Galéria
Forrás: Sokak szerint az sem véletlen, hogy a Presley családban ennyire sokan hunynak el szív- és érrendszeri betegségekben. Ezt a teóriát pedig Sally Hoedel nemrég megjelent életrajzi könyve is alátámasztja.

Az okok állítólag az énekes anyai nagymamájánál, Doll Mansellnél keresendők. Az asszony ugyanis hosszú évtizedekig küzdött a tuberkulózissal, ám ma már szinte biztos, hogy a diagnózis téves volt, és valójában egy genetikai rendellenesség okozta a panaszait, amit tovább súlyosbított az, hogy az első unokatestvéréhez ment feleségül. Elvis édesanyja, Gladys tehát egy vérfertőző kapcsolatba született, ami miatt valószínűleg két sérült gént mellett még Doll betegségét is örökölte.
Forrás: Elvis Aaron Presley 1935. január 8-án, a Mississippi állambeli Tupelóban látta meg a napvilágot. Szülei öröme azonban kisfiúk születésével sem lehetett határtalan, mivel Elvisnek az anyaméhben volt egy egypetéjű ikertestvére, aki sajnos halva született. A Jesse Garon névre keresztelt újszülöttet a család a Priceville-i temetőben helyezte örök nyugalomra.

Az ikonikus énekes édesanyja, Gladys mindig is úgy gondolta, hogy Elvisben ezért két fiú ereje veszett el, és Jesse halálával életben maradt gyermeke egy szép napon nagy dolgokat visz majd végbe. Talán pont ezen okok miatt ragaszkodott az édesanyja annyira egyetlen fiához, és volt az átlagosnál is szorosabb köztük a kapcsolat.


Forrás: Elvis édesanyja bár nagyon örült fia sikereinek, és büszke is volt rá, ám a boldogságát mindig is beárnyékolta a féltés, és annak ténye, hogy az ő egyetlen gyermekét valami baj éri.

Akárcsak később fia, úgy Gladys is szívelégtelenségben hunyt el 46 éves korában. Bár korai halálát részben a hepatitisnek is tulajdonítják, ami a túlzott alkoholfogyasztás miatt májproblémákat okozott nála, és az sem elkerülendő tény, hogy mind a három testvére is a 40-es éveiben halt meg szívelégtelenségben, illetve tüdőszövődményekben. Többek szerint összetört szív-szindróma vitte el, ugyanis nem tudott megbékélni azzal, hogy Elvis a tengerentúlon teljesítette katonai szolgálatát.

Egyetlen fiát nagyon súlyosan érintette a halála, szinte hisztériás állapotba került az édesanyja temetésén, és ezt a fájdalmat egész életében képtelen volt kiheverni.
Forrás: Elvis 1977. augusztus 16-án hunyt el szívelégtelenségben, és bár akkoriban a család kérésére próbálták titokban tartani a részleteket, ma már biztos az, hogy a néhai énekes gyógyszer- és kábítószer-függősége is szerepet játszott abban, hogy ilyen fiatalon jobblétre szenderült. 

Lisa Marie akkor látta utoljára élve az apját, amikor a gracelandi házukban jó éjszakát kívánt neki. Hajnali 4 körül azonban a 9 éves kislány felébredt, és ekkor talált rá édesapjára, aki a WC mellett feküdt, arccal a szőnyegbe fordulva. Ezután Elvis teste még 3 napig a házban volt, és lánya elmesélése szerint volt valami megnyugtató az egészben.

Még az énekes temetésére is jutott egy tragédia, ugyanis egy autó egy csapat gyászoló rajongó közé hajtott Graceland előtt, és két fiatal nő életét vesztette a balesetben, pedig csak szerették volna megnézni a Király koporsóját.


Forrás: A megannyi koncert mellett is voltak anyagi gondjai a zenésznek, mivel az menedzsere a maximálisan kihasználta őt és minden koncert után zsebre tette a gázsi felét, illetve az énekes milliós jogdíjakat veszített amiatt, hogy nem jelentette be őt a hivatalos szervekhez. A pénz körüli problémák pedig később sem változtak, sőt! Mondhatni átok ült a család vagyonán.

1993-ban, 25. születésnapján lett Lisa Marie Presley apja mintegy 100 millió dollár értékű hagyatékának egyedüli örököse. 2003-ban Barry Siegelt nevezte ki társ-vagyonkezelőnek, és bár egy ideig minden jól alakult, 2018-ban egy bírósági ügy során derült ki az, hogy bár a férfi biztosította őt arról, hogy pénzügyei „rendben vannak”, valójában mindössze 14 ezer dollárt hagyott Elvis egyetlen lányának számláján. 2019-ben Priscilla kénytelen volt eladni Los Angeles-i ingatlanját, hogy segítsen lánya anyagi helyzetén.


Forrás: Lisa Marie egy interjúban őszintén mesélt arról, hogy 13-17 éves korában kábítószerfüggő volt, és édesanyja vitte el őt elvonóra. De később is voltak az életében olyan szakaszok, amikor ezek mellett a gyógyszerekkel és az alkohollal is gondja akadt. 2017-ben a válásakor beismerte, hogy az azt megelőző 3 évben rendszeresen visszajáró betege volt egy rehabilitációs intézetnek.
Forrás: Lisa Marie 1994-ben vált el első férjétől, és alig pár héttel később hozzá is ment Michael Jacksonhoz. Nászukat számos pletyka övezte, és az sem sokat segített a pár helyzetén, hogy az énekest gyerekmolesztálással vádolták, illetve nejéhez hasonlóan ő is gyógyszerfüggőségben szenvedett. Felesége mindenben mellette állt és úton-útfélen védte őt a támadásokkal szemben. 1996-ban végül kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva beadták a válókeresetet, de egészen Michael 2009-ben bekövetkezett haláláig barátok maradtak - ez a tragédia szintúgy nagyon mélyen érintette Lisa Marie-t.
Forrás: Lisa Marie második gyermeke, Benjamin Keough 2020. július 12-én, 27 évesen vetett véget életének. A fiú szervezetében a boncolás során alkoholt és kábítószert találtak.
Forrás: Édesanyja, Priscilla erősítette meg a hírt, hogy elsőszülött gyermeke elhunyt. Lisa Marie az otthonában kapott szívrohamot, a takarítónője talált rá később eszméletlen állapotban, amikor a mentő az otthonához értek még volt pulzusa, ám a kórházba érve sajnálatos módon beállt nála az agyhalál állapota. Az orvosok mesterséges kómában tartották őt, ám a család úgy rendelkezett, hogy ha ismét bekövetkezik a tragédia, már ne élesszék újra. A kórházban végül ismét egy szívrohamot kapott és ezúttal már nem tért vissza többé az életbe. 54 éves volt. Édesanyja mellett három gyermeke, volt férjei, barátai és rajongói is gyászolják. 

9 bizonyíték arra, hogy Elvis Presley családját több generáció óta tragédiák sújtják

Lisa Marie Presley lányának minden esélye megvan arra, hogy rövidesen Hollywood legnagyobb csillagjai közé kerüljön.