Galéria
Forrás: Egyértelmű, hogy egy hatalmas magyar sikerrel, a Mundruczó Kornél rendezésében készült filmdrámával, az Egy nő darabjaival kell kezdenünk ezt a listát. Vanessa Kirby olyat alakított benne, hogy Oscar-díjra is jelölték érte.
Forrás: A Házassági történet egy 2019-es filmdráma, amelyben olyan nagyszerű színészek játszanak, mint Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern és Alan Alda. A sztori egy válást mutat be rendkívüli érzékenységgel, Laura Dern pedig Osar-díjat kapott érte a legjobb női mellékszereplő kategóriájában.
Forrás: A film II. János Pál pápa halála után kezdődik, amikor XVI. Benedeket nevezik ki utódjaként, őt a nagyszerű Anthony Hopkins alakítja. A történetben megjelenik a későbbi Ferenc pápa, aki Benedek után a legtöbb szavazatot kapta annak idején. Izgalmas, megható alkotás, amelyért Anthony Hopkinst, Jonathan Pryce-t, illetve Anthony McCartent is Oscarra jelölték.
Forrás: Aaron Sorkins igaz történeten alapuló filmje a hatvanas években játszódik, háborúellenes tüntetőkről szól. Akkorát ütött, hogy összesen hat kategóriában jelölték Oscar-díjra, döbbenetes módon végül egyiket sem kapta meg.
Forrás: Ez a vizuálisan lenyűgöző, érzelmileg pedig rendkívül ütős western az 1920-as évek Montanájában játszódik. Olyan sztárok tűnnek fel benne, mint Kristen Dunst, Benedict Cumberbatch, illetve Jesse Plemons.
Forrás: Az elveszett lány egy pszichológiai dráma, ami egy Leda Caruso nőről szól, aki egy másik nő és kislánya megszállottjává válik. Olyan sztárok tűnnek fel benne, mint Olivia Coleman, Dakota Johnson vgy Ed Harris. A rendezőt, Maggie Gyllenhaalt Oscar-díjra jelölték érte.

6 kihagyhatatlan Oscar-díjra jelölt film a Netflixről

A nagy számok törvénye alapján teljesen logikus, hogy egy-egy Oscar-jelölt alkotás szereplőgárdájában néha egy sztárcsemete neve is feltűnik.