Galéria
Forrás: A kínai származású malajziai színésznő nevét igazán a Tigris és sárkány című film után ismerte meg a szakma, és az alkotás 10 jelölése kapcsán tette tiszteletét a 73. Oscar-gálán.
Forrás: A Legjobb női főszereplő aranyszobrának örülhetett ebben a káprázatos Dior Haute Couture csodában. Egyébként Michelle ezen ceremónia történetének az első ázsiai színésznője, aki ezt a díjat megnyerte.
Forrás: A színésznő George Hamiltonnal közösen adta át a díjat Vittorio Storarónak az Apokalipszis most című filmért.
Forrás: A 95. Oscar-gála Legjobb női mellékszereplő díjának örülhetett a Minden, mindenhol, mindenkor című filmért. A 64 éves díva egy kristályokkal kirakott Dolce & Gabbana kreációban élvezte a győzelme minden percét.
Forrás: Az ausztrál színésznő pont abban az évben debütált az Oscar-gálán, amikor megkapta első jelölését. Kate a Legjobb női főszereplő kategóriában indult az Elizabeth: Az aranykor című filmben nyújtott alakításával, de végül Gwyneth Paltrow kapta a szobrot a Szerelmes Shakespeare-ért. A ruhája nem mellesleg John Galliano munkáját dícséri.
Forrás: A színész a Tár című filmben nyújtott alakításáért jelöltként vett részt az eseményen, ahova egy Louis Vuitton kreációt választott.
Forrás: 1996-ban a 68. Oscar-gálán a megjelenését egy virágos pántokkal ékesített levendulaszínű bársony és selyem textúrájú Valentino ruhában, és egy hozzáillő sálban tette még inkább felejthetetlenné.
Forrás: 2023-ban Tamara Ralph remekműve mellett tette le a voksát.
Forrás: A színésznőt a Legjobb színésznő kategóriában jelölték a Tina című moziért, de a Zongoraleckében nyújtott alakításával Holly Hunter vihette haza a szobrot.
Forrás: A Fekete Párduc 2-ért a Legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölt, 64 éves színésznő pedig egy mélylila, különleges  sziluettel és kivágással megálmodott Moschino ruhát viselt.
Forrás: A Legjobb női mellékszereplőnek járó díjat vehette át 2002-ben az Egy csodálatos elme című filmben nyújtott alakításáért. Abban az évben egy sállal feldobott bézs színű, fodros Balenciaga ruhában élvezte az estét - a végeredmény pedig sajnos a mai napig is a legrosszabb vörös szőnyeges pillanatok táborát erősíti.
Forrás: Egy meseszép és klasszikus, kövekben diszkréten gazdag Louis Vuitton estélyiben érkezett.
Forrás: Heath Ledger oldalán érkezett az eseményre, ugyanis a Brokeback Mountain – Túl a barátságon című filmért ő is versenybe szállt a Legjobb női mellékszereplő kategóriában, amit végül Rachel Weisz vehetett át Az elszánt diplomatáért. A csodás pedig Vera Wang.
Forrás: Az ötödik Oscar-jelölése alkalmából  egy Chanel Couture darabra esett a választása, ám végül sajnos nem ő nyerte el a Legjobb női főszereplőnek járó szobrot.

Sztárok első Oscar-gálájukon és most, 2023-ban

Az Oscar-díjas ázsiai világsztár, Michelle Yeoh soha nem tapasztalhatta meg, milyen az anyaság.