Galéria
Forrás: Noha híres anyukája kiköpött más, Sophie úgy döntött, hogy az anyja vezetéknevének segítsége nélkül szerez hírnevet Hollywoodban. A 36 éves lány elárulta, hogy Bette ellenezte, hogy a filmiparban dolgozzon, és ragaszkodott hozzá, hogy a tanulásra összpontosítson. De még a Yale Egyetem Ázsiai tanulmányok és szociológia szakát követően is erős maradt benne a színészet iránti vágy. Elhatározta, hogy karriert csinál, így 2014-ben végre feltűnhetett első filmjében, méghozzá anyja neve nélkül.
Forrás: A néhai Carrie Fisher lányaként és Debbie Reynolds unokájaként Billie hollywoodi legendás családjából származik. És csakúgy, mint a családjában az idősebb generációk, a 30 éves tehetség is a színészetet választotta hivatásául. Természetesen tudta, hogy nagy fába vágja a fejszéjét, hiszen sokan hasonlították híres anyjához, ám ő ezért sem akarta használni a vezetéknevét.Végérvényesen szeretett volna kilépni az árnyékából, amit a következőképpen fogalmazott meg egyszer: „Szeretek anyám lánya lenni, és mindig is az leszek, de most itt az ideje, hogy csak Billie legyek.”
Forrás: Az egyre nagyobb sikereket elérő színésznő már kiskorában tudta, hogy saját pénzt szeretne és egy percig sem szeretne legendás nagyapja, Elvis és édesanyja, Lisa Marie hátán felkapaszkodni nulla tudással. Sokat tanult és inkább édesapja vezeték nevét viseli. Egy interjúban pedig azt is elárulta, hogy sosem a főszerep motiválja, sokkal inkább a kihívás és a minőség.
Forrás: Elle anyja modell volt, apja pedig nem más, mint a híres humorista, Rob Schneider. A 33 éves énekesnő, akinek valódi neve Tanner Elle Schneider, azonban úgy döntött, hogy inkább az anyja vezetéknevét használja, hogy valóban a tehetsége miatt ismerjék el.
Forrás: A 27 éves Micheál, Liam Neeson és a néhai színésznő, Natasha Richardson legidősebb gyermeke. Bár apja nevével egyenes út vezetett volna a vörös szőnyeg felé, a fiú úgy döntött, hogy egyedül, édesanyja leánykori nevével fog karriert csinálni.
Forrás: A 36 éves Grace Meryl Streep és Don Gummer harmadik gyermeke. Akárcsak húga, ő is a színészi pályát választotta, és akárcsak tesója, ő sem akarta "felhasználni" híres anyja nevét. Grace mindössze 7 évesen kezdte pályafutását, de Jane Grayként ismerte meg a világ a nevét, hogy megőrizze valódi kilétét Steep lányaként.

6 sztárcsemete, akik nem hajlandók használni híres vezetéknevüket, mert önerőből akarnak boldogulni

Tobey Maguire lánya nagyon hasonlít világhírű apukájára.