Galéria
Forrás: A magyar származású Carmen 91 éves és 15 éves kora óta modellkedik, így a legidősebb, ma is aktív modellként tartják számon.
Forrás: A 2014-es America's Next Top Model című műsorban feltűnt, ma már 28 éves modell egy ritka bőrbetegségben, vitiligóban szenved. És bár gyerekkorában sokszor gúnyolták és zaklatták, ma már a divatvilág egyik legnépszerűbb modellje.
Forrás: A 35 éves színésznő és modell izomsorvadás miatt kényszerült kerekesszékbe, de ez egyáltalán nem vette el a kedvét a divattól.
Forrás: A 31 éves transznemű modellt Andrej Pejicként anyakönyvezték, majd 2014 elején nemátalakító műtéten esett át, és nevét Andrejára módosíttatta. Jean-Paul Gaultier modelljeként kezdte és a mai napig a világ legnevesebb címlapjain szerepel.
Forrás:

A 37 éves színésznő az Amerikai Horror Story-ból lehet ismerős. 2015 februárjában, ő volt az első Down-szindrómás modell, akik végigsétált a New York-i divathét kifutóján. „Jó érzés tudni, hogy példakép vagyok egyeseknek. Ha meglátnak, azt érzik, hogy "hé, ezt én is meg tudom csinálni", és ez fantasztikus” - nyilatkozta akkor.


Forrás: A 44 éves modell talán a legönazonosabb emberek egyike, hiszen férfi és női modellként is dolgozik. „Sosem éreztem azt, hogy rossz testbe születtem. Nem szoktam foglalkozni ezzel a kérdéssel. Az a jó a férfi modellekben, hogy idősebb korukban is van lehetőségük dolgozni, úgyhogy bőven van még időm a kifutón.”
Forrás: A 33 éves ausztrál szépség, az ausztrál Vogue és a Madison első plus-size modellje. Ő maga mégsem így definiálja magát: „Modellnek tartom magam, jelzők nélkül, aki segít a nőknek elfogadni az adottságaikat” - hangsúlyozza Robyn.
Forrás: Az androgün és felvállaltan leszbikus modell felfogása szerint a modellkedés egyfajta aktivista életforma, hiszen azt próbálja közvetíteni az emberek felé, hogy nem létezik olyan, hogy férfi- és női divat. „Én a divatban hiszek, ami embereknek készül. Persze vannak bizonyos anatómiai sajátosságok, de nem ezek az elsődlegesek.”

Bátor nők, akik újraértelmezték a szépség fogalmát

Azt gondoltad, a modellek rengeteg pénzt keresnek, fényűző szállodákban laknak és közben csak szépen kell mosolyogniuk? Nyáry Luca jó ideje mozog ebben a világban és most eloszlat minden tévhitet.