Galéria
Forrás: Az utóbbi években egyre több nő dönt a sminktetoválás mellett, vagyis tartós sminket készítette a szemöldökére, szemhéjára, esetleg az ajkaira. Azonban ez nem mindenkinek járható út, van, akinél hegesedést, duzzanatot okoz a technika, ráadásul idővel épp úgy fakulni és kopni fog, mint bármelyik másik tetoválás, ami már messze nem az a látvány, amit szeretnél elérni.
Forrás: Egy egyre felkapottabb kezelés, ami állítólag igazi babaarcot varázsol, ám a bőrgyógyászok szerint teljesen hiába reméled tőle, hogy eltűnnek a ráncaid a kozmetikai akupunktúrától, ugyanis ennek hatékonyságát még semmilyen kutatás nem igazolta.
Forrás: Sokáig azt hittük, nincs szuperebb dolog a fülgyulladások megszüntetésére, mint a fülgyertya, ami vákuum segítségével egyszerűen csak „kiszippantja” a fájdalmat. Ám átfogó tanulmányok szerint sajnos ez a módszer nagyon veszélyes és káros, égési sérülést vagy dugulást okozhat a hallójáratban, és még műtét is lehet belőle, ha ezzel próbálkozol.
Forrás: A mezoterápia már hosszú ideje az egyik legnépszerűbb kezelés világszerte. A terápia során injekciókkal olyan anyagokat juttatnak a bőr alá, amelyek megfiatalítják azt. A bőrgyógyászok azonban arra figyelmeztetnek, hogy akár súlyos allergiás reakciót is kiválthatnak ezek a szurik!
Forrás: A halpedikűrt mindig alapos fertőtlenítéssel kell kezdeni, különben a halacskákkal teli vízből összeszedhetsz valamilyen fertőzést, amit egy korábbi vendég hagyott ott. Összességében vannak ennél jobb módszerek a sarkak bőrének szépítésére.
Forrás: Nem sokkal ezelőtt a botox még arra szolgált, hogy az arcon és a nyakon megjelenő ráncokat simítgassák ki vele. A közelmúltban azonban népszerű alternatívája lett a mellfelvarrásnak is, ami a bőrgyógyászok szerint nagyon veszélyes. A „jótékony” hatás csak átmeneti, azonban rontja a tartóizmok feszességét.

6 szépészeti beavatkozás, amit nem ajánlanak a bőrgyógyászok

Azt tervezted, hogy aláveted valamelyiknek magad az örök szépség reményében? Talán most meggondolod magad!