Galéria
Forrás:

A hal az egyik legjobb fehérjeforrás az általános egészség szempontjából, mivel rengeteg tápanyagot, és jótékony zsírokat tartalmaz, valamint kiváló D-vitamin forrás is. Egy adag lazac vagy pisztráng például 570 és 645 közötti Nemzetközi Egységnyi D-vitamint fedez. Szerencsére rengeteg módja van annak, hogy ízletes halakkal gazdagítsuk az étrendünket. Párolva, grillezve, sütve, füstölve, a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen!


Forrás:

Annyi mindent lehet szeretni a gombában! Ez az ízletes finomság az egyik legsokoldalúbb módon elkészíthető alapanyag, ráadásul fehérjében gazdag, kalóriában szegény, és D-vitamin-tartalmának köszönhetően még az egészséges csontokat is támogathatja. Egy fél csésze fehér gomba 366 NE D-vitamint tartalmaz. A felhasználásának pedig tényleg csak a képzelet szab határt, hiszen kiváló köretnek, salátának, pörköltnek, feltétnek, pirítva, sütve, grillezve. Fagyasztani viszont nem javasolt a benne lévő magas víztartalom miatt, így inkább friss, vagy konzerv gombát válassz!


Forrás:

A tojás a vegetáriánusok körében is az egyik legkedveltebb fehérjeforrás, ráadásul nagyon laktató táplálék, így a fogyásban is segítség. Bár a fogyókúrák idejére a szakértők a tojássárgája mellőzését szokták javasolni a magas kalóriatartalom miatt, azért nem érdemes teljesen elhagyni, mivel D-vitaminban gazdag. A kutatások szerint egy nagy tojássárgája 37 NE D-vitamint tartalmazhat. Így még a diéta során is érdemes fogyasztani, készíts például rántottát 3 tojásból, ahol 1 egész tojás mellé 2 fehérjét használsz fel. Avokadós pirítóssal az igazi!


3 D-vitaminban gazdag étel, amit érdemes rendszeresen fogyasztani

A D-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, mely fogyasztására az emberek 50%-a nem fordít megfelelő figyelmet, pedig az egészséges immunrendszer mellett a csontok erősségét is segíti.