Galéria
Forrás:

Ha nem szereted a munkádat, akkor nagy eséllyel tudsz majd azonosulni a film szereplőivel. De a vezető beosztásban dolgozók is találhatnak benne megfontolandó gondolatokat: az alkalmazottaknak jó főnökökre van szükségük, akik pozitív munkakörnyezetet teremtenek, és biztosítják számukra a kiváló teljesítményhez szükséges erőforrásokat.


Forrás:

Ez a romkom egy New York-i üzletasszonyról szól, akinek egy rokona halálát követően egy csapásra megváltozik az élete.

A Bomba bébi emlékeztet minket arra, hogy a szakmai életünkben sem árt a sokoldalúság, és néha az élet írta változáshoz alkalmazkodni kell és a saját javunkra fordítani azt.


Forrás:

Erin Brockovich története arra ösztönözhet bennünket, hogy sose féljünk a nagyobb kihívásokkal szembenézni, és hogy mindig helyesen cselekedjünk a felmerülő akadályok ellenére is. Hiszen mindaz, amit teszünk, az nemcsak a mi érdekünkben történik, hanem az utánunk következő generációk érdekében is.


Forrás: A film remekül mutatja be azt, hogy sosem késő újrakezdeni, és amíg valaki barátkozik a munka világának eddig nem ismert szegletével, addig a másik próbál a lehető legtökéletesebben ellavírozni a család és a hivatás között. A kérdés már csak az, hogy sikerülhet-e?!
Forrás: Will Smith szívszorító drámája rádöbbent arra, hogy a legnehezebb percekben, a legtanácstalanabb pillanatokban sem szabad feladni a reményt azzal kapcsolatban, hogy a kitartó munka, és az utat törő remény egy szép napon meghozza majd a várt gyümölcsét.
Forrás:

Mire is taníthat ez az életrajzi film, ami Mark Zuckerbergről, a Facebook készítőjéről szól? Lásd a siker lehetőségét mindenben, amit csak csinálsz, mert ha erre koncentrálsz, akkor hamarosan megtalálod az utadat is. A képességed és a tehetséged pedig akár befektetőket vonzhat majd be az életedbe.


Forrás: Ez a dráma három afroamerikai nő életén alapul, akik nagyban hozzájárultak a NASA sikeréhez az Oroszországgal folytatott űrverseny során. 

A történet nagyon jól szemlélteti azt, hogy ezek a nők bár állandó diszkriminációnak voltak kitéve, mégis tudták azt, hogy az álmaik és terveik érdekében felül kell emelkedniük mindezen. 


Forrás:

Egy film, ami arról szól, hogy a legnehezebb és a legkilátástalanabb helyzetekben is vannak olyan kiugrási pontok, amik nagyszerű dolgokhoz vezetnek. Mert ha kudarcot is vallunk, az a fontos, hogy mindezt egyfajta tanulási lehetőségként fogjuk fel.


Forrás:

Mi a film egyik nagy tanulsága? A részletekre mindig fontos figyelmet fordítani. Ugyanis, amikor a problémamegoldásról és a célok eléréséről van szó, az apró részletek figyelmen kívül hagyása bizony katasztrofális következményekkel járhat.


Forrás:

Hogy is hagyhatnánk ki ezt a filmet a karrier listánkról? Ez az alkotás ugyanis többek közt arra emlékezteti az álláskeresőket, hogy minden munkakörnek vannak hátulütői, és sokszor bizony a kényelmetlen feladatokkal is meg kell birkózni. Az már csak rajtad múlik, hogy megéri-e maradni, vagy jobban jársz, ha máshol gyűjtesz tapasztalatokat?!


10 film a karrierről, ami segíthet boldogulni a munka világában

A karrier, mint témakör, számos film esetében nagyon jó inspirációnak bizonyult!