Galéria
Forrás: Az igaz történeten alapuló alkotás főszereplője Chris Gardner, aki ma már sikeres amerikai üzletember és motivációs előadó, ám mindezen sikerhez komoly áldozatokat kellett hoznia a 80-as években. A rá szakadó nehézségek sokszor próbára tették a gyermekét egyedül nevelő férfi lelki egészségét, ám ennek ellenére mindvégig tudta azt, hogy ez csak átmenet, és álmai egy szép napon célt érnek majd. Letörhetetlen jókedve és a pozitív hozzáállása pedig meghozta a gyümölcsét.
Forrás: Reese Witherspoon megindító drámája Cheryl Strayed 2012-es Vadon - Ezermérföldes utam önmagamhoz című memoárján alapul. 

Cheryl válása és édesanyja halála után dönt úgy, hogy minden komolyabb tapasztalat nélkül 1500 kilométert gyalogol az Egyesült Államok nyugati partvonalán. Elveszett és lehangolt, úgy érzi, hogy ez a túra segít megtalálni önmagát. Kitartásait pedig olyan tapasztalatok koronázzák, amik remek lehetőséget adnak neki ahhoz, hogy új életet kezdjen.


Forrás:

A chicagói építész, Sam Baldwin rákban veszíti el feleségét, Maggie-t és egyedül marad közös kisfiúkkal, Jonah-val. A férfi bár jó ideig nem is reménykedik abban, hogy ismét rátalálhat a szerelem, ám az élet és fia ezt másként gondolja. Ez a klasszikus romkom egy szép történet arról, hogy a legnagyobb fájdalom és veszteség után is képes az élet egy boldog mederbe áttérni.


Forrás: A Julia Roberts által alakított Elizabeth Gilbertnek mindene megvan, amire csak vágyhat. Sikeres a munkájában, van egy csodálatos férje és otthona, ám ő mégis boldogtalan. Így úgy dönt, hogy megtakarításait felhasználva egy évig utazgatni fog és elmegy Olaszországba, Indiába és Indonéziába. Miközben pedig újabb kultúrákat és embereket ismer meg, egyre közelebb kerül ahhoz a keresett és elveszett boldogsághoz, illetve ahhoz a válaszhoz, hogy ki is ő valójában. 

A film Elizabeth Gilbert önéletrajzi ihletésű, azonos című regénye alapján készült.
Forrás: Miután házassága zátonyra fut, a sikeres írónő alkotói válságba kerül, így barátnője a töltődés és a továbblépés reményében egy olaszországi utazással ajándékozza meg őt. A kiruccanás pedig annyira jól sikerül, hogy Frances egy villát vásárol a meseszép Toszkánában, és miközben új életet lehel a kis romos ingatlanba, közben rátalál önmagára is.

Ez a hihetetlen magával ragadó történetet pedig szintúgy az élet írta.
Forrás: A tinédzser Bethany Hamilton élete a szörf, és minden tehetsége meg is van ahhoz, hogy hangos sikereket érjen el ebben a sportban. Egy cápatámadás során azonban elveszíti egyik karját, és bár sokan úgy gondolták, hogy ezek után messze elkerüli majd az óceánt, ám ő egészen másként vélekedik erről, és mindent megtesz azért, hogy a lehető leghamarabb ismét deszkára álljon.

A most 32 éves Bethany pedig ma már a profi szörfösök táborát erősíti.
Forrás:

Andyt (Tim Robbins) kettős gyilkosság miatt életfogytiglanra ítélik - annak ellenére is, hogy kitartóan hangoztatja ártatlanságát. A börtönbe kerülve azonban hamar rájön arra, hogy kénytelen felvenni a falak között uralkodó tempót, ha szeretne életben maradni. Ekkor ismerkedik meg Ellisszel (Morgan Freeman), akihez az évek múlásával egyre őszintébb barátság fűzi.

A hét Oscar-díjra jelölt film amellett, hogy két rab különleges életútját mutatja be, arra is emlékeztet, hogy mindig megvan az esély egy új kezdetre, függetlenül attól, hogy ki vagy, és mit tettél.

A film Stephen King kisregénye alapján készült.
Forrás: Hoztunk még egy filmet Will Smithtől!

Ez a felkavaró, kissé sötét dráma azért tettük be a válogatásba, mert egyszerre szól a megváltásról, az emberi kapcsolatokról és az egyetlen élet erejéről is. Hogy pontosan miért? Nehéz lenne spoilerek nélkül leírni a Will Smith által alakított Ben Thomas történetét, így csak annyit mondunk ha van egy kis szabad időd, akkor mindenképpen nézd meg ezt a filmet.
Forrás: Bármilyen is meglepő is, bizony ennek az 1976-os alkotásnak is helye van a listában.

Sylvester Stallone a filmben egy kétes pénzbehajtásból élő, amatőr philadelphiai bokszolót alakít, aki lehetőséget kap arra, hogy kiálljon a nehézsúlyú világbajnokkal. Rocky története pedig megmutatja azt, hogy minden lehetséges, ha elkötelezzük magunkat egy cél mellett és kitartóan dolgozunk, akár fizikai határainkon túl is azon, hogy az elsőre szinte már láthatatlan távolságban lévő vágyak hirtelen kézzelfoghatóvá váljanak.
Forrás: Az érzelmi csapdába esett, kissé túlsúlyos Evelyn nem érzi magát jól a bőrében, férje elhanyagolja, nagynénje folyton piszkálja, és egész egyszerűen semmi sem alakul úgy, ahogy ő azt szeretné. Az élet úgy hozza, hogy a kórházban találkozik az idős Ninny-vel, aki elmeséli neki Idgie és Ruth történetét...

Ez egy a barátságról, a szerelemről és az újrakezdésről szóló érzelmes és megható mese, amit tényleg nem érdemes kihagyni.

10 film, ami erőt ad az újrakezdéshez

Vannak helyzetek, amikor egy film is elég lehet ahhoz, hogy megadja azt a bizonyos újévi kezdőlökést.