Galéria
Forrás: Amikor Eminem a 2020-as Oscar-gálán előadta a Lose Yourself című nagysikerű számát, megdöbbentő volt a hírességek reakcióit nézni. Egy ponton Martin Scorsese rendező úgy tűnt, hogy vagy alszik, vagy egyszerűen csak behunyta a szemét, és mélyen töpreng. Eközben mások, mint Janelle Monáe, Kelly Marie Tran és Hamilton Anthony Ramos szimplán csak csóválták a fejüket.
Forrás: Hihetetlen, de a 2018-as Oscar-gálán nem volt pódium a nyertesek számára, így azoknak, akik nyertek, szó szerint a földre kellett tenniük a szobrocskáikat, amíg elmondták a köszönőbeszédeiket. Nagyon kínos volt, amit sokan meg is jegyeztek. Azóta nem is követték el ugyanezt a hibát a szervezők.
Forrás: A ceremónia végén minden szem Faye Dunawayre és Warren Beaty-re szegeződött, amikor kihirdették a „Legjobb film” díját. A boríték felbontása után Beaty bejelentette, hogy La La Land nyerte a díjat, de pillanatokkal később kiderült, hogy hibázott, és a győztes valójában a Spotlight volt. Míg a színpadon bekövetkezett káosz örökre emlékezetes marad, a kedvenc emlékünk mégis az, amikor Ryan Goslingot láttuk kuncogni a sarokban.
Forrás: A 2017-es Oscar-gálán egy kamera pásztázta a közönséget, és filmre vette, amint Kidman tapsolni kezd, meglehetősen szokatlan módon. Miután számos mém készült a taps pillanatáról, Kidman elárulta, hogy azért tapsolt így, mert egy elképesztően drága, 13,58 karátos Harry Winston gyűrűt viselt, amit semmiképp sem akart tönkretenni. A gyűrű ép maradt, de Nicole tapsa örökéletű lett.
Forrás: Az egy dolog, hogy az Oscar-gálán rosszul mondanak egy nevet, de ha halottnak mondanak, az már valóban kínos. Ez történt Jan Chapmannel is, akit 2016-ban hoztak kellemetlen helyzetbe azzal, hogy a gála „In Memoriam” vetítésén az ő képét tették be, pedig élt. Chapman később állítólag egy e-mailben ezt mondta a Varietynek: „Leszomorított, hogy a képemet használták egy nagyon jó barátom és régi munkatársam, Janet Patterson helyett."
Forrás: Amikor Travolta 2014-ben színpadra lépett, hogy felkonferálja a Frozen, azaz a Jégvarázs betétdalának énekesnőjét, véletlenül „Adele Dazeem”-ként ejtette ki a nevét, ami az otthon ülő nézőket igencsak összezavarta. Azóta is sokan nevetnek a színészen, főleg, hogy mindenkinek kitalál egy travoltásított becenevet.
Forrás: A színésznőtől nem állnak messze az elesések. Ám, amit 2013-ban sikerült mutatnia, az mindent felülmúlt. Jennifer ugyanis épp a legjobb színésznőnek járó díjat ment átvenni a színpadra, amikor az odavezető lépcsőn szó szerint orra bukott. Elég ciki volt, főleg, hogy azóta mindenkinek ez jut róla az eszébe.
Forrás: Ki tudná elfelejteni azt a pillanatot, amikor Björk Pejoski tervező hattyú ihlette ruháját viselte a vörös szőnyegen, és hat strucctojást „tojt”? 2015-ben a velúrbőrből, gyapjúfilcből és hattyutollal készült ruha kiállításra került a New York-i Modern Művészetek Múzeumában. De az biztos, hogy több, mint 20 év után is sokan emlegetik, mint az egyik legkellemetlenebb Oscar pillanatot.

Egyik rosszabb, mint a másik: a valaha volt legcikisebb Oscar pillanatok

Ma már elképzelni se tudjuk az Oscar-gálát vörös szőnyeg, plusz felhajtás, meglepő szereplők és egymást túllicitáló divattervezők nélkül!