: És az 1997-es Perfect Blue bizonyos jelenete!
Forrás: Brian De Palma a filmjének ezen babakocsis jelenetét...
Forrás: Az 1925-ös Patyomkin páncélos című alkotásban látható képsorok inspirálták.
Forrás: Wes Anderson emlékezetes alkotásában látható keresztmetszeti beszédes képének eredeti ötlete...
Forrás: Az 1961-es A nők kedvence című filmben látható.
Forrás: Tarantino első nagysikerű filmjét...
Forrás: Az 1987-es City on Fire című alkotásból meritkezett ötletügyileg. A rendező bár sose ismerte el azt, hogy a Kutyaszorítóban című filmet a hongkongi akció-krimi-dráma inspirálta, de az beszédes, hogy a forgatókönyvet mások mellett a film sztárjának, a kínai Chow Yun-Fatnak szentelte, és azt mondta egy interjúban, hogy van egy City on Fire poszter a házában bekeretezve.

9 ikonikus filmjelenet, amit egy másik filmből másoltak

Nem is gondolnánk, hogy a filmgyártás történetében számos filmjelenet van, amit már több alkotásban is láttunk!