Galéria
Forrás: Ha egy színész elfelejti a szövegét, általában megáll a kamera, és kezdik újra a felvételt. Ez alól Tom Cruise persze kivétel, hiszen a színész inkább improvizál, mintsem hogy leállítsa a teljes forgatást. Így történt ez akkor is, amikor a Top Gunt készítette: az egyik jelenetben elfelejtette, mit kell mondania, így hogy kitöltse az űrt, váratlanul odalépett filmes partneréhez, és spontán megcsókolta őt. Ez a jelenet egyébként a film egyik legikonikusabb pillanata lett!
Forrás: Mióta elkezdődött a Riverdale, jó pár zenés epizódot láthattunk. Ezek között pedig akadt egy különleges rész, ami rögtönzött csókhoz is vezetett! Casey Cott, aki Kevint alakítja a sorozatban, az egyik epizód kedvéért Hedwigként dalolt és táncolt. Majd az egyik pillanatban lesétált a színpadról, odament KJ Apához, és adott neki egy csókot a semmiből. A színészt nagyon váratlanul érte a dolog, de mivel igazi profi, nem zökkent ki a szerepéből.

"Eredetileg arcon akartam puszilni. A sokadik felvételnél odamentem, és ugyanezt akartam csinálni, erre ő pont elfordította az arcát, és végül adtunk egymásnak egy nagy csókot. Utána pedig úgy voltunk vele, hogy 'ennek pont ilyennek kell lennie. Ez tökéletes volt ehhez a számhoz', és nagyon örülök, hogy belekerült a végső változatba is" - nyilatkozta Casey.
Forrás: Az Új lány című sorozat egyik visszatérő poénja volt, hogy Max Greenfield és Jake Johnson néha se szó, se beszéd megcsókolták egymást a kamerák előtt. Ez elég sok részben előfordul, noha egyébként sosem volt benne a forgatókönyvben. Az egész abból alakult ki, hogy az első évad alatt a színészek rengeteget improvizáltak, és az egyik ilyen jelenetben Max váratlanul megcsókolta Jake-et. Olyan jól sikerült a poén, hogy innentől kezdve többször is belekerült egy-egy epizódba ez a mozzanat.
Forrás: Minden rajongó tudja, hogy Miley Cyrus és Liam Hemsworth viharos kapcsolata Az utolsó dal című film forgatásán kezdődött. Már az első percekben megvolt közöttük a kémia, ráadásul rögtön az első nap egy nagyon romantikus jelenetet kellett felvenniük. Noha eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben az, hogy a tengerparton csókot váltanak, a rendező látva a színészek kémiáját, egyszer csak bekiabált neki, hogy "csókolózzatok!" Nekik pedig több sem kellett, azonnal szenvedélyesen egymásnak estek, alig pár óra ismeretség után. Ez megalapozta a jövőjüket, hiszen innentől kezdve már tudták, hogy nem állnak meg a munkakapcsolatnál.
Forrás: Mindenki lesokkolódott, amikor A célszemély című sorozat megvált egyik főszereplőjétől! Taraji P. Henson alakította Joss Cartert, de nem csak a búcsú volt az egyetlen váratlan esemény az epizódban. Kollégáját, Jim Caviezelt ugyanis elöntötték az érzelmek az utolsó forgatási napon, és a pillanat hevében, spontán indíttatásból megcsókolta a színésznőt a kamerák előtt.
Forrás: Helena Bonham Carter karrierje 1985-ben kezdődött a Szoba kilátással című filmmel. A történet egy fiatal nőről szól, aki beleszeret egy szabadlelkű férfibe, egyik legikonikusabb jelenetük pedig az, amikor a mezőn csókolóznak. A színésznő elárulta később, hogy az egész jelenet improvizálva volt, és ő végig arra koncentrált, hogy el ne nevesse magát. Arról nem is beszélve, hogy 18 évesen még nem sok csókban volt része előtte.

"Nagyon nehéz végigsétálni egy felszántott mezőn magas sarkúban [...]. Tudtam, hogy úgy kell odajutnom [Sandshez], hogy nem esek el. És közben ne röhögjem el magam, amikor megcsókolt. Elég nehéz megcsókolni valakit, amikor még csak 18 éves vagy, és nincs benne túl sok tapasztalatod."
Forrás: Noha kétség sem férhet ahhoz, hogy Indira Varma és Gemma Whelan karakterei között megvolt a kémia, valójában a forgatókönyvben szó sem esett arról, hogy a színésznőknek csókot kéne váltani. De erre mégis sor került, egész egyszerűen csak azért, mert úgy érezték, tökéletesen passzolna a jelenetbe.

"Úgy gondoltuk, hogy jó ötlet lenne. [...] Eredetileg csak flörtölésről volt szó, de végül sokkal erotikusabb lett, mint azt hittük volna."

Ami kicsit megnehezítette a helyzetet, hogy eredetileg egy akciójelenet folytatta a nők diskurzusát, így még egyszer fel kellett venniük a spontán csókot. Ekkorra azonban Gemma Whelan megsértette a hátát, így Indirának a színésznő dublőrjével kellett csókolóznia. Szerinte ez a kaszkadőrnek elég kellemetlen volt, mert bár az akciódús jelenetekhez hozzá volt szokva, ahhoz kevésbé, hogy más nővel csókolózzon a kamera előtt.
Forrás: A 90-es évek végén készült egy romantikus vígjáték, a Woo, Jada Pinkett Smith főszereplésével. A film végéig maguk a készítők sem voltak biztosak abban, hogyan zárják le a történetet, így kitalálták, hogy a színésznő és a partnerét alakító Tommy Davidson táncoljanak majd az utcán. Ez jól is nézett ki, de a színész úgy érezte, még mindig kevés, így az egyik jelenetben spontán megcsókolta Jadát. Ő ugyan megilletődött a dologtól, de végül nem zökkent ki a szerepéből, és nem is tulajdonított neki nagy dolgot.

Nem így érezte viszont Will Smith, aki ott volt a forgatáson, és nagyon kiakadt az improvizált csók miatt! A felvétel után odament Davidsonhoz, hogy elmondja neki véleményét, amiből elég csúnya vita alakult ki. Végül Jada simította el köztük a konfliktust.

Csókjelenetek, amiket csak improvizáltak a színészek

Colin Farrell nem minden esetben képes totálisan a szerepére koncentrálni.