Galéria
Forrás: Emlékszel még arra, hogy egykoron Salma Hayek és Edward Norton egy párt alkottak? Állítólag a csontkovácsuk hozta össze őket 1999-ben. Pár nyilvános megjelenést leszámítva próbálták privát keretek között élni a kapcsolatukat, ami épp 2003-ig tartott, így az Oscar-gála volt az egyik utolsó hivatalos eseményük. Egyébként a mai best dressed listák alapján a színésznő ruhaválasztása messze nem ugrotta meg azt a szintet, amit mostanság a kisujjából kiráz. De hát, van ilyen. Nem?!
Forrás: Meryl Streep lányával, Louisával és férjével érkezett az eseményre. Az akkor 53 éves színésznő szám szerint abban az évben kapta a 13. Oscar-jelölését, ezúttal a Legjobb női mellékszereplő kategóriában az Adaptáció című filmért. Így attól az évtől fogva ő lett a legtöbb jelölést kapó művész az Oscar történetében, ezzel leelőzve a maga 12 jelölésével listavezető Katharine Hepburnt.
Forrás: Catherine Zeta-Jones boldog kismamaként ragyogta be az estét. A színésznő második gyermekével volt várandós, Carys Zeta Douglas alig hónappal az esemény után, 2003. április 20-án látta meg a napvilágot.
Forrás: Halle Berry jelentette be a Legjobb férfi főszereplő kategória nyertesét, majd Adrien Brody az örömtől túlfűtött állapotban gondolt egyet és megcsókolta a színésznőt, akit legalább annyira meglepett a sármos sztár reakciója, mint a közönséget. Halle később egy interjúban azt mondta, hogy egyáltalán nem volt tervezett a dolog, ám mivel előző évben ő is egy díjjal távozott, ezért volt fogalma arról, hogy milyen ebben a különleges állapotban lenni, így hát visszacsókolt.

Az esetről készült videót itt nézheted meg!
Forrás: Az év mellényúlása. Jennifer Garner túlontúl szorosra szabott ruhája nem aratott akkora sikert. A színésznő egyébként akkortájt szakított első férjével, Scott Foley-val és minden bizonnyal Jennifer sem gondolta volna, hogy alig egy évvel később 2004 júliusában Ben Affleckkel randizik majd.
Forrás: Kate Hudson akkori férjével, Chris Robinsonnal. A színésznő és a zenész egészen 2007-ig voltak házasok, kapcsolatukból pedig egy gyermekük született, Ryder.
Forrás: Jennifer Lopez és Ben Affleck itt még együtt voltak (mármint kapcsolatuk első felvonására gondolunk), bár akkoriban többen is úgy gondolták a róluk készült fotók alapján, hogy valami nagyon nem volt rendben a sztárpár között.
Forrás: És ha már a csodaszép walesi színésznőnél tartunk, nem szabad szó nélkül elmenni Queen Latifah-val közös duettje mellett sem, amit akkoriban minden sajtóorgánum kiemelt.
Forrás: Az akkor 72 éves Robert Duvall a nála 41 évvel fiatalabb kedvesével érkezett. Luciana Pedraza színésznő ruhaválasztása manapság már lehet kicsit erős lenne az Oscar vörös szőnyegén, de akkor még kicsit más trendek jártak. A pár egyébként 2005-ben hivatalosan is összekötötte az életét és a mai napig is együtt vannak.
Forrás: Muszáj megemlítenünk végül a 75. Oscar-díjátadóról, egyik legsötétebb pillanatára is, ami nagyon jó rávilágít az Akadémia egyik leginkább kritizált pontjára: egészen pontosan arra, hogy képes figyelmen kívül hagyni tagjai negatív tetteit. Roman Polanski rendezőt 1977-ben letartóztatták és bíróság elé állították, mert megrontott egy 13 éves lányt. Polanski bűnösnek vallotta magát, mielőtt azonban elítélték volna, Párizsba menekült, hogy elkerülje a börtönt. 2003-ban A zongorista című filmjjért megnyerte a Legjobb rendezői díjat, ám azt nem tudta átvenni, mert nem térhet vissza az Egyesült Államokba. Az Akadémia azóta kizárta Polanksit, és magatartási kódexet vezetett be tagjai számára a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos vádak nyomán, de ez a 2003-as eset sokak szerint nagyon jó példa volt arra, hogy Hollywood igazából képes szemet hunyni a dolgok felett, ha olyan személyeket érint, akik úgymond közel állnak ahhoz a bizonyos tűzhöz.

A legemlékezetesebb pillanatok a 20 évvel ezelőtti, 2003-as Oscarról

Mindig jó elmerülni a múlt már elfeledett celebpillanatai között, az Oscar-gála pedig nagyon jó alapot ad a nosztalgiázáshoz!