Galéria
Forrás: New Yorkban az American Academy of Dramatic Artson folytatott tanulmányai mellett jelentkezett a Gotham City improvizációs csoportba is. Kezdetben ő is olyan drámai színésznő szeretett volna lenni, mint Meryl Streep aztán a szereplehetőségek úgy alakították, hogy végül a komika énje került inkább előtérbe. Az első vörös szőnyeges fotója 2000-ben készült.
Forrás: A Mennyé má! című fantasy-filmvígjáték premierjén, melyben olyan színészek oldalán láthattuk őt, mint Chris Rock és Regina King.

Egyébként pont ebben az évben mutatták be a Doktor Szöszit és az Amerikai pite 2. részét is.
Forrás: A Tribeca Filmfesztiválon.

Ez az év szintúgy sűrűre sikerült, ugyanis ekkor jött ki a Doktor szöszi 2. része, az Amerikai pite - Az esküvő, sőt még a Szex és New Yorkban és a Jóbarátokban is feltűnt a színésznő egy-egy aprócska epizódszerep erejéig.
Forrás: A People's Choice Awards vörös szőnyegén.

2004-ben ő játszotta a Los Angeles-i tündérmesében Hilary Duff karakterének hiú, önelégült és gonosz mostohaanyját, Fionát. Majd kis híján megkapta Lynette Scavo szerepét a Született feleségekben, amit végül Felicity Huffman játszott mint tudjuk. A sorozatok világa azonban nem kerülhette el őt sem, és a Jóbarátok spin-off szériájában, a Joey-ban 2004-től egészen 2006-ig ő játszotta Bobbie Morgansternt, Joey szexuálisan túlfűtött ügynökét.
Forrás: Az  AFI Fest vörös szőnyegén.

Karrierje szempontjából a 2007-es a Bazi nagy film nem volt a legjobb választás, bár a kritikusok egy része elismerte, hogy nagyon jól hozta benne Barbra Streisand karakterét, de sajnos ez nem volt elég ahhoz, hogy el is kezdje őt komolyan venni a filmszakma. Szerelmi életéről azonban még ekkor sem sok szó esik, a színésznő kimondottan bizalmasan kezeli a dolgot, és azt is csak egy későbbi interjúban árulta el, hogy az Amerikai pite után 10-15 évig csak fiatalabb férfiakkal randizott.
Forrás: 2012-től kezdve közel 5 éven át szerepelt Az élet csajos oldala című sorozatban, a széria tiszteletére szervezett esemény vörös szőnyegére választotta ezt a zöld ruhát.

Egyébként sokszínűségét bizonyítva, 2011-ben stand up műsorba kezdett a Beverly Hills Hotelben, a dolog pedig olyan jól sült el, hogy két éven át turnézott a show-val nemcsak az Egyesült Államokban, de a világ más pontjain is. Eközben még egyszer beugrott Stifler mamájaként a 2012-es Amerikai pite: A találkozó című filmbe.
Forrás: A Farm Sanctuary 30. évfordulós gálaestjén.

Bár az Amerikai pita másként címkézte fel, ettől függetlenül személyét mindig is körüllengte egyfajta humoros báj, ami miatt számos családi moziban is feltűnt, mindemellett pedig jó pár mesefilmnek is kölcsönözte a hangját.
Forrás: A Mint egy főnök premierjén!

2020 októberében találták meg őt A Fehér Lótusz készítői Tanya szerepével. Jennifer pedig olyannyira jól hozta a karaktert a castingon, hogy nem sokkal később már Hawaiin forgatott. Az első évad bemutatója után pedig minden megváltozott. A közönség mellett a kritikusok is imádták, és sorba zsebelte be az elismeréseket játékáért...
Forrás: Alakításért szeptember 12-én a Legjobb női mellékszereplő - televíziós minisorozat vagy tévéfilm kategóriában vehette át a díjat az Emmy-gálán.

De szintúgy A Fehér Lótuszért díjazták még a Hollywood Critics Association tévés eseményén, a Critics Choice Awards-on is, illetve egy Dorian-díjat is hazavihetett a játékáért.
Forrás: Tavaly január 10-én a Golden Globe-díjat is átvehette.

Tanya mentálisan instabil és traumatizált, de hihetetlenül szerethető karaktere tehát meghozta neki azt a régóta várt sikert, amiben mindig is annyira kitartóan reménykedett. Nagyon örülünk annak, hogy végre sikerült kitörnie abból a skatulyából, amibe akaratlanul is benne ragadt hosszú évtizedeken át. Tehetsége szabad utat kapott, az így életre kelt lendület pedig nagyon úgy tűnik, hogy nem ismer majd határokat és ezt a lelkes hozzáállás szerencsére olyannyira imponáló, hogy végre Hollywood szemét is felnyitotta.
Forrás: Jennifer pedig tovább szárnyal, hiszen ahogy tavaly, idén is szobrocskára váltotta jelölését az Emmy-díjátadón!

Akkor és most: Jennifer Coolidge

A 62 éves Jennifer Coolidge bár hosszú utat járt be az elismert sikerért, de egy percét sem bánja.