Galéria
Forrás: A világ egyik fele még mindig nem tud napirendre térni a filmet illetően, hát még afelett, hogy Jon Hederből mondhatni sztárt csinált ez a 2004-es alkotás, ami egyébként magyarul Nevetséges Napóleon címen került bemutatásra.
Forrás: A Vivien Leigh játéka annyira zseniálisan túlfűtött, hogy szinte magával ragad a történet, a nézők szerint azonban Scarlett O'Hara karaktere összességében nézve több mint elviselhetetlen.
Forrás: Martin Scorsese 1982-ben bemutatott vígjáték-drámájában, A komédia királyában Robert De Niro karaktere annyira rámenős, néha nyomulósan sok és veszélyes, hogy még a színész játéka sem tudta megmenteni a közutálattól az amatőr humoristát.
Forrás: Kevin Spacey életunt, 40-es éveiben járó karaktere egy frusztrált külvárosi apa, aki utálja a munkáját, a feleségét, és aki egészen belebolondul lánya 16 éves osztálytársnőjébe, Angelába. A színésznek sikerült úgy hoznia az 1999-es Amerikai szépségben a szerepet, hogy a végeredményt a mai napig utálja a közönség jelentős része.
Forrás: Hayden Christensennek sem sikerült jól kijönnie a Star Wars filmekből, a történet népes rajongótábora szerint ugyanis a színész nem tudta megfogni a karaktere lényegét, így kicsit unott, szürke és feledhető lett.
Forrás: Sandra Bullock bár nem a főszerepet kapta a 2004-es Ütközések című filmben, de ő alakítja a Brendan Fraser által játszott kerületi ügyész idegesítő, rasszista feleségét, akinek a fanatizmusa kicsit túlzásba esik akkor, amikor ellopják az autóját. A színésznő sokak szerint nagyszerű és egyben szomorú játékát senki se tudta volna ilyen formában hozni, ám ennek ellenére a kiállhatatlan jelző így is jár neki.
Forrás: Az 1984-es Indiana Jones és a Végzet Templomában a Kate Capshaw által alakított bárénekesnő a véleményvezéreket kimondottan irritálta, a hangja ugyanis egyes jelenetekben annyira erős és sok, hogy képes pattanásig feszíteni a tűrőképesség határát.
Forrás: Az 1997-es Good Will Hunting című film forgatókönyvét Matt Damon és Ben Affleckkel közösen írta, és mind a ketten játszanak is a filmben, mégis Matt matekzseni karaktere az, ami a személye kettőségge, okoskodó és arrogáns tulajdonságai miatt valahogy nem ment át a nézők szimpátia szűrőjén.
Forrás: Chris Tucker kétségtelenül egy zseniális színész, ám a kritikusok szerint kicsit sem volt jó ötlet Luc Bessontól az, hogy az 1997-es Az ötödik elem című filmben szabad kezet adott a színésznek abban, hogy megalkossa az általa játszott karaktert.
Forrás: Steven Spielberg ötlete volt, hogy az első Transformers film története egy fiúról és az első autójáról szóljon. Mindez kedves, de sokak szerint a koncepció nagyon el lett szúrva és külön nagy hiba, hogy a Shia LaBeouf által játszott mindig szorongó karaktert három filmen át kellett nézni. A rajongók nagy része sokkal inkább nézte volna a robotok csatáját, mint Sam figurájának kalandjait.

A filmtörténet 10 legelviselhetetlenebb karaktere

Kiállhatatlan karakterekben bizony a filmtörténet sem szűkölködik.