Galéria
Forrás: A mexikói színész által hozott asszisztens személye, akit a talpraesettsége és a rátermettsége stúdióvezetői magasságokig repít, bizony valós szálakból táplálkozik.
Forrás: René Cardona és Ramon Novarro!

Előbbi Kubából érkezett Hollywoodba, és szorgalmasan járta végig a ranglétra különböző fokozatait, míg végül stúdióvezető lett és a mexikói mozi aranykorában is fontos szerepet játszott. Illetve sok forrás szerint a mexikói-amerikai színész, Ramon Novarro személye is erős hatással volt Manny Torres figurájára.
Forrás: A 32 éves ausztrál színésznő egy magát egész korán sztárként definiáló, feltörekvő színésznőt alakít a filmben, aki egy váratlan fordulatnak köszönhetően villámcsapásként robban be a némafilmek világába. És bár ideig-óráig élvezheti is a régóta vágyott hírnevet, ám ezt a megszokott komfortot szinte pillanatok alatt írja át a hangosfilm térnyerése.
Forrás: Nelly karaktere a korszak olyan híres színésznőin alapul mint Joan Crawford és Clara Bow.

Az Oscar-díjas Joan is némafilmsztárként kezdte karrierjét, majd ő sikeresen áttudott térni a hangosfilmek világába és korának egyik ikonja lett. Addig Clara személyisége eléggé más volt. Hírnevéhez eleve hozzátartozott a botrányos életmódja is, nemcsak az italt és a szórakozást szerette, de a szerencsejátékot is. Kissé nyers, szókimondó stílusa pedig sokakat megosztott, ám mivel a közönség imádta és aranyat ért a neve, így a filmstúdiójának esze ágában sem volt megválni tőle. A némafilmek után, megpróbálkozott a hangosfilmekkel is, de nem érezte komfortosan magát ebben az új helyzetben, és mivel a magánéleti botrányok egyre csak tornyosultak körülötte, így 28 éves korában elkészítette utolsó filmjét, majd visszavonult a rivaldafénytől.
Forrás: Az 59 éves sármőr egy szívtipró, idősödő filmsztárt játszik, akinek karrierje csak úgy szárnyal a némafilmek korában, ám a filmgyártás újításaival szemben már ő sem tudja felvenni a tempót.
Forrás: John Gilbert és Douglas Fairbanks színészek.

Gilbert karrierjének bukásáról számos pletyka kering, sokak szerint a vesztét az alkoholizmus okozta, de az sem tett jót neki, hogy az MGM-nél Louis B. Mayer szabotálta őt a túl magas fizetési igényei miatt, továbbá a modora és a hangja sem nagyon lendített a sikerén ahhoz, hogy a hangosfilmek területén is megállja a helyét. A hölgyek körében igencsak népszerű Fairbanks a Zorro álarca című filmmel vált Amerika-szerte ismertté. A hírnév pedig elég belépő volt ahhoz, hogy szerepet kapjon neves hangosfilmekben is, aztán mégsem kért a dologból és pár próbálkozás után, 1934-ben ő is hátat fordított a filmezésnek.
Forrás: A Sanghajban született szépség által életre keltett karakter erotikával túlfűtött előadásait imádják a filmben, de az egzotikus kínai szépség színészi tehetéségét valamiért figyelmen kívül hagyja a szakma, így jobb híján táblaíróként dolgozik a némafilmek korszakában, miközben családjának mosodája felett él.
Forrás: Az 1905-ben született Anna May Wong színésznő!

Anna May az első kínai származású amerikai filmcsillag volt, akinek Hollywood rasszista és merev nézetei mellett is sikerült karriert építenie magának. A Los Angelesben született Wong apjának mosodája volt, és a fiatal céltudatos lány szülei tudta nélkül kapta meg első statiszta szerepét, amit 3 évvel később, 1922-ben már egy főszerep követett. Az 1930-as években a pletykák szerint gyengéd szálak fűzték Marlene Dietrichhez, ez a románc pedig sajnos nem tett jót a hírnevének. Bár 1960-ig a filmvásznon maradt, a szerelmi élete és a második világháború sajnos komolyan megtépázta a karrierjét.
Forrás: Aki látta a filmet, annak minden bizonnyal feltűnt benne az a pár magyar mondat, amit a Brad Pitt által játszott Jack Conradhoz vág dühös magyar neje, Olga. A Budapestről érkezett, tényleg csak minimális szerepben feltűnő színésznőt egyébként a lengyel Karolina Szymczak alakította - aki szerencsére az Instagramján meg is osztott egy fotót a forgatásról.
Forrás: A némafilmek egyik elfeledett magyar sztárja, Lya de Putti a ma már Szlovákiához tartozó Vécsén látta meg a napvilágot Putty Amáliaként. Viszonylag korán, 1913-ban férjhez ment Szepessy Zoltán főszolgabíróhoz, akitől két lánya született. A válás után Lya férjénél hagyta gyermekeit - akiknek azt mondták, hogy anyjuk meghalt - és Budapestre költözött, hogy megvalósítsa álmát és színésznő legyen. 1926-ban indult el Amerikába, ahol Adolph Zukor szinte azonnal szerződést ajánlott neki a Paramountnál. A csábító, férfifaló nő szerepében vált ismertté, közben próbált bekerülni a Broadwayre is, de gyenge angoltudása miatt nem igazán tudott ezen a téren érvényesülni, és ez a hiányosság sajnos a hangosfilmek beköszöntével még több problémát jelentett karrierjében. 1931-ben egy éjszaka csirkét evett, ám a csont megakadt a torkán, és bár megműtötték, a seb elfertőződött és vérmérgezést kapott, majd végül tüdőgyulladásban elhunyt. Mindössze 34 éves volt!
Forrás: A brit-amerikai színész játssza a hihetetlen tehetséges és lelkes trombitást, aki magánbulik mellett leginkább filmes projektekben kap háttérmunkát zenészként. Egy nap azonban felfigyelnek rá, így lehetősége nyílik arra, hogy immáron filmsztárként, leginkább rövidfilmekben mutassa meg zenei tudását.
Forrás: Az összesen 13 Grammy-díjjal jutalmazott Duke Ellington afroamerikai zenekarvezető és zongorista, akit a világ legkiemelkedőbb jazz-zenészei közt tartanak a mai napig számon.
Forrás: A 71 éves díva egy minden sztárt ismerő, mindenben jártas és mindenhova bejárással bíró újságírót alakít, aki a leglehetetlenebb pillanatokban is résen van és aki előtt semmi sem maradhat titokban.
Forrás: St. Johnt valószínűleg a hollywoodi pletykák királynőjeként ismert Louella Parsons ihlette. A '20-as és '30-as évek elején Parsons képes volt arra, hogy karriert építsen valaki köré, de legalább ilyen könnyen ketté is tudta törni azt. A karrierje csúcsán rovatait közel 20 millióan követték 700 különböző újságban világszerte.
Forrás: A film rendezőjének felesége, Olivia kapta meg a céltudatos és kemény rendezőnő szerepét, ezzel tisztelegve a filmszakma olyan neves direktor hölgyei előtt, akik nagyon sokat tettek a mozgókép jövőjéért.
Forrás: A fiktív Ruth Adler figurája leginkább a stúdiókorszak úttörőjének számító, Dorothy Arzner mintájára készült. A filmrendezőként tevékenykedő hölgy 1927 és 1943 között húsz filmet készített, és olyan színésznőkkel dolgozott együtt, mint Katherine Hepburn, Lucille Ball, Joan Crawford, és természetesen a korábban is említett Clara Bow.
Forrás: A szolgálólány meséjében is bizonyított 37 éves színész alakította a valóságban is létező, filmproducerként elhíresült Irving Thalberget.
Forrás: Irving Thalberg egy amerikai filmproducer volt a mozgókép korai éveiben. Fiatalkora miatt „The Boy Wonder”-nek is becézték, mert nagyon jó érzéke volt ahhoz, hogy olyan forgatókönyvet, színészeket és produkciós személyzetet válogasson össze, akik együtt képesek voltak nyereségessé tenni egy filmet. Hozzá köthető többek közt az 1932-es Grand Hotel, az 1935-ös Botrány az operában, vagy a szintúgy ebben az évben készült Lázadás a Bountyn című film.

9 karakter a Babylon című filmből, akiket valós hollywoodi ikonokról mintáztak

A Babylon című filmet megannyi érdekes történetszál lengi körbe.