Galéria
Forrás: A színésznőt elvileg nem tiltották ki a gáláról, de egy 2016-os Howard Sternnek adott interjúja során elég nyilvánvalóvá tette azt, mit gondol az eseménnyel kapcsolatban, így talán ezért nem is nagyon hívják.

„Az emberek azt a benyomást keltik mintha beszélgetnének. Nem szeretem a bohózatot... Úgy vagyunk felöltözve, mint egy csomó kib*szott seggfej. Nem szeretem ezt, Nem érdekel a divat… nem érdekel” - mondta.
Forrás: A világhírű stylist 2007-ben úgy nyilatkozott, hogy sokkal nagyobb befolyással bír a divat világában, mint Anna Wintour, ugyanis ha bekerül egy bulvárlapba egy általa öltöztet híresség, az nagyobbat tud dobni egy addig ismeretlen márka sikerén, mintha Anna nagyhatalmú magazinjának hasábjain tűnne fel.

Nos, hogy mi az igazság abban, hogy ezen kijelentés is sokat formált azon, hogy Rachel neve már nincs a meghívottak listáján, azt nem tudni. De az biztos, hogy 2012 óta nem tette tiszteletét a gálán.
Forrás: A színésznő a 2013-es gála után nyilatkozott kritikusan az eseményről: „Ez igazából szívás, bár úgy tűnik, mintha ez lenne a legjobb dolog a világon. Mindig arra gondolsz, hogy Istenem, olyan nagyszerű és csodálatos lesz, és találkozhatsz majd ezekkel az emberekkel, aztán odaérsz, és meleg van, zsúfolt, és mindenki lökdösődik. Azt hiszem, mindannyian egy kicsit öregek vagyunk ahhoz, hogy punknak öltözzünk.”

Gwyneth helyzete azóta is kérdéses, de egy dolog biztos: a nyilatkozata ellenére 2017-ben ismét feltűnt az eseményen.
Forrás: A komika sem az est nagy rajongója! 2015-ben David Lettermannek a következőket mesélte az estről: „Egyszer elmentem rá, és az egész olyan, mint az idióták parádéja. Nyilvánvaló, hogy soha többé nem megyek el, de te menj el, ez a gyönyörű hely, és az élet különféle területeiről vannak ott seggfejek, akik valamit hülyeséget viselnek. Felmész ezeken a hatalmas lépcsőkön… én felmentem, és magammal cibáltam az egészre a férjemet is, ami miatt még mindig bajban vagyok” - osztotta meg nem éppen kellemes tapasztalatait a színésznőként is népszerű Tina.
Forrás:

Az énekes akkori barátnőjével, Gigi Hadiddal vett részt a 2016-os MET-gálán, ami után egyértelművé tette, hogy nem érdekli őt ez az egész. „Nem éppen egy olyan dolog, ahová most szívesen mennék” – mondta 2018-ban egy interjú során. „Inkább ülök otthon, és valami produktív dolgot csinálok, mintsem hogy igazán drága ruhákba öltözzek, és lefényképezzenek egy vörös szőnyegen… Legyezve az önbizalmamat a »Nézz rám, csodálatos vagyok« dologgal a vörös szőnyegen, nem ez nem én vagyok.”


Forrás: Anna Wintour a The Late Late Show with James Corden meghívottjaként elárulta, hogy Donald Trump az a híresség, akit soha többé nem hívna meg a MET-gálára.
Forrás: Az amerikai írótól nem áll messze a divat világa ugyanis 1982 és 2007 között a Parsons School of Design tanszékén dolgozott, ezen időszak alatt, azaz 2000 augusztusától 2007 márciusáig pedig a divattervezés tanszék elnöke volt. 

Nos Timet valóban kitiltották a gáláról egy 2016-os interjúja miatt. „Ez nagyon is igaz. Ez egy igazán őrült történet. Megkérdezték tőlem, hogy mi a legfeledhetetlenebb dolog, amit valaha láttam a divatban, amire azt válaszoltam: »Ez könnyű. Az amikor láttam, ahogy egy divatbemutatóról Anna Wintourt két testőr – két nagydarab férfi – cipelte le öt darab lépcsőfokon át.« Elszabadult a pokol. Őrület volt. És azóta is hadban állunk” - mesélte Tim egykoron.
Forrás: Az énekesnő 2018-ban egy interjú során mesélt az eseményen átélt tapasztalatairól, amik nem éppen voltak pozitívak. Demi közvetlenül a gáláról ment el egy Anonim Alkoholisták gyűlésre: „Átöltöztem, de még mindig rajtam voltak a gyémántjaim – több millió dollárnyi gyémánt egy Anonim Alkoholisták gyűlésen. És többet beszélgettem a hajléktalanokról azon a találkozón, azokkal az emberekkel, akik ugyanazzal a függőséggel küzdöttek mint én, mint a MET-gálán résztvevőkkel – kamu az egész és mindenki csak a divatipar farkát sz*pja” - mesélte. Azóta nem is vett részt ezen a vörös szőnyeges eseményen.

8 híresség, akit kitiltottak vagy szimplán csak a háta közepére nem kívánja a MET-gálát

A 10 évvel ezelőtti MET-gála fotói garantáltan visszarepítenek majd a múltba!