Galéria
Forrás: Bár a napfényes Kaliforniában élt, ettől függetlenül kerülte a napot és próbálta a lehető legminimálisabbra leszorítani a káros sugarak fényében eltöltött perceket, ő ugyanis a szépséges porcelánfehér bőr híve volt.
Forrás: A színésznő hajszínének pontos meghatározása bármilyen hihetetlen is: párnahuzatfehér árnyalat. Ezt a szőkítési technikát háromhetente vette igénybe olyan fodrászok áldásos kezei alatt, mint Pearl Porterfield (aki Jean Harlow halványszőke haját is ápolta) és Kenneth Battelle. Kevesen tudják, de Marilyn viszonylag ritkán mosott hajat, ugyanis ez fakíthatta imádott szőke árnyalatát, így a száraz sampon erejében hitt, ami kicsit sem meglepő módon akkoriban leginkább a Johnson's babahintőporát jelentette, amivel a friss hatás érdekében kétnaponta ápolta a haját.
Forrás: Minimum 5, de akár 10 órát is képes volt aludni. Sőt a vasárnapjait próbálta szabadon hagyni, így kedvére élvezhette ki az ébredezés pillanatait, ami ilyenkor akár 2 órán át is elhúzódott. Na igen, a lustálkodásnak tényleg megvan a maga romantikája!
Forrás: A színésznő szeretett meztelenül aludni, és egy interjúban elárulta, hogy pizsama helyett mindössze 5 csepp Chanel No. 5 parfümöt visel, amit minden este a fürdővizéhez adott.
Forrás: Marilyn ikonikus vörös ajkaiért bizony megdolgozott a sminkese is, aki öt különféle árnyalatot vetett be a várt siker érdekében. Ajkai szélére mindig sötétebb, míg beljebb halványabb tónusok kerültek, ezzel adva meg a végeredmény játékosságát. Ezt a trükköt egyébként a mai napig nagyon sok sminkes veti be a siker érdekében.
Forrás: A friss és feszes bőr érdekében nem vetette meg a jeges fürdőt és zuhanyt sem.
Forrás: A klasszikus edzéseket nem szerette, de azért figyelt arra, hogy formában maradjon, ezért minden reggel egy egyszerű mellizomerősítő gyakorlatot végzett, amely során kitárt karokkal 15-ször emelt a feje fölé 5-5 kilós súlyokat.
Forrás: Nem is kérdés, hogy imádta a csillogást! Highlighter híján akkoriban még vazelint vitt fel vastagon az alapozó alá, ezzel érve el a várt hatást. Emellett rajongok a Nivea hagyományos, kék dobozos krémjéért, sőt állítólag sokszor olívaolajat kent az arcára, hogy ezzel ellensúlyozza a kiszáradt részeket.
Forrás: Audrey Hepburnhöz hasonlóan ő is rendszeresen járt a világhírű magyar bőrgyógyászhoz, László Ernőhöz. A bőrszárazságtól szenvedő színésznő a pletykák szerint naponta akár ötször is megszállottan megmosta az arcát, hogy elkerülje a pattanásokat, a szakember  pedig szigorú bőrápolási rutint írt elő neki, amely napszaktól és alkalomtól függően változott. Szépségrutinjának 3 alapköve volt László Ernő csodakencéi közül: a Phelityl néven futó tisztító olaj és krém, illetve a pórusösszehúzó éjszakai fehér tonik. Ezek a termékek egyébként a mai napig kaphatók.

Marilyn Monroe örökérvényű szépségtrükkjei

Anthony Summers korábban a BBC haditudósítója volt. Tíz nemzetközi sikert elért könyve közül a Kennedy elnök meggyilkolásáról szóló Conspiracy, és a The Secret Life of J. Edgar Hoover a legnépszerűbbek. Pulitzer-díjra jelölték, és ő az egyetlen, aki kétszer is megkapta a Gold Dagger-díjat, amelyet minden évben a legjobb krimi írójának ítélnek oda. A Netflixen is látható Marilyn Monroe rejtélye: a soha nem hallott szalagok címmel készült dokumentumfilm szakértő-narrátora, legújabb könyve, az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei pedig most a 20. század legnagyobb ikonjáról rántja le a leplet!