Galéria
Forrás: A színésznő, Drew Barrymore és édesanyja, Jaid Barrymore között lassan fokozódó feszültség igazán jól lett dokumentálva az évek során, ám az i-re a pontot a sztár önéletrajzi könyve, a Wildflower tette fel. Drew itt hosszasan taglalja a showbizniszben eltöltött gyerekkorát, hogy 9 évesen már a Studio 54-be cipelte magával az anyja bulizni. És hogy ennek mi lett az eredménye? Mire a színésznő betöltötte a 14-et, már túl volt az alkoholproblémákon, a kokainon, egy öngyilkossági kísérleten, és egy bentlakásos pszichiátriai kezelésen. Nem csoda, hogy a sztár évtizedekig nem tartotta a kapcsolatot az anyjával.
Forrás: Drew hosszú idő után 2017-ben posztolt először anyukájáról az Instagramon.
Forrás: Drew Barrymorehoz hasonlóan, Jennifer Aniston is hosszú sajtómúltú csatározásra tekint vissza anyjával, melynek kirobbantója Nancy 1999-es From Mother and Daughter to Friends című könyve. Jennifer szerint leszállóágban lévő anyja az ő sikerén próbált újra felkapaszkodni a köztudatba, amin annyira kiakadt, hogy még Brad Pittel való esküvőjére sem hívta meg Nancy-t. Jen édesanyja 2011-ben stroke-ot kapott, melynek következtében járás- és beszédképtelenné vált, dolgaikat sosem tudták már rendezni lányával, és bár a színésznő 2015-ben is találkozott még Nancy-vel, ő végül lányát még a végrendeletéből is kihagyta.
Forrás: Készen állsz Hollywood legrosszabb anya-lánya kapcsolatára? Hát jó, ehhez kicsit vissza kell utaznunk az időben!

Egészen pontosan az 1981-es Anyu a sztár című moziig, ami egy azonos című önéletrajzi könyvön alapul Christina Crawford tollából. Főszerepben Joan Crawfordal, Hollywood egyik legnagyobb csillagával, aki négy évtizedes pályafutása alatt emlékezetes filmek sorát készítette, 1945-ben Oscar-díjat is kapott. Miközben színésznőként sikert sikerre halmozott, a magánéletében nem találta a boldogságot. Négy férjet is elfogyasztott, az adoptált lányát pedig kitagadta az örökségből, mindez pedig arra ösztönözte Christinát, hogy megírja önéletrajzát, és olyannak mutassa meg a mostohaanyját, amilyen az valójában volt. 

Állítólag Joan még élt, mikor nevelt lánya hozzálátott, hogy könyvet írjon róla, amely végül néhány hónappal a sztár halála után jelent meg. Az anyu a sztár az 1978-as amerikai könyvpiac slágere lett, ám nem azért, mert méltó emléket állított a kor dívájának. Christina a könyvben nevelőanyját alkoholista, nimfomániás, labilis idegzetű, kiállhatatlan viperának írta le, valamint állítása szerint Joan gyötörte és megalázta őt és fivérét, már gyerekkoruktól kezdve. Christina kijelentette, hogy szerinte anyja mindegyik gyermekét (a sztár összesen négy gyermeket nevelt fel) csupán reklámcéllal fogadta örökbe, hogy ezzel is megfeleljen a róla kialakított imázsnak, ám a négy fal között a családi idillnek nyoma sem volt. Ha berántott a sztori, mindenképp nézd meg a filmet!
Forrás: Sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy volt idő, mikor Ariel Winter évekig nem beszélt az édesanyjával, ám az okokat homály fedte. A Modern család csillaga csak három éve nyitotta meg a családi botránycsapot, és kíméletlenül kitalált arról, hogy Crystal hogyan használta ki már egészen fiatalon. Anya már 12 éves korában is apró miniszoknyákat és falatnyi felsőket adott lányára, illetve rendszeresen bulizni vitte, hogy kamatoztathassa Ariel szépségét az előrébb jutás érdekében, illetve hogy rajta keresztül élje meg be nem teljesült álmait. A színésznő úgy gondolja, ha ledér jelenetben kellett volna szerepelnie gyerekként, anyja arra is rábólintott volna. A lányt végül nővére, Shanelle nevelte fel.
Forrás: Courtney Love és lánya, Frances Bean Cobain (akinek apja a Nirvana egykori frontembere, Kurt Cobain) közötti kapcsolat enyhén szólva is hektikus. Courtney 2003-ban az öngyilkossági fenyegetőzései miatt két évre elveszítette lányának felügyeleti jogát, 2009-ben pedig maga Frances kérte, hogy inkább a nagyanyjával élhessen. 2012-ben a lány távoltartási végzést szerzett anyja mellett, akivel fizikai bántalmazásig mentek náluk a dolgok, ám 2015-ben kibékültek, hogy együtt dolgozzanak egy Kurt Cobainról szóló dokumentumfilmen, a Heck Montage-on.
Forrás: A letartóztatások, a rehabilitációk és büntetések közben a Bajos csajok csillagának volt ideje az anyjával is párszor összerúgni a port. 2012-ben például Lindsay apja, Michael még a rendőröket is kihívta rájuk, mert annyira túlzásba estek a vita hevében a lányok. A családi legendárium szerint a balhé kora reggel kezdődött egy bulis este után, az ok pedig Diana 40 ezer dolláros tartozása volt, amivel a színésznőnek lógott. Diana egyébként legalább olyan nehéz eset, mint lánya. Az alkohollal és a drogokkal is többször meggyűlt a baja, adósságok, tavaly pedig azzal került a hírekbe, hogy öt éve van valakije, akivel még sosem találkozott. Érdekes...
Forrás: Oké, most már levonhatjuk a következtetést – a sztárvilágban sosincs jó vége annak, ha egy anya, könyvet ír a lányáról, ugyanis Tori és Candy esetében az utolsó döfés pont egy ilyen emlékirat volt. A Candy At Last-ban Candy arról vallott, hogy mára már unokáit sem látogathatja, annyira megromlott a viszonyuk a Beverly Hills 90210 egykori csillagával. A családban Tori show-ja, a NoTorious című műsor miatt tört ki a háború, a színésznő ugyanis többször kifigurázta az anyját a tévében, Candy pedig később akkor sem akart segíteni neki, mikor a sztár komoly adósságba került, noha futotta volna rá...

Híres emberek, akik szinte gyűlölik a saját anyjukat

Keanu Reeves önzetlensége nem ismer határokat, pláne akkor nem, ha a saját anyukájáról van szó.