Galéria
Forrás:

A kék zóna lakói legtöbbször vizet, kávét, vörösbort és zöld teát fogyasztanak, sőt egyes területeken szinte egész nap az utóbbit isszák. Bizonyított tény, hogy ez a fajta tea csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, ahogy a szívrohamét is. Ráadásul hiába található benne koffein, nem úgy hat, mint a kávé, ám tele van antioxidánsokkal. Persze ha nincs hozzászokva a szervezeted, lefekvés előtt jobb, ha inkább valamilyen gyógyteát kortyolgatsz, mint például a kamillatea.


Forrás:

Rengeteg kutatás született már az alkohol szervezetre gyakorolt hatásáról, így maga Dan is tisztában van vele, hogy ez egy ingoványos talaj lehet. „Tudom, hogy a legutóbbi eredmények azt mutatják, hogy az alkohol növeli a mellrák kockázatát a nők esetében... de elmondhatom, hogy mind az 5 kék zónában fogyasztanak egy kevés vörösbort naponta, ami javítja az életminőséget. Ha csak egy kicsit iszol belőle, és növényi alapú étrenddel kombinálod, akkor négyszeresére növeled a falvonoid és antioxidánsfogyasztásodat, ami csökkenti a stresszhormon szintjét a nap végén.”


Forrás:

A kék zóna lakói nem fogyasztanak fehér lisztet, helyette teljes kiőrlésű kenyeret készítenek, rozsból és árpából, amelyek rengeteg magnéziumot és ásványi anyagot tartalmaznak. Vacsorára is simán fogyasztják őket, hiszen megemelik a szerotonin szintet, vagyis a melatonin előfutárát, ami segíti az elalvást és a relaxációt.


Forrás:

Bár ez általánosságban igaz a hosszú életű emberekre, lefekvés előtt biztosan nem jut eszükbe, hogy betoljanak egy macaront. Általában véve is csak akkor kerül süti az asztalra, ha ünnepelnek valamit, esténkénk pedig nagyon odafigyelnek arra, hogy ne terheljék ilyesmivel a szervezetüket. Kutatások szerint, ha lefekvés előtt fogyasztunk hozzáadott cukrot, akkor biztosan nem fogjuk kialudni magunkat, már ha egyáltalán mély álomba tudunk zuhanni. Ez a vércukorszint megemelkedésétől és csökkenésétől van, amit nem sokkal az étel elfogyasztása után megy végbe.


3 étel és ital, amit a leghosszabb életű emberek fogyasztanak alvás előtt és 1, amit soha

Gondoltál már arra, milyen érzés lenne, ha nem egy pihe piha párnán hajtanád álomra a fejed esténként? Nos, a tudomány legújabb állása szerint nem ördögtől való az ötlet, sőt, az egészség szempontjából kifejezetten ajánlott párna nélkül aludni!