Galéria
Forrás: Christina az 1986-ban készült a Heart of the City című sorozatban.
Forrás: Az 1989-es MTV Movie Awardson Christina Applegate és Brad Pitt igazi álompárként jelent meg. A színésznőt jó pár évvel később egy interjúban arról kérdezték, mi volt a legnagyobb butaság, amit valaha elkövetett, mire azt felelte, hogy az, hogy dobta Brad Pittet egy másik férfiért, mostanra pedig már azt is tudjuk, hogy az a bizonyos férfi Sebastian Bach volt.

Az énekes életrajzi könyvének népszerűsítése közben számolt be az esetről, hiszen elmondása szerint volt idő, amikor vonzóbbnak számított, mint Brad Pitt, és ez a sztori természetesen a könyvben is helyet kapott, mint Bach egyik büszkesége.
Forrás: Robin Antin színész és koreográfus fejéből először 1990 környékén, a színésznő pincéjében ülve pattant ki az a gondolat, hogy alapítani kéne egy modern burleszk társulatot, ami a The Pussycat Dolls nevet viseli. Az elején még csak két hölgyből állt a csapat: Christina Applegate és Carla Kama. Ám idővel a csoport egészen más formát kapott és mire 1999-ben a Playboy magazin hasábjaira került a banda, a színésznő már rég más körökben csillogtatta tehetségét.
Forrás: Ez idő tájt ő is elment a Titanic meghallgatására abban a reményben, hogy megkaphatja James Cameron filmjében Rose szerepét. Ma már tudjuk, hogy miként alakult a dolog és végül Kate Winslet játszhatta el a romantikus dráma női főszerepét.
Forrás: Ebben az évben, életében először díjvárományosként érkezett a Golden Globe vörös szőnyegére, méghozzá Legjobb színésznő alakítás televíziós sorozatban (vígjáték vagy zenés film) kategóriában, a Jesse című szitkomban nyújtott alakításáért. Bár sajnos végül nem ő vihette haza a díjat, ez a nívós elismerés kimondottan sokat lendített a karrierjén.
Forrás: Kedvenc zenekara a Led Zeppelin.
Forrás: 2005-ben a Sweet Charity című musicalben kapott szerepet. A darab turnéjának második állomásán, Chicagóban azonban előadás közben eltörte a lábát. A producerek először megpróbáltak valakit találni a helyére, ám sajnos érdeklődés hiányában inkább a műsor eltörlése mellett döntöttek. Végül a színésznőnek sikerült rábeszélnie őket arra, hogy mégis megtartsák a Broadwayre tervezett előadásokat. Az elkészült darab jó kritikákat kapott és egészen 2005. december 31-éig műsoron is maradt. Christina egyébként 2005-ben megnyerte a Theatre World Awardot, és 2005-ben a musicalben nyújtott alakításáért még Tony-díjra is jelölték. A színésznő azóta egy interjúban elárulta azt, hogy bár szeretett volna visszatérni a színpadra, de a sérülése miatt sajnos már nem tud többé táncolni.

A fotó a 2005-ös Tony Awards vörös szőnyegén készült róla.
Forrás: Egész életében rettegett repüléstől, talán pont ezért érezte úgy, ha már a munkájával járó kötelező utazásokat nem is kerülheti el, akkor legalább nem szeretne túlontúl messze költözni szülővárosától. Egyszer egy interjúban elárulta azt, hogy élete nagy részében a gyermekkori otthonának az 1 mérföldes (1609 méter) körzetében élt.
Forrás: A People magazin szerint 2009-ben Christina Applegate lett a legszebb sztár.
Forrás: Megszállottan gyűjti a pizsamákat.
Forrás: Bár 14 éves kora óta nem evett egy falat húst sem, ettől függetlenül odavan a barbecue sütögetések során terjengő illatokért.
Forrás: Eddig összesen 6 tetoválása van! Többek között magára varratta egyházi gyülekezetének, illetve az édesanyjának a nevét is. De található a testén egy hawaii lei, azaz egy virágfűzér képe, egy óm szimbólum és egy szőlőtőke. A hatodik kilétéről pedig egyszer úgy nyilatkozott, hogy ennek titkát megtartja magának.
Forrás: A színésznő 2022-ben kapott csillagot a hollywoodi hírességek sétányán. A különleges pillanathoz pedig egy különleges történetet is hozott. Elmesélte, hogy mindössze 5 éves volt, amikor ezen a korzón várakozott arra, hogy végre láthassa a Star Wars-t, eközben pedig nézegette a lába alatt futó csillagokat és már akkor tudta, hogy egy szép napon ő is szeretne egyet. És ahogy láthatjuk, az álmok tényleg valóra válhatnak!
Forrás: Lánya, Sadie Grace LeNoble társaságában a 29.  Annual Screen Actors Guild Awards vörös szőnyegén.
Forrás: A színésznő szklerózis multiplexszel küzd.

Akkor és most: Így változott Christina Applegate az évek során

Így búcsúzott a vörös szőnyegtől a szklerózis multiplex-el diagnosztizált Christina Applegate!