Galéria
Forrás: A kezdetben táncosnőként dolgozó Marit mindig is vonzotta a divat világa, és annyira komolyan is gondolta a dolgot, hogy elvégezte az Állami Artistaképző Intézet manöken- és fotómodell szakát. A siker útján Módos Gábor fotóművész képei indították el, ugyanis ezeket látta meg Borszéki Zita divattervező, aki munkát is ajánlott a különleges szépségnek egy divatbemutatóján, innen pedig egyenes út vezetett a sikerhez, és idővel nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is komoly munkákat kapott.
Forrás: Mari ma már visszavonultan él, ingatlanértékesítőként dolgozik, házas és két felnőtt fiú büszke anyukája.
Forrás: Enikő a Fabulon márka arcaként vált ismertté. 1978-ban végezte el az Állami Artistaképző manöken-tanfolyamát, majd ezután megannyi újságban és reklámban láthattuk őt. Szépségét nemcsak itthon, de külföldön is hamar észrevették, így a hazai kifutók mellett a nemzetközi piacon is ismert lett a neve. 30 éve indította el Modell, Médiaszereplő és Önbizalom építő stúdióját, ami a mai napig is nagy sikerrel működik.
Forrás: Az egyébként jogászként végzett, ma is csodaszép 64 éves Enikő szívügye a társadalmi szerepvállalás. Többek közt a Bátor Tábor, valamint a mellrák elleni küzdelem nagykövete volt, illetve tagja az Egészség Hídja Összefogás Egyesületnek.
Forrás:

Bár már a gimnáziumi évek alatt is szerepelt filmben, az érettségi után inkább német–spanyol idegenvezetői vizsgát tett és tolmácsként kezdett el dolgozni. Nevét az ország 1982-ben ismerte meg, amikor az a bizonyos híres Fabulon reklám felkerült arra a bizonyos Kálvin téri tűzfalra. Ági ezek után a '80-as évek egyik népszerű manökenje lett és számos reklámban szerepelt.


Forrás: A még mindig hihetetlen formában lévő 71 éves Ági harmadik férje, Kovács Gábor Balázs filmproducer mellett találta meg a boldogságot, házasságukból egy fiuk született. A pár az ’90-es években egy közös produkciós céget alapított és a mai napig is aktívan kiveszik a részüket a magyar filmgyártásból. A Forbes magazin 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is a 9. legbefolyásosabb magyar nőnek választotta őt a Kultúra kategóriában.
Forrás: A szőke modellre a legtöbben kétségtelenül a Pepsi reklámból emlékeznek, pedig egy időben az IBUSZ arcaként is feltűnt országszerte, sőt ő volt az első olyan magyar modell, aki amerikai reklámfilmben szerepelt. A divatvilág mellett azonban mindig is vonzotta a színpad. 1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán, majd szépen lassan felhagyott a modellkedéssel és a mai napig is színésznőként dolgozik.
Forrás: A ma 63 éves egykori manökennek és Czető Bernát László író-forgatókönyvírótól két lánya született. Sára és Bianka nem meglepő módon követték édesanyjukat  pályán, és modellkedni kezdtek. Kati mostanság leginkább Vidám Színpad világot jelentő deszkáin látható.
Forrás: Andrea szüleihez hasonlóan a vendéglátóiparban képzelte el a jövőjét, így szakácsnak tanult, és éppen szakmai gyakorlaton volt, amikor felfedezték őt. Kezdetben még igencsak távol érezte magától a fotózások világát, aztán végül annyira belejött a dologba, hogy 1986-ban az év felfedezettjének választották. A megannyi plakát és reklám mellett pedig feltűnt a Rapülők Áj Láv Jú című klipjében is.
Forrás: Az 55 éves modell igazából sosem szakadt el imádott szakmájától, és a mai napig is kiveszi részét az utánpótlás képzésben. A még mindig hihetetlenül gyönyörű Andrea két fiú, Döme és Samu boldog anyukája.
Forrás: A kislányként is sportos Márta volt a Sugár Üzletközpont arca a '80-as években, a reklámok mellett pedig énekesnőként is ismert volt. Néha a kettőt össze is kötötte, így többek az S-Modell reklámjaiban is őt hallhattuk, később pedig az RT együttes tagjaival kiegészülve, ő énekelte az RTL Klub-on futó Heti Hetes című műsor főcímdalát is.
Forrás: A ma 65 éves Márta egy modellügynökséget vezet. Két felnőtt fia van, Miklós és Martin - utóbbi a Rien Du Sol zenekar tagja.
Forrás: Az eredetileg kozmetikusnak tanuló lány sosem akart modell lenni, ám amikor meglátták őt a Nőiruha Nagykereskedelmi Vállalat ablakából, élete egy szempillantás alatt megváltozott. A '70-es években egy időre Amerikába költözött zenész férjével, és itt is dolgozott, ám sajnos a kapcsolatuk nem bírta sokáig így elváltak útjaik. A gyönyörű modellt a hazai magazinok mellett számos párizsi divatlapban szerepelt, sőt még egy manökenversenyt is megnyert a francia fővárosban.
Forrás: Katalin a válása után ismerkedett meg Fernando Saunders amerikai énekessel és zenésszel, és tőle született meg 1985-ben egyetlen fia, Kállay-Saunders András.
Forrás: Francia édesapától és vietnámi édesanyától született Hanoiban. Mindössze 1 éves volt, amikor családjával Magyarországra költöztek. Egzotikus szépségére viszonylag gyorsan felfigyeltek, így már 16 évesen is különféle modellmunkákat kapott. A reklámok és a magazinok mellett pedig többek közt az R-GO "első" gidájaként vált ismertté. A szakma azonban nem nézte jó szemmel, hogy ilyen szinten több lábon áll, így döntött. Végül külföldön modellkedett - többek közt dolgozott Ausztriában, Németországban és az Egyesült Államokban is -, itthon pedig Szikora Róbert zenekarával lépett fel.
Forrás: A még 59 évesen is meseszép Charlotte üzletasszony lett. Először egy butikot vezetett, majd 2015-ben testvérével egy ázsiai éttermet nyitott. Két gyermeke van, Zoé és Noel.
Forrás: Először a Május 1. Ruhagyárnak volt a házi modellje, majd egyre több külsős munkát kapott. Végül a FELINA fehérnemű és fürdőruha bemutatója hozta meg neki azt a méltó sikert, amire mindig is vágyott. A világ legnagyobb kifutóin szerepelt, miközben fotómodellként is egyre nagyobb népszerűségre tett szert.
Forrás: Harmadik férjével 1994-ben költözött ki az Egyesült Államokba és a mai napig is Floridában él.
Forrás: 17 évesen a Gabi-Mami magazinnál kapta első munkáját, majd számos itthoni címlap után egyre többször hívták őt külföldre is. Másfél évtizeden át dolgozott a szakmában, majd végül sminkesként helyezkedett el.
Forrás: A divatfotósként ismert Bacsó Béla felesége volt, házasságukból két gyermekük született.

Ildikó sajnos sose tudta feldolgozni, hogy tönkrement a házassága és emellett egy súlyos betegséggel is küzdött, így 2022. augusztus 28-án egy a vasúti átjáróban leparkolta járművét Nyúl és Győr között és megvárta az érkező vonatot. Az egykori ünnepelt modell 54 éves volt.

10 magyar modell, aki a hazai divat ikonikus szereplői voltak a '80-as években

A magyar modellek híre nemcsak napjainkban, de már a '80-as években is meghódította a világot.