Galéria
Forrás: A színésznő azzal szembesült karrierje elején, hogy túl sok kollégáját hívják Sarah-nak, így új nevet kell választania a munkához. Iskolai legjobb barátjának, Oliviának nevét választott, majd felvette férje vezetéknevét, így lett belőle Olivia Colman. 
Barátai Collynak szólítják.
Forrás: A világ nagy része nem is tudja fejből, hogy Chernek mi a vezetékneve, de ha tippelni kellene, a Chert mondták volna be legtöbben. Az énekesnő dobta a vezetéknevét, évtizedek óta művésznevén ismert csak, eredetileg azonban Cherilyn Sarkisian volt a neve.
Forrás: A legtöbben úgy hiszik még nagy rajongói közül is, hogy vezetéknevéből jött a művészneve, azaz az énekest Gordon Stingnek hívják, pedig erről szó sincs. Azért kapta ezt a művésznevet, mert gyerekkorában sokat viselt egy fekete-sárga csíkos pulcsit, amiben úgy nézett ki, mint egy darázs, az pedig szúr, amit angolul "sting"-nek mondanak. Úgy ráragadt, hogy még édesanyja is Stingnek szólítja.
Forrás: A színész édesanyja annyira szeretett volna híres lenni, hogy minden gyermekét elküldte tévés produkciókba jelentkezni, sőt, első gyermekét, Ronaldot egy tévésztár után nevezte el, Ronald Colman után.
Ez a fiú aztán nem a tévében, hanem egy éjszakai klubban kezdett dolgozni táncosként, és az egyik kollégája javaslatára felvette a Christopher keresztnevet színpadi névként. Bizony, ő Christopher Walken azóta is.
Forrás:

18 éves korára már 20 filmben szerepelt Bruce Lee, akit édesapja küldött el filmezni már egészen kicsiként. Bruce úgy tudta, hogy egy amerikai orvosnál született, és ő adta neki a Bruce nevet, csak sokára derült ki számára is, hogy anyakönyvezett neve eredetileg Lee Jun-fan volt.


Forrás:

Anyja egyik rokonának keresztnevére cserélte le a túl kommerszen hangzó Hanst Dolph Lundgren, mikor híressé vált a Rocky IV című filmmel.


Forrás: A színész annyira elhíresült eredetinek hangzó színpadi nevével, hogy a reptéren Maurice Joseph Michlewhite névre szóló személyijével fel sem engedték a gépére korábban, pedig ezen a néven élt gyerekkorában.

Híres emberek eredeti nevei

Anne Hathaway azt mondja, bár nem szereti, ha ezen a néven hívják, de nem tudott jobbat.