Galéria
Forrás: Riley egy későbbi interjúban elárulta, hogy bár édesanyja egy nagyon kiváltságos helyzetben élt, ám édesapja ennél sokkal szegényebb volt. Ma már látja, hogy mennyit számított az életében és a személyiségfejlődésében az, hogy megtapasztalhatta mind a két oldalt.
Forrás: Első modellmunkáját 15 évesen kapta a Dolce & Gabbana 2004-es őszi-téli kollekciójának a bemutatóján, amit aztán számos divatszakmabeli kihívás követett. A kifutók mellett egyre több címlaplehetőséget kapott, és a mai napig is szívesen modellkedik, ha úgy hozza egy-egy felkérés.
Forrás: 20 éves volt, amikor megkapta első szerepét a 2010-ben bemutatott The Runaways - A rocker csajok című filmben, amelyben ő alakított a Dakota Fanning által játszott Cherie Currie testvérét, Mariet.
Forrás: Egy évvel később már Orlando Bloom oldalán láthattuk A jó orvos című filmben, amit aztán olyan alkotások követtek, mint a Jack & Diane, a Magic Mike, a Yellow vagy Az elátkozottak csókja.
Forrás: Az átütő sikert azonban a 2016-os Barátnő rendelésre című sorozat hozta el számára, alakításért pedig még Golden Globe-díjra is jelölték a Legjobb színésznő – minisorozat kategóriában.

Azóta olyan alkotásokban láthattuk őt, mint az Éjjel érkezik, Logan Lucky - A tuti balhé, A ház, amit Jack épített, a Téli menedék.
Forrás: 2014-ben a Mad Max: A harag útja című film forgatásán ismerte meg Ben Smith-Petersen kaszkadőrt, akivel 2015 februárjában össze is kötötte az életét.
Forrás: Riley 2017-ben egy régi barátjával, Gina Gammell-lel közösen alapította meg produkciós cégét, a Felix Culpát. 

Párosuk rendezőként a War Pony című filmmel debütált, amit a 2022-es Cannes-i Fesztiválon mutattak be, és számos pozitív visszajelzést kapott.
Forrás: A 2023 január 12-én elhunyt Lisa Marie Presley temetése előtt rendezett megemlékezésen Riley férje, Ben olvasta fel felesége édesanyjához intézett búcsúlevelét, melynek soraiból többek közt az is kiderült, hogy a színésznő tavaly egy kislánynak adott életet. Bár lesifotó készült a csöppségről, ám szülei minden bizonnyal szeretnék őt teljesen távol tartani a nyilvánosságtól.

Ismerd meg Lisa Marie Presley legidősebb lányát, Riley Keought

Lisa Marie Presley lányának minden esélye megvan arra, hogy rövidesen Hollywood legnagyobb csillagjai közé kerüljön.