Galéria
Forrás: A stylistok jó ideje hangoztatják, hogy ideje száműzni ezeket a darabokat a női ruhatárból. A csillogás ugyanis volument ad a lábaknak, illetve a fényes harisnya olcsó hatásúvá varázsolja a megjelenést.
Forrás: Mire cseréld? Ha továbbra is ragaszkodsz ehhez az alapdarabhoz, akkor inkább válassz vékony, matt harisnyát. Ez karcsúbbá és elegánsabbá varázsolja a lábakat.
Forrás: Az ingek korábban szűk szabásúak voltak, a test domborulatait pedig apró bevarrásokkal tették lágyan hangsúlyosabbá.
Forrás:

Mire cseréld? A minden szetthez tökéletesen passzoló fehér ingek manapság inkább lazább szabásban hódítanak.

A szakértők szerint érdemes kerülni a szatén anyagokat és a szorosan illeszkedő sziluetteket. A finoman elegáns megjelenés érdekében nyugodtan felhajthatod az ujját vagy lezserül betűrheted a nadrágodba az inget, na meg persze kedvedre pakolhatsz hozzá plusz ékszereket is.


Forrás: A túl szűk, sokszor szintetikus anyagokból készült fazon már nem annyira számít biztos befektetésnek.
Forrás: Mire cseréld? Az ideális ceruzaszoknya ne legyen túl szűk vagy túl rövid. Előnyösebb, ha olyan sűrű szövetből készült, térd alá érő darabokat választasz, melyek képesek megőrizni természetes esésüket.
Forrás: A blézer csakúgy, mint a nadrágkosztüm, soha nem veszítheti el kiérdemelt helyét az alapdarabok között, ettől független pár apró változás esetében is bekövetkezett. Például ez a rövid és szűk verzió már abszolút nem tartozik a sokoldalú alapdarabok közé.
Forrás: Mire cseréld? Ma már inkább kétsoros vagy egysoros blézerekkel éri meg tervezgetni. Nem feltétlen kell oversize szabásokban gondolkodnod, elég csupán ha arra figyelsz, hogy a blézer ne legyen túl rövid, túl szűk, és ne legyen slim fit sem.
Forrás: Ezeket a kardigánokat általában az irodai szettjeinkbe építettük be eddig, és bár kétségtelenül elegánsnak hatnak, mégsem annyira praktikusak, ugyanis az ing ujjai folyton összegyűrődnek alatta.
Forrás: Mire cseréld? Egy vastagabb anyagú kötött kardigánra. Ez nem túl szoros, de nem is túl laza, jól tartja a formáját és tökéletesen melegít, még a leghidegebb időben is.
Forrás: Tény és való, hogy követhetetlenül sok ideje szekrényünk alapdarabjait erősítik. A stylistok mégis úgy gondolják, hogy egy apró változtatást ez a téma is megér, miszerint kezd el kiiktatni a mindennapjaidból a túl szűk darabokat. Ezek alá ugyanis nem fér túl sok réteg és nem mellesleg nem is mutatnak már olyan jól a legfrissebb divathullámok mellett.
Forrás: Mire cseréld? Egy fokkal bővebbre szabott változat már tökéletesen megteszi, és meglátod, hogy te is gyorsan ráérzel majd erre az irányra.
Forrás: A skinny darabok jó ideje egyfajta megosztó szerepet töltenek be a szezonális trendek között. Míg vannak időszakok, amikor leginkább meg nem történtté tennék őket, addig akadnak olyan pillanatok is, amikor egy kis időre rájuk is nagyobb figyelem irányul. Nos, a klasszikus értelembe vett szuperszűk farmerok úgy tűnik, hogy ezúttal egy hosszabb kihagyást terveznek.
Forrás: Mire cseréld? A feszesebb vonalak kedvelői azért ne csüggedjenek, ugyanis számos kellemesen formázott, friss kiadással bővült 2023-ban is a választék.
Forrás:

A szakemberek szerint most egy jó időre érdemes elfelejteni a női vonalakat kihangsúlyozó, testhezálló modelleket. 


Forrás: Mire cseréld? A bővebb fazonú fehér pólók idejét írjuk most. Az már csak rajtad múlik, hogy a felhajtott, a kicsit hosszabb, a merészen levágott, vagy a lezserül bő ujjrészeket érzed magadhoz a leginkább közelállónak.
Forrás: Emlékeztek még ezen darabokra a 2000-es évek második feléből? Nos, bizony a bokacsizma témakörét erősítették akkortájt. Ma már viszont egyértelmű, hogy ezek a rövid csizmák mennyire „elvágják” a lábszárat a bokánál, és így vizuálisan ráadásul alacsonyabbnak is mutat a valóságnál.
Forrás: Mire cseréld? Nyugi! Nem kell megválnod kedvenc bokacsizmáidtól, ugyanis még mindig szuperjól képesek alkalmazkodni az összeállításokhoz, elég ha csak arra figyelsz, hogy a szárhossz ne csússzon egy ponton alább.
Forrás: Ez a gallértípus eléggé elévült ahhoz, hogy búcsút ints neki!
Forrás: Mire cseréld? Ha rajongsz a magasított nyakú darabokért, akkor érdemes a garbók között nézelődnöd, ezek ugyanis még 2023-ban is kimondottan elegáns és trendbíró választásnak számítanak.
Forrás: Kár is lenne szépíteni, a nagyon testhezállóra tervezett télikabát nem éppen számít a legpraktikusabb divatcikknek, mert viszonylag kevés plusz meleg réteg fér be alá és így mondhatni pont egy olyan évszakban veszti el a funkcióját, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.
Forrás: Mire cseréld? Minél több levegő van a test és a kabát között, annál jobb. A takarókra emlékeztető pehelykabátok pedig 100%-ban megfelelnek ennek a szabálynak.

11 alapdarab, amit bár sok nő szeret, de már nem divatos

Vajon te is?