Galéria
Forrás: 1996-ban mutatták be a Joel Coen és Ethan Coen által írt, és Joel Coen által rendezett krimit, ami 2014-ben a sorozatot ihlette

Az eddig 4 évadot bemutató széria - az 5. idén startol el - többek közt Emmy- és Golden Globe-díjat is nyert. A szakma mellett pedig a nézők is imádták, sikerének titka pedig többek szerint pont az volt, hogy a Coen testvérek sem vették le a kezüket a saját történetükről, és producerként vettek részt az epizódok készítésében.
Forrás: Alfred Hitchcock 1960-as Psycho című klasszikusának előzménytörténeténen alapuló, 2013-tól egészen 2017-ig futó sorozat alkotói kreatívan és csavarosan alakították a szálakat szabadon kalandozva a lehetőségek között, mindezt úgy, hogy a szériát sikerült mégis úgy befejezniük, hogy az méltó módon kapcsolódott össze a néhai direktor felejthetetlen alkotásával.
Forrás: 1992-ben mutatták be a Joss Whedon által írt, és Fran Rubel Kuzui által rendezett filmet, ami megosztó sikereket ért el.

Az írónak mégis sikerült meggyőznie a Warner Brothers-t arról, hogy sorozat készüljön a sztoriból, ami annyira jól sült el, hogy végül 7 évad lett és bekerült Minden idők 50 legjobb TV showja közé. És hogy miért volt ilyen sikeres a dolog? A hozzáértők szerint talán pont azért, mert ennek a filmnek valószínűleg a kezdetektől fogva tévésorozatnak kellett volna lennie.
Forrás: A sorozat az 1973-as Feltámad a vadnyugat című film, illetve annak folytatása, az 1976-os Eljövendő világ újragondolt változata. Az 1980-as években volt egy évados próbálkozás a témában Beyond Westworld címmel, de az igazi sikereket a 2016-ban indult széria érte el.

Jonathan Nolan és Lisa Joy által kreált alkotás indulása évében számos rekordot megdöntött az HBO platformján, a nézők is a kritikusok is imádták a végeredményt, aminek sokak szerint nagyon jót tett az, hogy mertek bátrabbak lenni és újragondolni a történetet
Forrás: Steven Soderbergh 2009-ben bemutatott filmje után, 2016-ban indult útjára a hasonló címet viselő sorozat.

A történet középpontjában egy joghallgató áll, aki barátnője bíztatására, és a gyors pénzkeresEti lehetőség reményében escort-lánynak áll. Az első évadban Elvis unokája, Riley Keough alakítja ezt a szexuális és egyéb szolgáltatásokra kapható lányt, egyébként az összes évad más szereplőket hoz és más szemszögből ragadja meg ezt a világot, aminek sokkal több sötét oldala van, mint ahogy azt külső szemmel gondolnánk. Az alapsztori tehát bejött, és bár a filmről szinte alig hallottak, a sorozatnak sikerült ismertté tenni ezt a tényleg különleges történetet.
Forrás: 2014-ben mutatták be az azonos címet viselő filmet, amit Taika Waititi rendezett és ő is az egyik főszereplője. Az áldokumentumfilmként tálalt Új-Zélandon játszódó vámpírmozi annyira sikeres volt, hogy adta magát a dolog, hogy sorozatot csináljanak belőle.

2019-ben indult útjára a széria, ami helyszín szempontjából változott, hiszen Staten Island lett a vámpírok lakóhelye, de egyébként a történet lényegéhez nem nyúltak a készítők, miért is tették volna hiszen már alapból egy sikeres filmet adaptáltak.
Forrás: A Péntek esti fények című 2004-es sportdráma inspirálta ezt a sorozatot, amelyben nagyon jól dolgoztak az érzelmi vonallal. Kezdetben a nézők a film és az amerikai futball iránti rajongásuk miatt kezdték el követni az epizódokat, majd végül már érzelmileg is elkezdtek kötődni hozzá. A készítők ugyanis megpróbálták kihasználni a sorozat formátumot, és így több rétegében tudták megmutatni ezen téma emocionális oldalát is.
Forrás: 1992-ben mutatták be A sötétség serege című filmet, és aztán 23 évet kellett várni arról, hogy sorozat készüljön belőle.

Sőt, az eredeti alkotásban a főszereplőt, Asht játszó színészt, Bruce Campbellt is sikerült rávenni a folytatásra, hogy ismét életre keltse az immáron 30 éve nyugalomba vonult szörnyvadászt. És kétség sem fér hozzá, hogy örömmel vitte tovább egykori karakterét három évadon át, a sorozat pedig hozta is a hozzá fűzött reményeket, a hosszabb kihagyás és évek múlása tehát egy kicsit sem vett el a sztori lényegéből.

8 film, ami sorozatként is sikeres lett

A mozi nyújtotta élmény nem egyszer sorozat formájában is hozza a várt hatást.