Galéria
Forrás: Grace Kelly nevét lényegében mindenki ismeri! Az 50-es években hatalmas filmsztárként tündökölt, Oscar-díjat is nyert, és Alfred Hitchcock klasszikusaiban is főszerepet alakított.

Miért vonult vissza: 1955-ben megismerte III. Rainer monacói uralkodó herceget, akivel egymásba szerettek. Egy évvel később hozzáment feleségül, és ezzel hátat fordított addigi életének, és a királyi család tagjaként tett eleget új kötelezettségeinek egészen haláláig.
Forrás: A 80-as évek egyik legnagyobb sztárja volt Rick Moranis, akit olyan filmekben láthattál, mint a Drágám, a kölykök összementek, az Űrgolyhók, vagy éppen a Flinstone család. Ő az a színész, akinek gyerekként tuti, hogy te is nézted a filmjeit!

Miért vonult vissza: Rick felesége, Ann 1991-ben elhunyt rákban, a férfi pedig egyedülálló szülője lett két gyereknek. Miután 1997-ben a Drágám, most mi mentünk össze című filmet is leforgatta, végleg abbahagyta a színészkedést, és csak néha vállalt szinkronszerepeket. 23 év után viszont megvan az esélye annak, hogy visszatérjen, ugyanis a Drágám, a kölykök összementek folytatásán dolgoznak jelenleg, és neki is szánnának egy kisebb szerepet a készítők.
Forrás: Greta Garbo neve is ismerősen cseng a filmvilág szerelmesei számára. A színésznő 1925-ben, még a némafilmek időszakában kezdte meg pályafutását, és bár rengeteg színész karrierje véget ért a hangosfilmek beköszöntével, Greta még nagyobb sztár lett. Számtalan Oscar-jelölést is kapott karrierje során.

Miért vonult vissza: 1941-ben Greta Garbo megalázó kritikákat kapott a A kétarcú nő című filmben nyújtott alakításáért. Ez annyira megviselte, hogy noha még csak 36 éves volt, és hatalmas sztárnak számított, úgy döntött, soha többet nem készít filmeket. Inkább visszavonult, és a műgyűjtésnek hódolt élete további részében.
Forrás: A színész hatalmas karriert futott be a szakmában, és három Oscar-díj büszke tulajdonosa is. Olyan filmekben láthattad, mint a Lincoln, New York bandái, A salemi boszorkányok vagy a Vérző olaj.

Miért vonult vissza: a színész visszavonulása még viszonylag "frissnek" számít, hiszen 2017-ben jelentette be egy hivatalos közleményben, hogy úgy döntött, továbbá nem szeretne már színészként dolgozni, és több szerepet nem fog elvállalni.
Forrás: A színésznőt elsősorban a Kaliforniába jöttem című sorozatból ismerjük, de olyan vígjátékokban is játszott, mint a Kőagy őrnagy, és A csajozás ásza.

Miért vonult vissza: Karyn a 2000-es évek elején megházasodott, gyermeke született, és a figyelmét már nem a színészkedés, hanem az írás kötötte le. Létrehozott egy nonprofit alapítványt, amivel az afroamerikai történeteket ismertette meg a világ összes gyermekével, és ő maga is írt mesekönyvet.
Forrás: Még tinédzser volt, amikor 1957-ben Elvis Presley szerelmét játszotta a Szeretni téged című filmben. Ezt követően aztán még kilenc filmszerepet vállalt, és bár nagy karriert állt volna előtte, mégsem döntött Hollywood mellett.

Miért vonult vissza: 1964-ben, mindössze 24 éves korában bejelentette, hogy nem akar többé színésznő lenni, és apácának állt. Csatlakozott egy kolostorhoz, és azóta is ott él.
Forrás: Michael szintén a 80-as évek sztárja volt, a Tizenhat szál gyertyának, a Megőrülök értednek és a Sellők című filmnek pedig nagy hírnevet köszönhetett.

Miért vonult vissza: A 90-es évek elején viszont már egyre inkább apadt lelkesedése, és úgy döntött, hogy maga mögött hagyja Hollywoodot. Családjával egy másik államba költözött, és egy faipari üzletet nyitott, és nem igazán akarna visszatérni a filmezéshez. Lánya viszont érdeklődik a hírnév iránt, ugyanis sikeres modell lett belőle!
Forrás: A 90-es és 2000-es évek romantikus filmjeinek színésze hosszú ideig volt a nők bálványa. A csaj nem jár egyedül, Rád vagyok kattanva; ezek a filmek mai napig a kedvenceink, de Freddie-t az utóbbi időben egyre kevesebb új alkotásban láthatjuk.

Miért vonult vissza: karrierje egyébként is fokozatosan került háttérbe, de miután Sarah Michelle Gellerrel összeházasodtak, majd megszülettek gyerekeik, a színész inkább otthon szeretett volna maradni velük. Pláne, hogy miután Kiefer Sutherlanddel dolgozott egy forgatáson, olyan negatív tapasztalat volt számára a közös munka, hogy kedve sem maradt színészkedni. Hollywoodból egyre inkább kiábrándult, ezért inkább csak szinkronszerepeket vállalt az utóbbi években, és szakácskodni kezdett. Ám ennek ellenére könnyen meglehet, hogy a 2022-ben megjelent Karácsony veled című filmje után ismét visszatér a régi szakmájához. Ki tudja?! Majd kiderül!

Színészek, akik felhagytak karrierjükkel, és szakmát váltottak

Akadnak olyan esetek, amikor a hírességek döntenek úgy, hogy egy kisebb karrier-kitérő senkinek sem árthat, így hát divattervezőnek állnak!