Galéria
Forrás: A színész 11 éves volt, amikor megkapta A farm, ahol élünk című sorozatban James Cooper Ingalls szerepét, amit aztán számos lehetőség követett. A '80-as és a '90-es években leginkább kisebb sorozat- és filmszerepekben tűnt fel, és bár sokan azt gondolták, hogy csillaga igazán sose fog fényesen ragyogni. De kiderült, hogy tévedtek.
Forrás: A színész olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Lepattaintva, a Hancock, a Sejtcserés támadás, a Förtelmes főnökök 1-2, a Személyiségtolvaj, az Éjszakai játék vagy a mai napig is felkapott Ozark című Netflixes sorozat.
Forrás: 1990-ben indult útjára a Blossom című sorozat, ami egészen 1995-ig hatalmas sikerrel futott. A főszerepet játszó Mayim 14 éves volt, amikor kiválasztották erre a szerepre. A széria után visszatért az iskolapadba és a Kaliforniai Egyetemen szerzett PhD fokozatot idegtudományból.
Forrás: A diploma után aztán visszakanyarodott a színészethez és 2010-ben megkapta az Agyamenőkbe Amy szerepét, és 203 epizódon át a történetben is maradt. Ő tehát nagyon jó példa arra, hogy a hírnévnek is néha jót tesz egy kis pihenő.
Forrás: 12 éves volt tűnt fel először Harrison Ford mellett az Indiana Jones és a végzet temploma című filmben. Ezt a Kincsvadászok és a Kőbunkó követte, majd a '90-es években kicsit visszavonult.
Forrás: 2018-ban mutatták be a Kőgazdag ázsiaiak című filmet, melynek sikere  - hogy végre Hollywood is elismeri az ázsiai tehetségeket - olyan inspirálóan hatott rá, hogy úgy döntött visszatér a színészkedéshez. A dolog pedig annyira be is vált neki, hogy a 2023-as Golden Globe után, ő kapta a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Minden, mindenhol, mindenkor című filmért.
Forrás: A színésznő alig múlt 6 éves, amikor szerepet kapott az E.T. - A földönkívüli című filmben, ez pedig egy csapásra beindította a karrierjét. Drew sose szégyellte bevallani azt, hogy a korán jött siker hatására már egészen fiatalon alkohol- és drogproblémái voltak. Többen pedig mondhatni elképzelhetetlennek látták, hogy egy szép napon egyenesbe jön az élete és a karrierje, ám szerencsére sikerült rácáfolnia a benne kétkedőkre!
Forrás: A véleményvezérek szerint az 1996-os Sikoly című film volt az, aminek sikerült visszarántania a színésznő életútját egy olyan mederbe, ami ezután már csak elismerő szavakat és jobbnál jobb filmes ajánlatokat hozott.
Forrás: Anna 10 éves volt, amikor Macaulay Culkin mellett eljátszotta Vada szerepét a My Girl - Az első szerelem című filmben. Ezt aztán számos más alkotás követett, míg végül 1998-ban egy időre hátat fordított Hollywoodnak és jelentkezett a Chicagói Egyetemre, ahol végül nemzetközi tanulmányokból szerzett diplomát.
Forrás: A 2000-es évek közepén tért vissza, és azóta is aktívan forgat. A közönség pedig ma már talán leginkább az HBO-n futó Az alelnök című szériából, vagy a Netflix sikersorozatából, Az örökösnő álarca mögöttből emlékezhetnek rá.
Forrás: És ha már itt tartunk, akkor őt sem szeretnénk kihagyni a listánkról, ugyanis Macaulay visszatérése még mindig a felkapott témák között lebeg a sztárvilágban.

Még 10 éves se volt, amikor Reszkessetek, betörők! című filmnek köszönhetően az egész világ megismerte a nevét. A kezdeti sikert 1992-ben sikerült megismételnie a Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban című folytatással. A népszerűség azonban gyorsan átfordult egyfajta menekülésbe, és az egykor fiatal ünnepelt színész élete lejtőre került. Időnként elvállalt egy-egy szerepet pár alacsony költségvetésű független filmben, de általában kerülte a rivaldafényt.
Forrás: Majd mindez megváltozott, amikor 2021-ben szerepet kapott az Amerikai Horror Story 10. évadában, amit aztán Az erényes Gemstone-ék követett. Eközben pedig magánélete is helyre került - nemrég született meg második gyermeke.

Visszatéréséről a közelmúltban így nyilatkozott: „Nem tervezek semmi nagy hollywoodi visszatérést. Csak jó dolgokat akarok csinálni, a megfelelő emberekkel. Nem számít, hogy színdarabról vagy filmről van szó. Csak azt szeretném csinálni, amihez igazán kedvem van."
Forrás: 1994-ben Forrest Gump fiaként is emlékezetes volt, de kétségtelenül az 1999-es Hatodik érzék című film volt az, ami szélesebb körben is ismertté tette őt. 2001-ben az A. I. Mesterséges értelem még sikereket hozott, ám utána már sajnos elkerülték Haleyt a jobb szerepek.
Forrás: Jó pár próbálkozás után a 2017-ben három rész erejéig feltűnt a Szilícium-völgy című sorozatban, karakterét pedig olyan jól hozta, hogy szinte azonnal felkapta őt a média, és akkoriban több helyen is azt nyilatkozta, hogy szerencsésnek érzi magát, ugyanis pont ezért tanult New Yorkban öt éven át, hogy egy szép napon visszatérhessen és változatos szerepekben mutathassa meg magát. Nos, nagyon úgy látszik, hogy sikerült mindez, mert azóta is aktívan forgat.
Forrás: A '90-es évek elején olyan filmekben tűnt fel, mint A szerelem hullámhosszán, a Tegnap és ma vagy A varázsige: I love you. Majd több más gyerekszínészhez hasonlóan ő is úgy döntött, hogy jó ötlet lenne felsőfokú végzettséget szerezni, ezért 17 évesen „visszavonult” a színészettől.
Forrás: A távollét jót tett neki, és elhatározta, hogy fokozatosan visszatér a színészethez, de csak a saját feltételei szerint. Végül 2014-ben a Csajok illetve a Nincs titok című sorozatokban nemcsak a közönség, de a kritikusok is imádták. A 2021-es C'mon C'mon - Az élet megy tovább című drámáról nem is beszélve.

8 gyerekszínész, akinek sikerült felnőttként is karriert építenie

A sztárok népszerűségi listája egészen átalakult az előző évben.