Galéria
Forrás: A színésznőnek a nemzetközi hírnevet a Tim Burton által rendezett 2010-es Alice Csodaországban című film címszerepe hozta el. Az elkészült alkotás globálisan több mint 1 milliárd dolláros bevételt generált és három Oscar-díjat is nyert. Miának - aki ugyanebben az évben A gyerekek jól vannak című romantikus drámában is feltűnt - sikerült megismételnie ezt a sikert a 2016-os Alice Tükörországban című filmmel, ám az ausztrál színésznőt végül mindezek után elkerülték az emlékezetes lehetőségek.
Forrás: James Cameron Avatarja csaknem 3 milliárd dollárt hozott világszerte. Az ember automatikusan azt feltételezné, hogy minden idők legtöbb bevételét hozó filmjének főszereplője hatalmas sztár lesz. Sajnos nem ez történt Sam Worthington esetében, aki a mozgássérült tengerészgyalogos, Jake Sullyt alakította a 2009-es filmben.

A színész szép karriert futott be a Terminátor - Megváltás, A titánok harca és a A fegyvertelen katona című filmekkel, de ez sem volt elég ahhoz, hogy bekerüljön az A-listás sztárok közé. Veszte pedig talán pont az lett, hogy az Avatar kapcsán viszonylag kevesen emelték ki a színészek érdemeit, hiszen a látványvilág annyira elkápráztatta a közönséget, hogy ezzel el is terelte a figyelmet az alakításokról. Sam az Avatar: A víz útjában is szerepelt tavaly, és a többi epizódra is leszerződtették, így meglehet, hogy esetében fordul még a kocka.
Forrás: A Tim Story által rendezett, 2005-ös Fantasztikus négyes című film több mint 333 millió dollár bevételt generált, még annak ellenére is, hogy a róla szóló kritikák már kevésbé voltak annyira fantasztikusak. A készítők azonban nem hagyták annyiban a dolgot, és ugyanazzal a szereplőgárdával 2007-ben kiadták a A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazót.

Ioan ezek után kimondottan jó szerepeket kapott, hiszen láthattuk őt az Artúr királyban, a Förtelmes főnökökben és a Törésvonalban is, de tény és való, hogy ezek csak mellékszerepek voltak, és ebből a keretből most sem sikerült kitörnie, így a nézők ma már leginkább sorozatszerepei miatt ismerik.
Forrás: Gwyneth Paltrow mellett ismertük meg őt az 1998-as Szerelmes Shakespeare című romantikus vígjátékban. A film 25 millió dollárból készült és csaknem 290 millió dollár bevételt könyvelt el összesen, emellett hét Oscar-díjat is nyert - Paltrow elnyerte a Legjobb színésznőnek járó díjat, Fiennes-t még jelölni se jelölték.

A színész ezen mű után is aktívan tevékenykedett, ám mérsékelt sikerrel. Újabban A szolgálólány meséje kapcsán merült fel a neve, de a reflektorfény inkább elkerülte, vagy lehet az a pontosabb, hogy ő kerülte el. A Szerelmes Shakespeare után ugyanis a Miramax egy öt mozifilmre szóló szerződést ajánlott neki, de Joseph elutasította, mondván inkább a színházi munkáira szeretne koncentrálni.
Forrás: A színész 2004-ben a Mel Gibson által rendezett A passióban tűnt fel Jézus Krisztus szerepében. A film bár elég megosztóra sikerült, mégis kasszasikernek mondható, mert mindössze 30 millió dollárból készült, de 612 millió dolláros bevételt hozott a készítőknek.

A most 55 éves színész az eltelt közel 20 évben számos filmben szerepelt, az akkor elért sikereket azonban nem sikerült megismételnie. Most viszont talán lehetősége lesz arra, hogy Hollywood újfent felfigyeljen rá, ugyanis 2024-ben mutatják be az ismét Mel Gibson rendezésében készülő, a Passió: Feltámadás című filmet. Talán ezúttal Jim csillagai is szerencsésebben állnak majd.
Forrás: Haydent 19 évesen, 1500 színész közül választották ki a fiatal Anakin Skywalker szerepére, és ezáltal a 2002-es Star Wars II. rész - A klónok támadása és a 2005-ös Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja című fejezetekben láthattuk őt.

A filmek bár jól szerepeltek a mozipénztárakban, sajnos nem sikerült megugraniuk az eredeti trilógia mércéjét. Christensen játékát túl merevnek nevezték, és sajnos az alkotás sikere sem tudta beindítani a pályáját. Teljesen még mindig nem tűnt el, de jó pár évet kihagyott a szakmában, és a Pizzarománc című romkomon és az Obi-Wan Kenobi sorozaton kívül az utóbbi években nem sok projekt kapcsán merül fel a neve.
Forrás: Ralph Macchio nevét az 1984-ben bemutatott Karate kölyök című filmben ismerhettük meg. A különleges sztori több mint 91 millió dollár bevételt hozott a stúdiónak és a fiatal színész pedig pillanatok alatt a tini szívtiprók táborában találta magát.

A film annyira működött, hogy még további hármat forgattak hozzá, amiből kettőben Ralph is szerepelt. Ezek mellett azonban jó ideig nem sikerült komolyabb szinten hallatni magáról, majd végül bekerült a Cobra Kai című sorozatba, ami idővel átkerült a Netflixre, ennek hatására pedig a színész nevét ismét felkapta a szakma. Majd kiderül, hogy ezt az újhullámos népszerűséget miként kamatoztatja majd!
Forrás: Ő alakította a főszerepet Steven Soderbergh 2012-es szexi filmjében, a Magic Mike-ban. A forró hangulatú, táncos alkotás mondanunk sem kell, hogy hatalmasat robbantott. Talán a készítők sem gondolták volna, hogy 7 millió dolláros költségkeretből készült film végül 167 millió dollárt hoz majd a konyhára.

A fiatal színész egyébként nem volt egy ismeretlen név a szakmában, hiszen a férfi sztriptíz világát bemutató film előtt feltűnt a Csúf szerelemben és A negyedikben is, mégis úgy tűnik, hogy a kiállhatatlan természetéről szóló pletykák igaznak bizonyultak. Állítólag Channing Tatum egyáltalán nem akart vele dolgozni, és talán ez lehet az oka, hogy a szintúgy népszerű folytatásokban már nem szerepelt. Alex az elmúlt több mint 10 évben csak kisebb és felejthető alakításokban tűnt fel, és ha a hozzáállása azóta sem változott, akkor meglehet, hogy jó ideig nem találja majd meg a számításait Hollywoodban.
Forrás: A Warner Bros. 2006-ban adta ki a Superman visszatért, e Bryan Singer által rendezett filmben a viszonylag ismeretlen Brandon Routh alakította az acélembert. A film világszerte több mint 391 millió dollár bevételt hozott, és bár az alkotásban látható vizuális effektusok lenyűgözték a kritikusokat és a rajongókat, a film 2 óra 34 perces hossza és komolyabb hangvétele azonban nem. Így összességében a film nem teljesített elég jól ahhoz, hogy Singer tervezett folytatása zöld utat kapjon.

Brandon azóta számos sorozatban és tévéfilmben is szerepelt, de a nagy áttörés még mindig nem jött el.

9 világsikerű film, ami a színészeknek nem hozott áttörést

A hangos világsiker a filmeket sokszor a legjobbak közé emeli, ám megesik, hogy a benne szereplő színészeket már elkerüli ez a kiemelt figyelem.