Galéria
Forrás: A 17 éves Chloë Sevigny a barátaival gördeszkázott a New York-i East Village-ben, amikor véletlenül találkozott egy zenével és divattal foglalkozó magazin fotósával, aki fotózást ajánlott neki. Chloë pedig nem hagyta ki a lehetőséget. A világhírű modell és színésznő most ezt a fotózást tartja karrierje beindítójának, és a legjobb élménynek is egyben.
Forrás: David Boreanaz évek óta próbált felkerülni a képernyőre azzal, hogy számos meghallgatáson részt vett, de álma egy véletlen találkozásnak köszönhetően vált valóra. 1996-ban Marcia Shulman, a kultikus Buffy, a vámpírok réme casting igazgatója egy jóképű srácot keresett Angel szerepére. Bár először elhajtották, a készítő barátja miatt mégis ráesett a választás, aki kutyasétáltatás közben vette észre a színészt, és azt érezte, nagyon karizmatikus. Így is van!
Forrás: Diákéveiben Brad Pitt újságírást tanult, de 2 héttel a diploma megszerzése előtt otthagyta az egyetemet. A világhír nem érte el pillanatok alatt. Pittnek mindenféle munkát el kellett vállalnia, hogy ki tudja fizetni a számláit. Egy kávézóban kabalaként dolgozott csirkejelmezbe öltözve, és női táncosokat vitt fel legénybúcsúkra. A színész szerint ezek a munkák lehetőséget adtak neki, hogy megtalálja a megfelelő kapcsolatokat, ami végül tényleg így lett. Roy London színésztanárral pont így találkozott, aki később segítette tehetségének kibontakoztatását és első filmszerepeinek megszerzését.
Forrás: Ellen Pompeo azzal vált híressé, hogy Meredith Grayt alakította a Grace Klinika című szériában, amely 17 évig volt a képernyőn. Mielőtt megkapta volna ezt az ikonikus szerepet, a leendő színésznő egy étteremben dolgozott New York Soho negyedében. Minden megváltozott, amikor egy tehetséges ügynök, aki az étteremben töltött egy estét, felfigyelt Pompeóra. Ellen hamarosan TV-reklámokban vett részt, és színésznőként debütált a Do You Have the Time? című rövidfilmben.
Forrás: Fiatal lány lévén Kate Moss nem is gondolta volna, hogy az 1990-es és 2000-es évek egyik ikonikus szupermodelljévé válik. Bevallotta, hogy soha nem szerette a megjelenését – félénk volt a mosolya és a magassága miatt. Minden megváltozott, amikor egy ügynök, Sarah Doukas hitt benne. Moss egy New York-i repülőtéren futott össze Doukas bátyjával. A 14 éves lány a beszállásra várva mászkált, amikor odalépett hozzá, és megkérdezte: „Gondoltál már valaha arra, hogy modell legyél?” 16 évesen Kate-nek már megvolt az első fotózása a The Face címlapján.
Forrás: Amikor Oprah Winfrey 17 éves volt, a nashville-i helyi rádió meghívta, hogy vegyen részt egy szépségversenyen. A győztesnek a Miss Fire Prevention címet ígérték. A résztvevők között csak vörös hajú lányok voltak, ezét úgy tűnt, Oprahnak esélye sincs nyerni. De aztán meghallotta a kérdést: „Hogyan költenél el egymillió dollárt?” Míg a többi résztvevő a nagylelkűségével akarta levenni a lábáról a zsűrit, addig Winfrey őszintén válaszolt: „Ha lenne egymillió dollárom, költekező bolond lennék. Nem vagyok benne egészen biztos, hogy mire költeném, de költeném, költeném, költeném.”

Őszintesége és humora meghódította a zsűrit és ő kapta meg a koronát. Ráadásul Oprah éppen ennél a rádióállomásnál kapott állásajánlatot, és megkezdte sikeres karrierjét a média világában.
Forrás: Eva Mendes karrierje akkor kezdődött, amikor a szomszédjának segített. A férfi felkérte, hogy legyen modell a portfóliójához, és több fotót is készített. Egy ügynök, aki később meglátta a képeket, elképedt a színésznő szépségén, és addig kereste, amíg meg nem találta és szerződést nem ajánlott neki.

Sztárok, akiket egy véletlennek köszönhetően fedeztek fel: ennek köszönhetik karrierjüket

A karrier, mint témakör, számos film esetében nagyon jó inspirációnak bizonyult!